Συνεκμετάλλευση: Τα αιματοβαμμένα χέρια του τούρκου μεγιστάνα και το περίεργο ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ραχμί Κοτς ΡΑΧΜΙ ΚΟΤΣ Mustafa Rahmi Koç
  Mustafa Rahmi Koç

Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, το σκάνδαλο Folli-Follie και η οικογένεια που θησαύρισε πάνω στην γενοκτονία των χριστιανών από τους Τούρκους και συνεχίζει να θησαυρίζει από τις γενοκτονίες Ερντογάν στην περιοχή.

Ήταν Ιούνιος 2018, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μία περίεργη επίσκεψη στο γραφείο του στην Βουλή των Ελλήνων.

Ο Ραχμί Κοτς (φωτογραφία), ο οποίος διευθύνει τον όμιλο Koc Group (συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη), με περιουσία ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είδε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με απόλυτη μυστικότητα, ειδικά ως προς το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, όπως αποκάλυπτε τότε κυριακάτικη εφημερίδα. (ΒΗΜΑτοδότης 3 Ιουνίου 2018)

Ο γεγονός ότι ο όμιλος Koc εξαγόρασε το 2005 από κοινού με τη Shell το 51% της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, αντί 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, δίνει από μόνο του τροφή σε πολλά σενάρια συνωμοσίας. Με αυτή την εξαγορά ο Ραχμί Κότς είναι ο ιδιοκτήτης του Oruc Reis!

Ναι, του ερευνητικού που έκοβε βόλτες το Αιγαίο ανεμπόδιστο!

Πλοιοκτήτης του Oruc Reis είναι ο Ραχμί Κότς

Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντάται με τον μεγαλομέτοχο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου. Οι τούρκοι πανηγυρίζουν με την εκλογή Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία, και έπειτα ο Μητσοτάκης επιτρέπει στους τούρκους να διεξάγουν έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προς όφελος της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου! Θεωρία συνωμοσίας από μόνη της!

Για να μην ξεχνάμε και τις φωνές περί συνεκμετάλλευσης από στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε στο πολιτικό είτε στο μιντιακό τοπίο.

Ποιος είναι ο όμιλος με τα αιματοβαμμένα κέρδη

Η Koç είναι ο μεγαλύτερος όμιλος της Τουρκίας και η 341η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. Οι ετήσιες πωλήσεις ανέρχονται στο 6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Τουρκίας. Η Koç διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, που καλύπτουν την κατασκευή όπλων, διυλιστήρια πετρελαίου, ενέργεια, κατασκευή καταναλωτικών προϊόντων, εξόρυξη, ναυπηγική, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ακίνητα, τράπεζες και ξενοδοχεία. Είναι η μόνη καταχωρημένη επιχείρηση της Τουρκίας στη λίστα Fortune 500 και οι εταιρείες της Koç αντιπροσωπεύουν περίπου το 9% των συνολικών εξαγωγών της Τουρκίας.

Τα οχήματα της Koç Otokar Akrep υπήρξαν βασικά εργαλεία στις τουρκικές επιθέσεις εναντίον κουρδικών πόλεων στο Μπακούρ (το μέρος του Κουρδιστάν εντός των συνόρων της Τουρκίας). Η θυγατρική της Koç, Otokar, παρήγαγε το μοντέλο σχεδιασμού για το μαχητικό Altay της Τουρκίας.

Το όχημα Cobra του τουρκικού στρατού, κατασκευάζεται από την Otokar. Η Otokar είναι θυγατρική της Koç
Παρά το αίμα στα χέρια του, ο Rahmi Koç έλαβε τιμητικό CBE από τη βρετανική πολιτεία το 2011, και έγινε το 2015 ως «Officer of Dans l’Ordre National de la Legion D’Honneur» από τη γαλλική κυβέρνηση.

Η εταιρεία εγγράφηκε στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για την «ηθική» το 2006. Αυτό δεν εμπόδισε τους διευθυντές του να συνεχίσουν να επωφελούνται από τις πωλήσεις του Akrep, καθώς το τουρκικό κράτος τους χρησιμοποίησε για βίαιη καταστολή στο Μπακούρ.

Ένα ιστορικό συνενοχής στη γενοκτονία

Η Koç ιδρύθηκε στην εποχή του Κεμαλισμού και η εταιρεία θεωρείται μέρος της κοσμικής ελίτ της Τουρκίας. Ο ιδρυτής του Koç, Vehbi Koç, έχτισε την εταιρική του αυτοκρατορία στο πίσω μέρος της ενορχηστρωμένη εξόντωσης των Αρμενίων της Τουρκίας και των άλλων μη μουσουλμανικών κοινοτήτων. Μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων, το κράτος κατάσχεσε την  περιουσία των αρμενικών κοινοτήτων. Ο Vehbi Koç μεγάλωσε σε ένα κτήμα, το οποίο κατασχέθηκε αφού οι προηγούμενοι Αρμένιοι ιδιοκτήτες σφαγιάστηκαν. Αυτό το κτίριο, που αγοράστηκε από τον πατέρα του Koç, έγινε πλέον το μουσείο Vehbi Koç.

Το 1942, το κράτος επέβαλε φόρους που εισάγουν διακρίσεις, που ονομάζονται Varlık Vergisi, με στόχο την περαιτέρω οικονομική επίθεση σε μη μουσουλμάνους. Το Varlık Vergisi οδήγησε σε κατάρρευση πολλών μη μουσουλμανικών επιχειρήσεων, δήμευση ή εξαναγκασμό να πουλήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο Vehbi Koç, τότε πολύ μικρότερος επιχειρηματίας, είδε την ευκαιρία του να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να αποκομίσει κέρδος από άλλους που υποφέρουν. Αγόρασε πολλά ακίνητα που ανήκαν σε εκείνους που είχαν επηρεαστεί από το Varlık Vergisi. Για παράδειγμα, ο Koç αγόρασε ένα κτίριο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο ανήκε σε έναν Αρμένιο έμπορο, πολύ κάτω από την αγοραία αξία του.

Ο όμιλος Koc και το σκάνδαλο Folli-Follie

Το σκάνδαλο Folli-Follie βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αλλά ως κύριο πρόσωπο από τα συστημικά μέσα προβάλλεται ο Μάκης Μπαλαούρας!

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός κολοσσός με επικεφαλής τον συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε προβεί σε μία σκανδαλώδη κατά πολλούς σύμβαση παρέα μαζί με την αμαρτωλή Folli-Follie και τον Κουτσολιούτσο: παραχώρηση της μαρίνας Μυτιλήνης για 40 χρόνια κατακυρώθηκε το 2012 σε ελληνοτουρκική κοινοπραξία εταιρειών στην οποία συμμετείχαν αφενός η «αμαρτωλή», όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου και από την άλλη η Setur Servis Turistik, συμφερόντων της πανίσχυρης τουρκικής επιχειρηματικής οικογένειας Κοτς!

Ως αρχιτέκτονας αυτής της συμφωνίας θεωρείτο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όμως αργότερα έλεγε πως δεν έβαλε αυτός την υπογραφή. Ή αλήθεια όμως είναι ότι η συμφωνία ξεκίνησε επί κυβέρνησης Παπαδήμου και ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Ενώ την προκήρυξη την είχε υπογράψει ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το ετήσιο μίσθωμα ανερχόταν σε 250.000 ευρώ και η συμφωνία προέβλεπε την παραχώρηση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης για 40 χρόνια.

Αλλά και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είχε αναρτήσει φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο ίνσταγκραμ παρέα με τον τούρκο μεγιστάνα. Τεκμηριώνοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τις σχέσεις Μητσοτάκη – Κοτς να είναι διαχρονικές και ισχυρές.

Η αιματοβαμμένη οικογένεια Koc

Σε άλλες εποχές, ακόμα και η απλή επαφή ενός έλληνα πρωθυπουργού με την συγκεκριμένη τουρκική οικογένεια, θα αποτελούσε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Όχι όμως την σημερινή εποχή, που τα πάντα έχουν γίνει λάστιχο και η πολιτική εξουσία βρίσκεται στο απυρόβλητο. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για την στάση της κυβέρνησης αναφορικά με την προάσπιση των εθνικών θεμάτων και ειδικά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που αποτελεί χρυσωρυχείο για οποιαδήποτε εταιρεία πετρελαίου, πόσο μάλλον την τουρκική εταιρία πετρελαίου και τον μεγαλομέτοχο της.

Υπάρχει όμως και η ηθική διάσταση της συγκεκριμένης σχέσεις. Οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Boycott Turkey αναφορικά με την δράση της οικογένειας, συγκλονίζουν διότι βλέπουμε έναν κολοσσό να έχει δημιουργηθεί κυριολεκτικά πάνω στο αίμα των γενοκτονιών που διέπραξαν οι τούρκοι! Περιουσίες των χριστιανών που σφαγιάστηκαν, περιέρχονται στα χέρια της εταιρείας επί πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτός ο κολοσσός.

Το στρατιωτικό όχημα κόμπρα το οποίο κατασκευάζει η οικογένεια Koc και το παραδίδει στον τουρκικό στρατό

Εφιαλτική όμως είναι και η συμβολή της εταιρείας, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά αμάχων που διεξάγει το τουρκικό κράτος. Αφού το θωρακισμένο όχημα που χρησιμοποιούν τα τάγματα εξόντωσης του τουρκικού στρατού, είναι κατασκευής Koc. Συγκεκριμένα της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου, OTOKAR.

Αυτός είναι και ο λόγος που ακτιβιστές από όλον τον κόσμο, ζητούν ολικό μποϊκοτάζ στις δράσεις του ομίλου και των εταιρειών του, χαρακτηρίζοντας τον έναν αιματοβαμμένο όμιλο.

Αυτό φυσικά μικρή σημασία έχει για τον κύριο Μητσοτάκη, την κυβέρνηση, τα ελληνικά ΜΜΕ.

Όπως μικρή σημασία έχει το ναζιστικού τύπου λογύδριο που είχε βγάλει ο ιδρυτής του ομίλου, Vehbi Koç: «Το Σύνταγμα μου είναι ένα. Υπάρχουμε όσο υπάρχει το κράτος και το έθνος μας»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ α’ μέρος: Ο Μητσοτάκης, ο Πατριωτισμός, η Τουρκάλα σύζυγος Χριστοφοράκου και οι μίζες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.