«Επικίνδυνος για την Δημοκρατία» ο Γρηγόρης Δημητρίαδης! Η Όλγα Κεφαλογιάννη «άδειασε» Μητσοτάκη και ανιψιό για την επίκληση του απορρήτου!

Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Όσο και να προσπάθησε να «γενικεύσει» τα όσα είπε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και την επίκληση του απορρήτου από τους εμπλεκόμενους, η Όλγα Κεφαλογιάννη λέγοντας ότι είναι «Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου», όλη η Ελλάδα κατάλαβε ότι ανεφέρετε στον Πρωθυπουργό που χθες στη συνέντευξη στην ΔΕΘ, αρνήθηκε να άρει το απόρρητο ώστε να πέσει φως στην υπόθεση, αλλά και τον ανηψιό που επικαλέστηκε το απόρρητο κατά τον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων

► Υπάρχει κανείς εκτός λογοδοσίας;
► Κανείς στη Δημοκρατία δεν είναι εκτός ελέγχου
► Όταν λέμε όλα στο φως δεν μπορούμε μετά να οχυρονόμαστε πίσω από το απόρρητο
► Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το άπορρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη ήταν ξεκάθαρη για το θέμα των υποκλόπων και την τήρηση του απορρήτου

Όπως είπε «Εχουμε δώσει πρώτα από όλα όρκο πίστης στο Σύνταγμα και τους νόμους. Υπάρχει προφανώς ο νόμος για το απόρρητο και ότι δεν μπορεί κάποιος στον οποίο έχουν περιέλθει πληροφορίες οι οποίες έχουν μια εθνική ευαισθησία να τις αποκαλύπτει, γιατί αυτό τιμωρείται. Αυτό το ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει και υπήρχε πάντα.

Από εκεί και πέρα όταν θέλουμε να μιλάμε κάθαρση στο δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για φώς, ταν θέλουμε να λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκίες σε ζητήματα που απασχολούν αυτή την στιγμή, τη δημοκρατία, τους θεσμούς μας, το Κράτος Δικαίου.

Ναι τότε νομίζω, θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι το απόρρητο με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοιρα, γαιτί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε.»

Ενώ συμπλήρωσε «για εμένα έχει πολύ σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο» και κατέληξε λέγοντας ότι » Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το άπορρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου»  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.