Ο έντιμος Κώστας Τζαβάρας ζητά επανεξέταση Δημητριάδη και Κοντολέοντα: «Πρωτοφανής η επίκληση του απορρήτου»

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

Άρθρο – κόλαφος του «γαλάζιου» βουλευτή για τις προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Να λάβουν άδεια από τον αρμόδιο υπουργό και να παρουσιαστούν εκ νέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι Κοντολέων και Δημητριάδης προκειμένου να δώσουν απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής, Κώστας Τζαβάρας.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής με άρθρο, επισημαίνει ότι παρά τις διατυπωμένες προθέσεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης «η προσπάθεια αυτή ματαιώθηκε γιατί προσέκρουσε στην απροσδόκητη άρνηση δύο εισαγγελέων της ΕΥΠ, καθώς και των νυν και τέως διοικητών της, να απαντήσουν σε κρίσιμες ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής και με αυτόν τον τρόπο να παραλείψουν να επικουρήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει ότι αναμφίβολα, η άρνηση αυτή παραβιάζει το καθήκον αληθείας που έχουν οι κρατικοί λειτουργοί όταν καλούνται να εξεταστούν από αρμόδιες Αρχές, έστω και αν η άρνηση αυτή προβλήθηκε υπό το πρόσχημα της επίκλησης της υποχρέωσης εχεμύθειας που συνδέει σύμφωνα με το νόμο το προσωπικό της ΕΥΠ με τις πληροφορίες που περιέρχονται εις γνώσιν του κατά την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων(άρθρο 14§4 Ν. 3649/2008)».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η πρωτοφανής άρνηση των εμπλεκομένων στις υποκλοπές να απαντήσουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής «διασαλεύει την συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη του δημοκρατικού πολιτεύματος και δημιουργεί ένα απαράδεκτο προηγούμενο που περιορίζει – και στην εξεταζόμενη περίπτωση αχρηστεύει – την ελεγκτική λειτουργία της Βουλής προς την Κυβέρνηση, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Ο Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνει μάλιστα ότι  στις φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοπών αλλότριων σε σχέση με αυτούς που περιλαμβάνονται στη νόμιμη αποστολή τους  και «η  συνθήκη αυτή ουσιαστικά διακρίνει μια αληθινή φιλελεύθερη δημοκρατία από μια κατ’ επίφαση δημοκρατία περιορισμένης ελευθερίας που δεν σέβεται την αρχή του κράτους δικαίου και δεν προστατεύει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα».

 ieidiseis 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.