«Λουδοβίκεια εξουσία» της Ελένης Τσερεζόλε

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ 14 XIV
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ 14 XIV

Σαν τρελό φορτηγό με σπασμένα φρένα τρέχει, υπερβαίνοντας μάλιστα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο πληθωρισμός στη χώρα μας: 5,5% για τον Ιανουάριο! Μία πραγματικότητα που ήδη ζουν χιλιάδες νοικοκυριά, δηλαδή τις τιμές-φωτιά στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι μόνο. Η έκρηξη ακρίβειας σαρώνει, με την κυβέρνηση αδιάφορο και αμέτοχο παρατηρητή.

Είναι δε βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της, όπως ζήτησε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, δια στόματος του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση. Συγκεκριμένα την κάλεσε «να πάψει να αγνοεί επιδεικτικά εδώ και έναν χρόνο τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, των παραγωγικών φορέων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των καταναλωτικών ενώσεων για την αντιμετώπιση αυτού του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».

ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΑΡΑΘΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΡΓΙΕΣ 2022
ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΑΡΑΘΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΡΓΙΕΣ 2022

Έκκληση που είναι βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό. Και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κλείνει τα αυτιά της, από επιλογή και όχι από ανικανότητα, στις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης –προτάσεις κατά της ακρίβειας. Προτάσεις για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40.000 ευρώ, για μείωση, στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα, του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, για πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και για βενζίνη κατά 50%. Για μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ, κάτι που θα συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους.

Ή για διαγραφές και επιμηκύνσεις του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων της περιόδου της πανδημίας προκειμένου να πάρουν ανάσα οι μικρομεσαίοι.

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περιλαμβάνεται και έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αγροτών και των πλήρως ξεχασμένων από την κυβέρνηση -των ανθρώπων του πολιτισμού. Δεν πρόκειται για τίποτε ρηξικέλευθες προτάσεις αλλά για μέτρα που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από συντηρητικές κυβερνήσεις. Ψιλά γράμματα για μία εξουσία κουφή και τυφλή στις ανάγκες των πολιτών. Λουδοβίκεια…