Αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και τον Σπίρτζη, θα έχουμε έγκλημα κολοσσιαίων διαστάσεων

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Η υπόθεση Σπίρτζη και η στάση της Κουμουνδούρου.

Όπως αποδείχθηκε χθες, η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μεσοβδόμαδα ήταν προφητική: «Είναι τόσο μεγάλο το εύρος των υποκλοπών, ιδιαίτερα με τα σύγχρονα και παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και συνέχεια».

Η μηνυτήρια αναφορά του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παρακολούθησή του με το παράνομο λογισμικό Predator και η άμεση υποβολή αιτήματος από τον κ. Τσίπρα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή την Τρίτη επιβεβαιωμένη πλέον παρακολούθηση με το κακόβουλο λογισμικό έβαλαν εκ νέου φωτιά στα τόπια και εκ των πραγμάτων ναρκοθέτησαν την παρουσία Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε μία συγκυρία που το ζήτημα των υποκλοπών είχε αρχίσει να υποχωρεί από την κορυφή της επικαιρότητας, κάτι το οποίο εξάλλου επιδιώκει σταθερά το Μέγαρο Μαξίμου.

Η υπόθεση των υποκλοπών πλέον λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι μέσα από την μόλυνση του κινητού του κ. Σπίρτζη, άκουγαν όχι μόνο τον ίδιο αλλά τόσο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που συνομιλούσε μαζί του για τα θέματα της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, όσο και πλειάδα τομεαρχών και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μόλυνση του κινητού του κ. Σπίρτζη έγινε αμέσως μετά την έκδοση δύο ανακοινώσεων για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις με εντολή Μητσοτάκη, μετά από δύο σχετικά πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ της ΕφΣυν, καθώς και την υποβολή επίκαιρης ερώτησης στον Πρωθυπουργό.

Άκρα μυστικότητα

Η άκρα μυστικότητα με την οποία η Κουμουνδούρου φρόντισε να καλύψει την είδηση, μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης, είναι ενδεικτική των λεπτών χειρισμών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο η «καταδρομική» στον Άρειο Πάγο δεν ήταν προπέτασμα καπνού, όπως θέλει να το περάσει το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας υπόνοιες για μεθοδευμένη κίνηση προκειμένου να συμπέσει χρονικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, πρώτον, ακόμα και μεθοδευμένη κίνηση να ήταν, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Οικονόμου οφείλουν να απαντήσουν για την ουσία, που είναι ακόμα μία παρακολούθηση πολιτικού αντιπάλου και όχι να προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση στο timing.

Πέραν τούτου ωστόσο, της υποβολής της μήνυσης (μεταξύ άλλων και για εγκληματική οργάνωση) κατά παντός υπευθύνου, είχαν προηγηθεί μία σειρά από θεσμικές κινήσεις της Κουμουνδούρου υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, όπως είναι φυσιολογικό μέσα σε αυτό το κλίμα, άπαντες ελέγχουν τα SMS που έχουν δεχθεί.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιούσε εντόπισε κάποια ύποπτα μηνύματα, για τα οποία ενημέρωσε ειδικούς επιστήμονες ασφαλείας τηλεπικοινωνιών που συνεργάζονται με διεθνή εξειδικευμένα εργαστήρια. Στο πλαίσιο αυτό ήδη από τη Δευτέρα ο κ. Σπίρτζης είχε υποβάλλει αίτημα στην ΑΔΑΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παρακολουθείται το τηλέφωνό του. Μάλιστα, δεν είναι ο μόνος από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Μία ημέρα μετά το αίτημα, ενημερώθηκε πως δύο από τα μηνύματα που θεωρήθηκαν ύποπτα, αποτελούσαν δούρειο ίππο για τη μόλυνση του κινητού του με το Predator. Το ένα μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στις δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο, είναι ακριβώς το ίδιο που είχε σταλεί και στον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κουκάκη. Ως εκ τούτου, την Τετάρτη υπέβαλε συμπληρωματικό αίτημα στην ΑΔΑΕ με τα νέα δεδομένα. Ακολoύθησε η σύνταξη της μηνυτήριας αναφοράς και χθες υπεβλήθη στον Άρειο Πάγο.

Θα «τριτώσει» η σύμπτωση ΕΥΠ και Predator;

Πλέον, τα βλέμματα όλων στην Κουμουνδούρου είναι στραμμένα στην ΑΔΑΕ, καθώς από το πόρισμά της θα αποκαλυφθεί εάν θα «τριτώσει» η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση όσοι προσβάλλονται ή επιχειρείται να προσβληθούν με το κακόβουλο λογισμικό, να παρακολουθούνται και από την ΕΥΠ με την επίκληση άγνωστων λόγων «εθνικής ασφαλείας».

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην άμεση σύγκληση εκ νέου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μετά και τις νέες εξελίξεις. Αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, εκτιμούσε πως ο κ. Μητσοτάκης θα αποφύγει την σύγκληση, παραπέμποντας τα πάντα στην Εξεταστική, δεδομένου ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – που είναι η καθ ύλην και κατά το Σύνταγμα αρμόδια – η ΝΔ φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία, λόγω της ευθείας αμφισβήτησης των κυβερνητικών χειρισμών από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.

Ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματος λογίζεται εκ των προτέρων από την Κουμουνδούρου ως μία ακόμη απόδειξη απόλυτης ενοχής του κ. Μητσοτάκη, που προστίθεται δίπλα σε αυτές της αντισυνταγματικής επίκλησης του απορρήτου και των πρωτοφανών μεθοδεύσεων στην Εξεταστική για να αποκλειστούν όλοι οι κρίσιμοι μάρτυρες που ζητήθηκε να καταθέσουν από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

«Διαβολικές συμπτώσεις»

Την ίδια ώρα πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Ηλιόπουλος, απαντώντας στον πορτ παρόλ του κ. Μητσοτάκη, απαρίθμησε μία σειρά από «διαβολικές συμπτώσεις», επιστρέφοντάς του τον χαρακτηρισμό:

  1. Διαβολική σύμπτωση είναι η αποστολή στον κ. Σπίρτζη του ίδιου SMS με το λογισμικό Predator που είχαν λάβει ο κ. Κουκάκης και ο κ. Ανδρουλάκης.
  2. Διαβολική σύμπτωση είναι ότι τα άλλα δύο θύματα του κακόβουλου λογισμικού παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Άραγε ισχύει το ίδιο και για τον κ. Σπίρτζη; Εάν είχαν καταργήσει την τροπολογία που μπλοκάρει την ΑΔΑΕ θα το ξέραμε ήδη.
  3. Διαβολική σύμπτωση είναι ότι ο κ. Σπίρτζης έλαβε το SMS με το κακόβουλο λογισμικό, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ το Νοέμβριο και μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον κ. Μητσοτάκη για το θέμα.

«Με λίγα λόγια, κ. Οικονόμου, αυτός που ενδιαφερόταν να ακούει τις συνομιλίες του κ. Σπίρτζη με τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του, ήταν η ΕΥΠ, ο πολιτικός της προϊστάμενος κ. Μητσοτάκης και το παρακράτος που έχει στήσει» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Με πληροφορίες απο το ieidiseis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.