Η «υποκριτική εξαίρεση» του Σαϊντού Καμαρά

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑϊΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

O πρωθυπουργός συνάντησε τον Σαϊντού Καμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεσή του και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του τμήματος παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η απόφαση της αρχής προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Πρώτον δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί περιμένουμε να γίνει το σωστό για τον Σαϊντού Καμαρά κατ’ εξαίρεση. Πρέπει να είναι ο κανόνας για παιδιά που κινδυνεύουν στην πατρίδα τους και αναζητούν μία ευκαιρία στην Ελλάδα (Ευρώπη).

Δεύτερον, οι διατυπώσεις του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας δεν είναι η απόλυτη αλήθεια. Ο φάκελος του μαθητή ετοιμάζεται από τους δασκάλους του και αυτό είχε ήδη γίνει. Τρίτον το πρόβλημα για τον κάθε Σαϊντού το δημιούργησε η ίδια η όλων αυτών, η κυβέρνηση έχει κόψει όλα τα κονδύλια (μικρά ποσά, τα περισσότερα από το εξωτερικό) τα σχετικά με την κατάσταση στις δομές που φιλοξενούν ανήλικους.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.