Η Κεραμέως βλάπτει σοβαρά την… ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Η Κεραμέως βλάπτει σοβαρά την… ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις φοιτητικές εκλογές και είναι κάτι που πρέπει να σας προβληματίσει.


Η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ειδικότερα η πολιτική και ο τρόπος της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, βρίσκεται απέναντι σε ένα μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς, ειδικά των φοιτητών, των σπουδαστών και των μαθητών. Φάνηκε καθαρά στις Φοιτητικές εκλογές, που έγιναν μετά από 3 χρόνια λόγω πανδημίας.

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι μετά από 35 χρόνια η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχασε την πρώτη θέση. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική (ΚΝΕ) 33,7%, με δεύτερη την ΔΑΠ 27,5%, τρίτη την ΠΑΣΠ με 10,2%, τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν με 9,49%, τα ΕΑΑΚ με 5,41%, το Bloco 2,5% και τις λοιπές παρατάξεις συνολικά με 8,59%.

Αυτά τα αποτελέσματα αναγνωρίζονται από όλες τις παρατάξεις πλην της ΔΑΠ που θεωρεί ότι είναι και πάλι πρώτη.

Παρά τις οργανωτικές αδυναμίες των φοιτητικών εκλογών, διαχρονικά, είναι φανερό ότι στα πανεπιστήμια η κυβερνητική πολιτική δεν είναι πλέον αποδεκτή.
Η κ. Κεραμέως ενόψει και των εκλογών θα πρέπει να επανεξετάσει την τακτική της. Και αυτό βεβαίως είναι κάτι που πρέπει να συμφωνήσει μαζί σας. Αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Δεν φαίνεται δηλαδή ότι θέλετε να εγκαταλείψετε την πολιτική της εγκατάλειψης των πανεπιστημίων. Αντιθέτως θέλετε να προχωρήσετε στο σχέδιο σας για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θα είναι όμως πλέον ακόμη ένα γερό κρας τεστ μετά τις φοιτητικές εκλογές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.