Υποχωρεί η Ελλάδα στις προκλήσεις του Ερντογάν – Ακυρώνονται όλες οι ασκήσεις στο Αιγαίο

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν προγραμματίσει ούτε πρόκειται να εξαγγείλουν καμία άσκηση για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, φτάνει να μην υπάρξει πρόκληση, όπως με το Oruc Reis για παράδειγμα πριν δύο καλοκαίρια. «Δεν θα τα παραβιάσουμε εμείς (τα ΜΟΕ) αλλά ταυτόχρονα έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά. Ακούμε, αξιολογούμε και επαναπροσδιορίζουμε την τακτική» είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το Ελληνικό Πεντάγωνο.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα η Realnews στο φύλλο της Κυριακής, ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται στο πλαίσιο των οδηγιών που έδωσε στους Αρχηγούς των Επιτελείων να είπε: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα από το ’20 ως προς την αποφασιστικότητα και την θέληση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για κάθε πρόκληση που θα εμφανισθεί. Εάν ερωτηθούμε, θα απαντήσουμε».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι συνεκπαιδεύσεις, όμως, με συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση νότια της Κρήτης, στην Μεσόγειο. Όπως έγινε το περασμένο Σάββατο 18 Ιουνίου, που στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ με την Ιταλική Φ/Γ ITS LIBECCIO, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

1 thoughts

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.