Ο εφέτης Σεβαστίδης (δικαιώνει το The FaQ) για ανακοίνωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Ένωση μετατρέπεται σε συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου

Για «πρωτοφανή στα χρονικά κομματική τοποθέτηση» που φτάνει στα «ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας» κάνει λόγο ο Εφέτης, πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και μέλος του ΔΣ, Χριστόφορος Σεβαστίδης με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην ελληνική κοινωνία έπειτα και από την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

– Διαβάστε: Πραξικόπημα από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων

Όπως αναφέρει στο σχόλιο του ο κ. Σεβαστίδης, «Σήμερα, ξεκάθαρα πλέον, η πλειοψηφία λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας, με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση

«Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχειό. Δε μιλάει με μισόλογα, αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη δικαστική ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου που πριν μια εβδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει, όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για την Novartis, χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σεβαστίδης.

Αναλυτικά το σχόλιο του Χριστόφορου Σεβαστίδη

«Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μια πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από την στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης, προφανώς διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της Ένωσης.

«Σήμερα, ξεκάθαρα πλέον, η πλειοψηφία λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας, με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση.

«Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχειό. Δε μιλάει με μισόλογα, αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη δικαστική ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου που πριν μια εβδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει, όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για την Novartis, χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σεβαστίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια πρωτοφανώς επιθετική ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημείωνε χθες, παίρνοντας ουσιαστικά πολιτική θέση στην υπόθεση Λιγνάδη, πως:

«Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα λαϊκά Δικαστήρια, που δυστυχώς είχε προβλέψει πως θα “στηθούν”, άγεται στο συμπέρασμα ότι η συνεχιζόμενη δημόσια προσβολή της προσωπικότητας των Μελών της Ένωσης μας και Μελών της Συνθέσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ειδικώς της Προέδρου αυτής, ενέχει πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες και είναι ξεκάθαρα ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ [η υπογράμμιση στο πρωτότυπο] απ’ αυτούς που δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς». Και συνέχιζε:

«Η απαξίωση αυτών [των θεσμών] αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή τους, απ’ αυτούς που κινούνται στην κινηματική λογική παρελθόντων ετών, που κύριο χαρακτηριστικό έχει την πόλωση και το διχασμό, απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη είναι ένας ακόμα κρατικός μηχανισμός ενταγμένος στους σχεδιασμούς τους».

– Διαβάστε: Η ένωση δικαστών και εισαγγελέων παρεμβαίνει στα κόμματα και τους ζητά να πάρουν θέση κατά των «λαϊκών δικαστηρίων» της αποφυλάκισης Λιγνάδη

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.