Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Δεν είναι κακό να είσαι δεδομένος» – Νέα δήλωση υποτέλειας

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις που συζητήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας. Για πολιτική δεδομένου συμμάχου εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ειδικά για την χρήση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Αλεξανδρούπολης επισήμανε ότι η αναβάθμιση τους είναι ενταγμένη στο σχέδιο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας.

Όπως επισήμανε «ασφαλώς και οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν της ευχέρειας του λιμένα Αλεξανδρούπολης, για να προωθήσουν στρατεύματα στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο της ανάφλεξης και της γεωπολιτικής αστάθειας που έχει παρατηρηθεί. Η εκμετάλλευση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, γίνεται και στη βάση αυτού του σχεδίου».

Σημείωσε όμως ότι αυτό δεν δημιουργεί επιφυλάξεις στην ελληνική κυβέρνηση αφού «το και μαζί και χώρια είχαμε την πολυτέλεια να επιχειρηματολογούν για πάρα πολλές δεκαετίες. Ο κόσμος, όμως, έχει αλλάξει πολύ δραματικά τώρα τελευταία. Θεωρώ ότι είναι η ώρα λίγο να μετριάσουμε αυτό «το μαζί και χώρια», γιατί δεν θα μας οδηγήσει κάπου καλύτερα, ακόμα και αν αυτό φαίνεται προς τα έξω ως συμπεριφορά δεδομένων».

Μάλιστα απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ περί δεδομένου συμμάχου ανέφερε: «Δεν είναι κακό να είσαι δεδομένος, δεν είναι κακό να είσαι προβλέψιμος, αλλά και αξιόπιστος και αν κάτι κρίνουν οι Αμερικανοί και όχι μόνο οι Αμερικανοί, ότι αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα, αυτή την εποχή και έναντι των πιο ασταθών λόγω των συγκεκριμένων συμπεριφορών τούρκων, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ο αξιόπιστος ,ο συνεπής, ο σωστός εταίρος στην περιοχή».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.