Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκαλύπτει σχετικά με την Ολλανδή δημοσιογράφο που επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό:
Η Ολλανδέζα θα έπρεπε να ρωτήσει πρώτα την Ευρωπαϊκή ΄΄Ένωση και μετά τον Ολλανδό Πρωθυπουργό. Γιατί αν γίνονται push backs, γίνονται με την ανοχή ή/και συνενοχή της Ευρώπης που έχει την frontex στα σύνορα μας. Κι όμως η Ε.Ε, υποκριτικά απειλεί την Ελλάδα με κόψιμο της χρηματοδότησης, αλλά δίνει δισεκατομμύρια στην Τουρκία που ρίχνει τους πρόσφυγες στην Θάλασσα. Πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να βάλει την Ευρώπη στην θέση της, αλλά και την Τουρκία.
«Η φιλότουρκη Ολλανδή δημοσιογράφος πήρε αποστομωτική απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό στα χυδαία ψέματα της! Και είναι απαράδεκτοι όσοι για να τον αντιπολιτευθούν και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη υιοθετούν την άθλια τουρκική προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας! Ντροπή!»