Εφιαλτικός χειμώνας: Νέες αυξήσεις στο ρεύμα από τον Σεπτέμβριο

Σε ποιον ανήκει Protergia – Watt + Volt – Ζενιθ – Elpedison – ΗΡΩΝ – Volterra - Neco -efa

Οι εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς μιλούν για αυξήσεις στη λιανική ρεύματος που θα ξεπεράσουν το 23%. Μάλιστα δεν αποκλείουν η χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας των 0,486 ευρώ να αποτελεί μακρινό παρελθόν από τον Σεπτέμβριο. Για τον επόμενο μήνα τα μοντέλα των προμηθευτικών θέλουν για να καλυφθούν τα υψηλά ενεργειακά κόστη, να απαιτηθούν τιμές καταναλωτή άνω των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ: Pandora Papers Οφσορ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι διευθύνσεις των Ελλήνων 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δέσμια των βαρόνων ενέργειας, αντί να τους επιβάλει μείωση της λιανικής τιμής και αντί να αυξήσει τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (οι βαρόνοι έχουν μόνον φυσικό αέριο), έστησε το προσωρινό μηχανισμό επιστροφής μέρους των εσόδων της ηλεκτροπαραγωγής που έχει τεθεί σε λειτουργία από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου συγκέντρωσε τον περασμένο μήνα 500 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τους αποζημιώνει την χασούρα με λεφτά από τους πολίτες!

Τα χρήματα αυτά, μαζί με 300 εκατομμύρια ευρώ του κρατικού προϋπολογισμού και άλλα έσοδα από τα δικαιώματα των ρύπων και τις ΑΠΕ διατέθηκαν για επιδοτήσεις τον Αύγουστο σε 1,136 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αθροιστικά στην αύξηση των λογαριασμών, συνυπολογίστε ότι με την «κατάργηση» της ρήτρα αναπροσαρμογής, αυτή ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς από 1 Αυγούστου, οδηγώντας σε άνοδο της λιανικής, μόνο για τον Ιούλιο έως 172% και των πάγιων έως 800% 

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις εκλόγες, αν γίνουν τον ΜαΊΟ του 2023 θα πρέπει να δίνει (το λιγότερο) 1 δισεκατομμύριο το μήνα μόνο στους βαρόνους της διαπλοκής! Δηλαδή πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ «αέρα», κάτι ουτοπικό… που δείχνει ότι πάμε σε εκλογές το Φθινόπωρο.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.