Πλιάτσικο στο Ελληνικό: Θυμάστε τον «πνεύμονα πρασίνου»; Ξεχάστε το ! Το τεμαχίζουν και το πουλούν σε οικόπεδα μεταξύ τους

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑ
 

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ότι το πολυδιαφημισμένο μέγα αναπτυξιακό έργο εξελίσσεται σε πώληση γης μέσω της οικοπεδοποίησης και τείνει να θυμίζει διαφημίσεις παλαιών δεκαετιών για οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο 5 λεπτά από την Ομόνοια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της  Lamda Development , Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας την Τετάρτη 22 Ιουνίου  στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, επανέλαβε την αλλαγή στην ανάπτυξη του καλύτερου φιλέτου της Αττικής που αποφασίστηκε το 2021.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΑ ΜΠΟΛΝΤΟΖΕΣ
 

Έτσι οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι ο όμιλος αναμένει να εγγράψει φέτος έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ και 350 εκατ. ευρώ το 2023, τα οποία αποδίδονται στη συμβασιοποίηση πώλησης οικοπέδων για τις προνομιούχες 27 βίλες στο παραλιακό μέτωπο, όπου οι αγοραστές θα πάρουν γη και θα αναλάβουν το κόστος κατασκευής τους.

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή στροφής στο business model έγινε το 2021 όταν η διοίκηση της Lamda αποφάσισε αντί να εφαρμόσει το αρχικό master plan, να γίνει κτηματομεσίτης και να πουλάει γη αντί να κατασκευάζει και να πουλά ακίνητα. Έτσι ειδικά για το προνομιούχο παραλιακό μέτωπο αποφάσισε να το κόψει σε οικόπεδα και να πουλήσει γη με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα την ανέγερση της βίλας τους.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Mohegan ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
 

Σύμφωνα με υπολογισμούς εκτιμάται ότι το κάθε οικόπεδο θα πουληθεί προς 7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το κόστος των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Με απλά λόγια η Lamda Development, έκρινε ότι θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και άμεσα έσοδα από την πώληση γης παρά από την πώληση κατοικιών που θα έπρεπε η ίδια να κατασκευάσει όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.