Μας έχουν μπερδέψει: Από τους «ψεκασμένους» στα «πουτινάκια»

propaganda-tv-1
 

Δεν πάει πολύς καιρός που, όποιος τολμούσε να εκφράσει την παραμικρή ένσταση ως προς τα εμβόλια, συγκαταλεγόταν στην κατηγορία του «ψεκασμένου».

Τώρα βέβαια έχει εγκαταλειφθεί η σχετική φιλολογία, ακριβέστερα έχει αντικατασταθεί από την κατηγορία του «ρωσόφιλου» ή «πράκτορα του Πούτιν».

Για να δούμε όμως, με την απόσταση του χρόνου και την εμπειρική πραγματικότητα, τι έχει συμβεί. Στην αρχή μας έλεγαν, οι «αψέκαστοι», πως οι δύο δόσεις των εμβολίων, μας εξασφάλιζαν πλήρη ανοσία.

Αποδείχθηκε «μούφα». Τότε μας ειπώθηκε ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να μολυνθεί, αλλά δε νοσεί. Καταρρίφθηκε και αυτός ο μύθος. Ετσι, φτάσαμε στην τρίτη δόση, αφού οι «φωστήρες» -πολλοί εξ αυτών άσχετοι με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο- διαπίστωσαν, εκ των υστέρων, ότι η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων εμβολίων εξαντλείται στους πρώτους μήνες από τη χορήγησή τους.

Τώρα όμως, με την τρίτη δόση, η προστασία είναι πλήρης. Σε κάθε δε περίπτωση, ο πλήρης εμβολιασμός αποτρέπει τη σοβαρή νόσηση, την ταλαιπωρία της εντατικής. Για να προκύψουν τα νέα στοιχεία, που δείχνουν ότι πάνω από το 40% των νοσηλευόμενων στην Εντατική, με μηχανική υποστήριξη, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, όπως συνομολόγησε και ο γιατρός Νίκος Καπραβέλος.

TV_propaganda_megamou_skaitv_mega_skai https://netakias.com/2013/11/28/justice_democracy/ ‎ https://netakias.com/2013/11/28/justice_democracy/ ‎

Προς επίρρωση έχουμε επίσημες ανακοινώσεις και στην Ελλάδα, για χορήγηση 4ης δόσης, ποιός ξέρει, ίσως και 5ης. Αναζητείται όμως ταυτόχρονα, μια νέα μορφή εμβολίου, που να χορηγείται σε ετήσια βάση, προσφέροντας πλήρη κάλυψη, για όλο αυτό το διάστημα.

Όλα αυτά δε, σημαίνουν βεβαίως απόρριψη των εμβολίων, ως μέσου πρόληψης, ούτε καν του τρέχοντος εμβολιαστικού προγράμματος, στο οποίο άλλωστε και καλώς πράξαμε όσοι λάβαμε μέρος.

Οι «ψεκασμένοι» βρίσκονται μάλλον σ’ εκείνη την πλευρά, που έσπευδε να προαναγγείλει αποτελέσματα, να απορρίπτει και ενοχοποιεί οποιαδήποτε ένσταση. Ακόμη και τώρα, αντί για μία στοιχειώδη αυτοκριτική, συνεχίζουν εμμονικά ορισμένοι στο ίδιο «τροπάρι», αμφισβητώντας την ίδια την πραγματικότητα.

Ορισμένοι δε, επιμένουν σε διάφορα προβλεπτικά μοντέλα, παρ’ ότι διαψεύδονται συνεχώς. Ετσι όμως, και τον κόσμο μπερδεύουν, αλλά και το κύρος της επιστήμης που διακονούν καταρρακώνουν.

Οσο για την πολιτεία, τι να πει κανείς; Διατηρούν λέει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά δε χρειάζεται η επίδειξη του σε δημόσιους χώρους.

Θα το κάνουμε κορνίζα…

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.