Νέο χαράτσι για… ανακύκλωση: Επιπλέον αύξησεις στην τιμή των προϊόντων με πλαστικές συσκευασίες από την 1η Ιουνίου – Πληρώστε

Αφορά συσκευασίες που περιέχουν PVC. Το τέλος- αύξηση των 8 λεπτών θα μπαίνει ανά συσκευασία προϊόντος

Μετά το τέλος ανακύκλωσης για τις πλαστικές σακούλες από την 1η Ιουνίου μπαίνει και τέλος ανακύκλωσης στα προϊόντα που έχουν πλαστικές συσκευασίες από PVC. Το ύψος του τέλους είναι 8 λεπτά ανά συσκευασία προϊόντος και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναγράφουν στα σημεία πώλησης των προϊόντων, σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε τέλος.

Σύμφωνα με την Α.Α.ΔΕ το ποσό του τέλους θα πρέπει να αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του Φ.Π.Α. και να αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούνται να τηρούν οι επιχειρήσεις που πωλούν τέτοιου είδους προϊόντα. Το τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό αποτελούν δημόσια έσοδα, τα οποία εισπράττονται από την Α.Α.Δ.Ε. και αποδίδονται στον Ε.Ο.ΑΝ. (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης. Για την απόδοση του τέλους υποβάλλεται σχετική δήλωση απόδοσης, από τις επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα, στη φορολογική διοίκηση κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.