Κόλαφος ο Ανδρουλάκης για τις σχέσεις Μητσοτάκη με τον σφαγέα δικτάτορα Αλίεφ!

Σφοδρή αντεπίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στην σημερινή συνέντευξή του στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει πλέον ότι δεν πρόκειται να ανοιχτεί καμιά σκιά στο πρόσωπο του ειδικά στα θέματα πατριωτισμού και εθνικής ασφάλειας, καθώς κατηγόρησε ανοιχτά τον πρωθυπουργό για σχέσεις με τον σφαγέα δικτάτορα Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος συνεχίζει την εθνοκάθαρση κατά των Αρμενίων ενώ αποτελεί τον κυριότερο σύμμαχο της Τουρκίας.

Εστίασε επίσης στις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με ολιγάρχες, κάνοντας ευθεία αντιπαραβολή με τις αντεθνικές σχέσεις του με τον δικτάτορα. Δίνοντας εκ νέου τροφή στις φήμες που θέλουν «αντιπρόσωπο» ολιγάρχη (ο οποίος μάλιστα έχει στενές σχέσεις με το τουρκικό βαθύ κράτος) να τον «πίεσε» για συνεργασία με τον Μητσοτάκη, μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμα σκάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Απο το newsbreak.gr 

Δείτε τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του:

“Ο λαός θα ψηφίσει και εμείς θα αποφασίσουμε βάσει συσχετισμών. Αν η παράταξή μας πάρει μεγάλα ποσοστά, θα βάλουμε στο τραπέζι περισσότερα θέματα. Ο λαός θα επιλέξει τον πρωθυπουργό. Ας περιμένουμε, εμείς κάνουμε τον αγώνα μας χωρίς παιχνίδια με την ολιγαρχία, με καθαρό λόγο, χωρίς εξαρτήσεις, με ευθύ πολιτικό λόγο και χωρίς δεσμεύσεις. Θα συγκρουστούμε με ο,τι κρατά την Ελλάδα πίσω, περάσαμε άσχημα με τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες”, πρόσθεσε. “Συγκυβερνήσεις στο παρασκήνιο και συμφωνίες στο παρασκήνιο δεν θα κάνω με κανέναν, όλα θα γίνουν στο προσκήνιο και με όρους προγραμματικής συμφωνίας”.

“Εγώ δεν κάνω τραπεζώματα με ολιγάρχες και την οικογένεια Αλίεφ (ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν) κύριε Μητσοτάκη, άλλοι έχουν τέτοιες σχέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης τρέφεται από τις συνωμοσίες, εμείς από το φως”, συνέχισε με νόημα, αντικρούοντας χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί από “τρολ” του διαδικτύου.

Αν το ποσοστό μας είναι μεγάλο θα μπουν και θέματα που θα αφορούν τα πρόσωπα
Σχετικά με το ποιος θα είναι επόμενος πρωθυπουργός, σημείωσε:

“Δεν απαγορεύεται να γίνει Πρωθυπουργός ο ηγέτης του πρώτου κόμματος. Είπα, πως δεν θα τον κάνουμε εμείς πρωθυπουργό, ειδικά αν μειωθεί το ποσοστό του και αποδοκιμαστεί. Δεν θα τους βάλουμε από το παράθυρο. Αν το ποσοστό μας είναι μεγάλο θα μπουν και θέματα που θα αφορούν τα πρόσωπα, το λέω ξεκάθαρα. Μη φοβάστε τη λαϊκή ετυμηγορία”.

“Η ενεργειακή κρίση ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία“, συνέχισε. “Η χώρα πρέπει να πάει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά χωρίς να γίνει αυτό προς όφελος κάποιων επιχειρηματιών, αλλά με τον πολίτη στο επίκεντρο”. “Εμείς μιλήσαμε για το πλαφόν στη λιανική, για φορολόγηση των υπερκερδών, και για πολιτικές εξοικονόμησης με άμεσα φορολογικά κίνητρα για όποιον θέλει να κάνει άμεσες παρεμβάσεις στο σπίτι του. Παράλληλα, χρειάζεται μείωση κάποιων φόρων στα καύσιμα όπως έγινε στη Πορτογαλία. Αργήσαμε πάρα πολύ για τα μέτρα που έχουμε πάρει”.

“Ακόμη δεν μπορεί η επιδότηση στη κιλοβατώρα να είναι ίδια για όλους. Πρέπει να υπάρχει άλλη επιδότηση σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης για να είναι δίκαια τα μέτρα”, συμπλήρωσε.

Ασκώντας δε, κριτική στη κυβέρνηση, αναφορικά με την άστοχη δήλωση του κ. Πέτσα περί “προσαρμογής”, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

“Οι δηλώσεις αυτού του τύπου δίνουν το μέτρο της αλαζονίας. Είναι μέτρο ότι η αλαζονία έχει κυριεύσει την κυβέρνηση. Και δεν είναι μοναδική η δήλωση αυτή. Εχουμε καταθέσει ένα μεγάλο πακέτο προτάσεων. Δωρεάν εισιτήριο για τους φτωχούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ας ακούσουμε τις ανάγκες του λαού. Ας ακούσουμε τα προβλήματα. Ποιος Πρωθυπουργός δεν έβλεπε ότι η χώρα έπρεπε να είχε 50% ΑΠΕ. Εμείς δεσμεύσεις δεν έχουμε”.

Στη συνέχεια, απάντησε και για τη στήριξη των αγροτών, κάνοντας λόγο για ενεργειακές κοινότητες στον πρωτογενή τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για αλλαγή στη πολιτική τουρισμού:

“Ξέρετε ότι το θέμα κλιμακώνεται. Για το ενεργειακό να υπάρξει επιστροφή του φόρου καυσίμου με βάση την κατανάλωση της κάθε εκμετάλλευσης. Χρειαζόμαστε ενεργειακές κοινότητες στον πρωτογενή τομέα. Να είναι προτεραιότητα αυτό. Να υπάρχει διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας. Με τους εργάτες υπάρχει έλλειψη, θα σαπίσουν οι καρποί. Χρειάζεται ρύθμιση νόμιμης διαμονής και παροχής και σοβαρή πολιτική στο μεταναστευτικό. Να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο αυτό. Οι υδάτινοι πόροι είναι επίσης σημαντικοί. Η χώρα μας είναι στην πρώτη ζώνη κινδύνου. Επίσης, πόσοι από τους τουρίστες γεύονται τοπικά κρητικά προϊόντα, αν μιλήσουμε για την Κρήτη. Από τον τουρισμό πρέπει να κερδίζει όλη η οικονομία. Ο τουρισμός δεν πρέπει να επενδύει μόνο στο κρεβάτι και στη σίτιση αλλά στο σύνολο της οικονομίας”.

Για φοροαπαλλαγές στον πλούτο

“Πέρυσι ο Μητσοτάκης είπε ότι από 800.000 στη γονική παροχή, δεν θα πληρώνουν φόρο. Μα, ποιον αφορά αυτή η πολιτική; Με 1,5 εκ ευρώ μεταβιβάσεις, τι δουλειά έχει η μεσαία τάξη μ’ αυτά τα ποσά; Σχολιάστηκε αυτό στις τάξεις της ΕΕ. Αυτό είναι ελάφρυνση για τους πλούσιους, τους πολύ πλούσιους. Να κατέβει το όριο στα 400.000 για όλα. Η Ελλάδα έχει μικρή φορολογία μερισμάτων. Δεν πτοούν την ανάπτυξη αυτά τα μέτρα. Δεν μπορούμε να έχουμε φορολογία Βουλγαρίας και κοινωνικό κράτος Γαλλίας. Ο κ. Μητσοτάκης είναι δημοσιονομικός λαϊκιστής. Την πρότασή μας την έχουμε καταθέσει για προοδευτική φορολόγηση”.

Σε σχέση με τα εργασιακά, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την κατάργηση των νόμων της ΝΔ. Όπως είπε, “πρέπει να αναβαθμιστεί το σώμα επιθεώρησης εργασίας και να υπάρξει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων”.

Δύο κατευθύνσεις για τα ελληνοτουρκικά

Για τα ελληνοτουρκικά ανέφερε πως θεωρεί χίμαιρα την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. “Για μένα, πρέπει η Ελλάδα να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, ειδική σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ αλλά με αυτοματοποιημένες οικονομικές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβιάσεων δικαιωμάτων γειτονικών χωρών της, ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης, ζητάω άμεσο εμπάργκο όπλων προς τη Τουρκία, όπως επίσης και άρση της ομοφωνίας στο Συμβούλιο. Δε μπορούμε κάθε τρεις και λίγο να κάνουμε νέους εξοπλισμούς, πρέπει να συντονιστούμε σε μια λύση σε επίπεδο ΕΕ”.

Για το μεταναστευτικό
Σχετικά με τις προσφυγικές ροές και τη πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως “οι δικές μας ευθύνες είναι και ευρωπαϊκές, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική”, ζητώντας προστασία των συνόρων με σεβασμό και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Να πω μία σύντομη ιστορία. Πριν τον Εβρο ήμουν στο γραφείο του κ. Σοϊλού στην Τουρκία. Με ανοιχτές τις κάμερες έλεγε ότι “δεν θέλω τα χρήματά σας”. Με κλειστές τις κάμερες έπεσαν οι τόνοι. Μου εξήγησαν ότι η ένταση έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις. Γίνεται παιχνίδι. Οι δικές μας ευθύνες είναι και ευρωπαϊκές δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική. Να γίνεται μία δίκαιη κατανομή ανάλογα με τις αντοχές. Η Ελλάδα τι έκανε γι’ αυτό; Πίεσε; Κινήθηκε διπλωματικά; Χρειαζόμαστε διαφορετική πολιτική. Εγώ με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων διαφωνώ. Αλλα διαφωνώ και με πολιτικές που εκθέτουν τη χώρα. Να προστατεύουμε τα σύνορα προστατεύοντας τα δικαιώματα. Η εποχή του κορονοϊού μείωσε τις ροές αλλά αυτό είναι προσωρινό, μπορεί να υπάρξει νέο 2015 μέσα στο επόμενο διάστημα”.

Ξέρουμε γιατί με παρακολουθούσαν

“Όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ τους λόγους της παρακολούθησης. Το θέμα εθνικής ασφάλειας προέκυψε ξαφνικά όταν κατέθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε όταν εκλέχθηκα πρόεδρος του κόμματος. Όταν ξεκινάει μια δίμηνη παρακολούθηση και τη ξεκινάνε Σεπτέμβρη για να έχουν κάποιον να με ακούει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μας περιόδου, όταν είχαμε και τη τραγική απώλεια της κ. Γεννηματά, και είχαμε παράταση 1,5 μήνα, και έτσι τώρα θα έπρεπε η κ. Βλάχου (η εισαγγελέας της ΕΥΠ) να αιτιολογήσει το γιατί είχαμε παράταση στη παρακολούθηση αυτή. Εγώ δε θέλω να εργαλειοποιώ τίποτα, θέλω να διευκολύνω τη διαδικασία για τη διασφάλιση της δημοκρατίας. Όλα μου τα βήματα είναι βήματα νομιμότητας και κανείς δεν θα μας παρασύρει στη παρανομία.

Η χώρα μας είναι χώρα της ΕΕ και γι’ αυτό το θέμα έχει φτάσει στην Ευρώπη και στο Ευρωκοινοβούλιο. Θέλω να πέσει άπλετο φως, δεν είναι προσωπικό ζήτημα, αφορά τη πατρίδα μας. Είναι δυνατόν να αποκλείονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην υπόθεση από την εξεταστική; Είναι δυνατόν να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις; Εγώ θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι ζήτημα προτεραιότητας ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο”, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι αρμόδιοι με ενημέρωσαν για εκβιασμό

Απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 για το Predator και σχετικά με το αν το λογισμικό παρακολούθησης σχετίζεται με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

“Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του Predator. Θα τσακαλώσει την εικόνα του. Μιλάμε για πυρηνικό όπλο απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους. Αν υπάρξει υπόνοια διασύνδεσης θα είναι το τέλος για τον κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει συμψηφισμούς με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Ολα στη Δικαιοσύνη κύριοι.

Ζητήσαμε να κληθούν στην εξεταστική όλα τα πρόσωπα που έχετε αναδείξει με τη δουλειά σας. Το link το δικό μου με τον κ. Κουκάκη είναι το ίδιο. Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα. Οι αρμόδιοι με ενημέρωσαν για εκβιασμό. Αν το είχα ενεργοποιήσει θα είχαν υλικό από την καθημερινή μου προσωπική ζωή. Ολα όσα λέω δεν είναι θεωρίες. Με ενημέρωσαν ειδικοί. Θέλετε λοιπόν να ζήσουμε δημοκρατίες που ο δικαστής θα φοβάται να δικάσει επειδή πιθανώς να του έχουν κλέψει προσωπικές στιγμές; Πρέπει να απαγορευτούν αυτά τα παράνομα λογισμικά. Η ΝΔ να αφήσει λοιπόν τα ναζάκια. Θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν οι πάντες στις Βρυξέλλες”.

“Δεν έχω πει ποτέ ότι ήθελαν να με εκβιάσουν. Το Predator όμως είναι εργαλείο εκβιασμών από τη φύση του. Κλέβει τα πάντα. Το link δεν το πάτησα. Θέλω την ώρα που ο ελληνικός λαός πάει στην κάλπη, να γνωρίζει όλη την αλήθεια. Δεν θα καλέσω κανέναν βουλευτή σε αποστασία. Ο,τι και αν κάνω, θα είμαι ακέραιος. Εχουμε άλλες νοοτροπίες. Σε άλλες χώρες υπάρχουν άλλες ευαισθησίες. Ας άρει πρωτα από όλα το απόρρητο ο Πρωθυπουργός” επανέλαβε, ενώ σε αυτό το σημείο προανήγγειλε πως θα ζητήσει συνάντηση με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου αναφορικά με το θέμα. “Θα την ενημερώσω άμεσα. Είναι εγγυητής του πολιτεύματος την καλώ να βοηθήσει στο να έχει θετικό πολιτικό κλίμα η χώρα. Ως δικαστής έχει περισσότερη βαρύτητα”, είπε.

Παράλληλα, στάθηκε στη κριτική που δέχθηκε από τη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος, σχετικά με τη στάση του έναντι των υποκλοπών. “Θα βγάλουν και τον Βενιζέλο Συριζαίο σε λίγο. Μα το σύνολο των συνταγματολόγων έχουν εκφραστεί παρομοίως. Ο κ. Γεραπετρίτης τι να πει; Οτι είπε ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; Ο κ. Βενιζέλος πάλεψε για να στηθεί όρθια η Ελλάδα. Είναι συνεπής και δημοκράτης. Δεν υπάρχει σύγκριση Βενιζέλου – Γεραπετρίτη”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Περί συνεργασιών

Σχετικά με το μετεκλογικό τοπίο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: “Εγώ εγγυώμαι ότι αν είμαστε ισχυροί θα έχουμε λύση από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Τσίπρας έφερε λαϊκισμό, κάλπικα δημοψηφίσματα κτλ. Ο κ. Μητσοτάκης τα ίδια και χειρότερα. Ο Πρωθυπουργός είναι σε πανικό. Κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παραμείνει στην καρέκλα. Οι εκφράσεις του δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας της δημοκρατίας”, συνέχισε. “Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για δημοκρατικά κόμματα”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ περί συνεργασιών παρατήρησε, στη “γραμμή” που διατύπωσε και κατά τη κεντρική ομιλία του από το βήμα της 86ης ΔΕΘ:

“Για τις συνεργασίες μην βιάζεστε. Δεν χρειάζονται σενάρια. Ο λαός θα κρίνει. Το δίλημμα είναι ανατροπή με τη δημοκρατική παράταξη ή συνέχιση των φαινομένων που αντιμετωπίζουμε”. Ανέφερε πως “κοιτάζουμε τις δημοσκοπήσεις, αισιοδοξούμε που πάμε καλύτερα, αλλά δεν υπάρχει εφησυχασμός”.

Η ιστορία της πατρίδας μας, μας έμαθε τον όρο της αποστασίας

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς σχολιάζει τις ενδεχόμενες “μεταγραφές” στελεχών στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με αιχμές:

“”Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ μάρκετ. Έχουμε ιδεολογία και πλαίσιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο καθένας πρέπει να υπηρετεί το οτιδήποτε για να έχει μια καρέκλα εξουσίας. Η ιστορία της πατρίδας μας, μας έμαθε τον όρο της αποστασίας. Δεν θέλω να πιστεύω πως μετά τις υποκλοπές και τη συγκάλυψη, να ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα. Δε μου αρέσει να τα θέτω αυτά στον δημόσιο διάλογο, γιατί είναι ένα θέμα ευαίσθητο που το έχουμε αφήσει πίσω μας πολλά χρόνια. Επειδή αφορά τον σχηματισμό επόμενης κυβέρνησης, ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων, αν δούμε και άλλη τερατογένεση θα μιλάμε για έναν μετασχηματισμό της συντηρητικής παράταξης στον χειρότερο της ιστορίας της”.

“Εμείς δημιουργήσαμε τη Διαύγεια, θέλουμε διαφάνεια. Οσο ισχυροί είμαστε, τόσο θα κλείνουν τα σενάρια της περιπέτειας. Δεν μπήκα στην πολιτική για να στήσω σύστημα εξουσίας που δεν σέβεται τον ελληνικό λαό. Μιλάμε για άλλες επιλογές”, πρόσθεσε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.