«Υπουργός σκοταδισμού» της Ελένης Τσερεζόλε

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΤΊΠΟΤΕ δεν είναι τυχαίο με την κυβέρνηση αυτή. Η υπόθεση των υποκλοπών ήλθε να επιβεβαιώσει την αλλεργία της απέναντι στο κράτος Δικαίου, τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εμμονή – που δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά αμιγώς πολιτική επιλογή – της υπουργού Παιδείας να περιορίζει το κατοχυρωμένο δικαίωμα απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο σχολείο.

Μια εμμονή που έρχεται πλέον σε αντίθεση, εκθέτοντας τη χώρα, με τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) που δικαίωσε τους γονείς μαθητών, που διεκδικούσαν την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χωρίς την υποχρέωση να δηλώνουν ότι τα παιδιά τους “δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι”. “Το Ε.Δ.Δ.Α. έκρινε ότι η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να γίνεται χωρίς άμεση ή έμμεση αποκάλυψη δεδομένων θρησκευτικών πεποιθήσεων”, εξήγησε ο Β. Σωτηρόπουλος, ο δικηγόρος των πολιτών που προσέφυγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Ωστόσο η κα Κεραμέως, και φέτος, και παρά σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που του Υπουργείο είχε ζητήσει ύστερα από υπόδειξη του ΣτΕ, εξέδωσε σχετική εγκύκλιο, αποκλείει τους χριστιανούς ορθόδοξους μαθητές από τη δυνατότητα απαλλαγής από τα Θρησκευτικά. Απόφαση σε πλήρη εναρμόνιση με τους εκκλησιαστικούς κύκλους που θα δρομολογήσει νέες προσφυγές σε βάρος της Ελλάδας, δίνοντας συνέχεια σε ένα διασυρμό, δείχνοντας ότι πρόκειται για χώρα όπου ο λόγος των ρασοφόρων υπερισχύει εκείνου των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, κ.α., στη διδασκαλία ενός μαθήματος που θεωρούν “κτήμα” τους.

Μια εικόνα που δεν παραπέμπει σε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα αλλά σε θεοκρατία με υποχώρηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο επιστροφής στο χθες. Μια οπισθοδρόμηση: ό,τι ακριβώς εκφράζει η νεοδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, με χαρακτηριστική περίπτωση την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μια υπουργό που είναι προφανές ότι αδιαφορεί πλήρως για την παιδεία καθώς ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την προώθηση σκοταδιστικών αντιλήψεων συγκεκριμένων εκκλησιαστικών και όχι μόνο, κύκλων.

Έντυπη Kontra News

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.