Φιάσκο Μητσοτάκη οι «παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ» – Κατέρρευσε στα δικαστήρια και η συκοφαντία για την οικογένεια του πρώην υπουργού άμυνας

Δεν έχει προηγούμενο η πολιτική αλητεία ψεύδους του Κυριάκου Μητσοτάκη  

Συκοφάντησε ακόμα και την οικογένεια του πρώην υπουργού άμυνας!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
 

Το ρόλο του κοινού συκοφάντη επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του μεγάλου σκανδάλου των παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, που σηματοδοτεί το πολιτικό του τέλος.

Ήταν τέτοιος ο πανικός του πρωθυπουργού, ώστε έφτασε στο σημείο να πει αισχρά ψέματα σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, επιχειρώντας να τον εμπλέξει στην έρευνα της ΕΥΠ -επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ- για τη διαφθορά αστυνομικών και τις διαφαινόμενες σχέσεις τους με το οργανωμένο έγκλημα.

Όμως, στις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες (2015-2016) εκείνος που φέρεται να είχε μια άσχετη συνομιλία με “στόχους” (τον Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019) ήταν ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής Δημήτρης Καμμένος και όχι ο πρώην υπουργός Eθνικής Άμυνας.

Το γνώριζε αυτό ο κ. Μητσοτάκης ή απλώς μπέρδεψε τα πρόσωπα;

Φυσικά και το γνώριζε, αφού είχε ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια, όταν η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη, από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, ο πρωθυπουργός ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προχώρησε και σε μια ακόμη μεγαλύτερη αθλιότητα. Αναφέρθηκε στην σύζυγο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας δικηγόρο, Έλενα Τζούλη, ισχυριζόμενος ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με αξιωματικό, ο οποίος τότε υπηρετούσε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, εμφανίζοντάς τον ως εμπλεκόμενο στο κύκλωμα διαφθοράς.

PANOS KAMMENOS ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
 

Ουδέν ψευδέστερον… Η κ. Έλενα Τζούλη συνομιλούσε, με την ιδιότητα της δικηγόρου, με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει κατηγορηθεί για διαφθορά. Οι συγκεκριμένες συνομιλίες (Ιανουάριος 2017) είχαν γίνει με αφορμή μήνυση που είχε υποβληθεί τότε από τον Πάνο Καμμένο κατά του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος με δημοσίευμα εμφάνιζε το ανήλικο παιδί του Πάνου Καμμένου ως τρομοκράτη!

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή ο κ. Κουρτάκης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Το γνώριζε αυτό ο κ. Μητσοτάκης;

Φυσικά και το γνώριζε αφού το θέμα είχε συζητηθεί στη Βουλή.
Επομένως, τα όσα ισχυρίστηκε και για την υπόθεση αυτή ενώπιον της χθεσινής Ολομέλειας αποτελούν τη μέγιστη πολιτική αθλιότητα που μπορεί να διαπράξει ένας πολιτικός. Πολλώ δε ο πρωθυπουργός μιας χώρας.

Μία ομιλία, επτά ψέματα!

Το ρεσιτάλ αθλιότητα του πρωθυπουργού όμως δεν σταματάει εδώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που κατάφερε να διασυρθεί από όσους επικαλέστηκε, πριν ακόμα τελειώσει η ομιλία του!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρωτολογίας και της δευτερολογίας του, ο Πρωθυπουργός πέταξε τόνους λάσπης στον ανεμιστήρα και προχώρησε στη διατύπωση εφτά κραυγαλέων ψεμάτων προκειμένου να κρυφτεί πίσω από την ισοπεδωτική πολιτική λογική «όλοι ίδιοι είναι» , ώστε μην αναλάβει την απόλυτη ευθύνη που του αναλογεί για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Τα τέσσερα ψέμματα για παράνομες παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Τα τρία από τα εφτά ψέμματα του Κυριάκου Μητσοτάκη από βήματος της Βουλής αφορούσαν ψευδείς κατηγορίες ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Σας έχουν καταγγείλει πρώην συνεργάτες σας Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και Βαρουφάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι επί Ρουμπάτη η ΕΥΠ λειτουργούσε και κατά της κυβέρνησής μας».

Ο κρότος της διάψευσης των λεγομένων του Πρωθυπουργού ακούστηκε μέχρι το αναψυκτήριο της Βουλής, όπου μάλιστα βρισκόταν ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, τον οποίο επίσης επικαλέστηκε ψευδώς ο πρωθυπουργός. Προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Γιάννης Πανούσης είχαν ήδη διαψεύσει τα ψέματα Μητσοτάκη.

Η Νάντια Βαλαβάνη, με δήλωσή της στον ενημερωτικό ιστότοπο in.gr είπε ότι «δεν είχε ένδειξη για παρακολουθήσεις ή ή για προσωπική της παρακολούθηση και δεν είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για εντολή παρακολούθησής της».

Επίσης, ο Γιάννης Πανούσης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, δήλωσε στο in.gr:

«Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποιους έγκλειστους που ανήκαν σε εγκληματικές ομάδες οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή μου. Εγώ κατήγγειλα ότι υπήρχαν ομάδες που με απειλούν».

Ακολούθησε το tweet του Τάσου Τέλλογλου, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε ήδη διαψεύσει τα περί παρακολούθησης Μητσοτάκη, μιλώντας έξω από τον Άρειο Πάγο! Και όμως ο πρωθυπουργός δεν είχε κανένα πρόβλημα στην προσπάθειά του να εξαπατήσει το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό να ισχυρίζεται ότι ο Τέλλογλου διαθέτει στοιχεία για παρακολούθηση του.

yanisvaroufakis ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΘ
 

Και ερχόμαστε στο τέταρτο πρόσωπο, τον Γιάνη Βαρουφάκη, που με εντελώς ψευδή τρόπο «έδειξε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υποτιθέμενο θύμα των παρακολουθήσεων με εντολή Αλέξη Τσίπρα. Η «αποκάλυψη» του Πρωθυπουργού για την παράνομη παρακολούθηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών της επί της περιόδου διακυβέρνησης τους ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τόσο στέρεη που κατέρρευσε με μια μόλις φράση του Γιάννη Βαρουφάκη από το Βήμα της Βουλής: «Δεν είπα ποτέ ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο αρχηγός του ΜΕΡΑ 25 ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι «δεν πήρε ο Τσίπρας την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, δεν διόρισε ένα σεκιουριτά διοικητή της ΕΥΠ, ούτε προσέλαβε τον ανιψιό του, δεν δήλωσε βλαξ, δεν στράφηκε εναντίον του Τύπου εσωτερικού ή εξωτερικού», θέλοντας να υπογραμμίσεις τις αντισυνταγματικές παρακρατικές πρακτικές των παράνομων παρακολουθήσεων που έγιναν με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ψέμα Μητσοτάκη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στους εναπομείναντες φιλελεύθερους που εξακολουθούν να στηρίζουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ακόμα ένα ψέμα σχετικά με το ρόλο της ΕΥΠ για την καταδίκη των νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή» είπε από το βήμα της Βουλής, υπονοώντας με σαφήνεια ότι η ΕΥΠ έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εξάρθρωση αλλά και τη φυλάκιση της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ηχηρή ήταν η διάψευση της ανυπόστατης τοποθέτησης του Πρωθυπουργού από τον Θανάση Καμπαγιάννη, ο οποίος ξεκαθάρισε στο προσωπικό του προφίλ ότι:  «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στις υποκλοπές του Ανδρουλάκη και τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρξαν “επισυνδέσεις” τηλεφωνικών αριθμών ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της ΧΑ. Όπου στη δικογραφία της ΧΑ αξιοποιήθηκαν επισυνδέσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και ακούγονται βουλευτές (π.χ. Λαγός), αυτό είναι “εκ πλαγίου”, από επισυνδέσεις τηλεφώνων Χρυσαυγιτών που δεν ήταν βουλευτές. Αυτά είναι γνωστά. Αλλά ο ΠΘ συνειδητά επέλεξε το ψέμα. Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, στην περίπτωση της πολύχρονης εγκληματικής δράσης Χρυσής Αυγής ουδέποτε αξιοποιήθηκε η ΕΥΠ. Τουναντίον, όπως ομολόγησε ο Γερμενής, “χρειάστηκε να ξηλώσουν Αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν”.

Το ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Δεν φέρει την ευθύνη για τις παράνομες παρακολουθήσεις

Ερχόμαστε, τέλος, στο  -εξίσου- κραυγαλέο ψέμα που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι δεν είχε γνώση για τις «νόμιμες» επισυνδέσεις στα κινητά τηλέφωνα του Κουκάκη και του Ανδρουλάκη, και συνεπώς, δεν φέρει την πολιτική ευθύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ψευδώς να υποστηρίζει ότι δεν φέρει την ευθύνη για τις «νόμιμες» αλλά «πολιτικά απαράδεκτες» επισυνδέσεις των κινητών τηλεφώνων του κ. Κουκάκη και του κ. Ανδρουλάκη, ψευδώς διότι οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ είχαν περάσει στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

Τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού τους έχουν ήδη καταρρίψει οι κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας. Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκεται ούτε ένας συνταγματολόγος για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς εν ενεργεία πρωθυπουργού!

Δεν μιλάμε μόνο για την ισχυρότερη διάψευση, αυτή του κορυφαίου συνταγματολόγου, καθηγητή και τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Μιλάμε ακόμα και για την διάψευση από τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση πριν ακόμα τελειώσει την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Τον Βενιζέλο τον οποίο ο ίδιος ο Μητσοτάκης διόρισε στην επιτροπή σοφών. Άρα, αφού τον θεωρεί σοφό, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, είναι να παραιτηθεί. Δεν το κάνει, Όχι διότι δεν θεωρεί σοφό τον Βενιζέλο, αλλά επειδή θεωρεί τους Έλληνες ανόητους. Ο Μητσοτάκης είναι πεπεισμένος πως με χαλκευμένες δημοσκοπήσεις και ανελέητη καλοπληρωμένοι προπαγάνδα, θα μπορέσει για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους πολίτες.

3 thoughts

 1. Ευάγγελε, καλημέρα ήμουν σε γραφεία υπουργών πολλά χρόνια και στην Βουλή
  .Όλοι αυτοί οι νόμοι των μνημονίων και οι διατάξεις με τις οποίες «ζούμε»
  μας εξόντωσαν… δεν έπρεπε να υπογράψεις όλα αυτά τα «»φονικά νομοσχέδια »
  κατά του λαού !! Ημασταν και γείτονες στην Θεσσαλονίκη. Η μητέρα μου σε
  γνώριζε από παιδί. Δεν μπορούσε να πιστέψει όλα αυτά «δια χειρός Βενιζέλου
  «»ΕΝΦΙΑ» και λοιπά. Την αφαίρεση των πληρωμένων από εμάς «»δώρων «»» και
  γενικότερα ο,τι μας έκανε να ζούμε ως επαίτες! Δυστυχώς κατέστρεψε την
  καριέρα σου. Κάνε κάτι να διορθώσεις τα λάθη σου «» μου είπε να σου
  μεταβιβάσω «»::για το καλό ενός λαού που υποφέρει. ΕΝΦΙΑ για το ** από το
  1922″»σπίτι μας , προσφυγικό ‘ απόγονοι Μικρασιατών που ήρθαν πονεμένοι
  εκδιωγμενοι από την γη της Μικράς Ασίας που κάποτε πίστεψαν σε εσάς. Τώρα
  αυτοκτονούμε ή αυτό θέλετε;;;;;; Τροχιδου Πηνελόπη το γένος
  Τσοπουρογλου’!!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.