Στην εταιρία που έχει τα περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία και τη ΔΕΗ μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη

CVC: Ανω του 1,8 δισ. από το fund στην Ελλάδα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ BLOOMBERG
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ BLOOMBERG

Yγεία, Μetropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta Inter Clinic, Vivartia, Δωδώνη, Skroutz, e-travel, D Marinas Hellas, Εθνική Ασφαλιστική και τώρα το 10% της ΔΕΗ.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα το επενδυτικό κεφάλαιο CVC και ο επικεφαλής του για τη χώρα Αλεξ Φωτακίδης έχουν συμφωνήσει να επενδύσουν σχεδόν 2 δισ. ευρώ και φιλοδοξούν να καταστούν μαζί με τον Πρεμ Γουάτσα της Fairfax, την PSP και τη Fraport, οι μεγαλύτεροι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα.

Η Σοφία Μητσοτάκη, όπως και η ίδια αναφέρει στο προφίλ της στο Linkedin, εργάζεται ως investors relation manager στη CVC Capital Partners από τον Αύγουστο του 2021. Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, την οποία οι εργαζόμενοί της χαρακτήρισαν «ξεπούλημα», ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2021, οπότε η εταιρία αποκτά και προσωπικό ενδιαφέρον για τον Πρωθυπουργό

Oι κινήσεις αυτές δεν θα πρέπει να εκπλήττουν. Ούτε ενδεχόμενες νέες εξαγορές. Νωρίτερα το καλοκαίρι, ο Α. Φωτακίδης μιλώντας στην «Κ» τόνιζε πως «φιλοδοξούμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα».

Με οπλοστάσιο 100 δισεκατομμυρίων κεφαλαίων υπό διαχείριση που αναζητούσαν και εξακολουθούν να αναζητούν ευκαιρίες αποδόσεων ανά την υφήλιο, ο κατακερματισμένος κλάδος της υγείας στην Ελλάδα ήταν αυτός που προσείλκυσε αρχικά το ενδιαφέρον των διαχειριστών της CVC.

Σήμερα, μετά την απόκτηση, σε συνεργασία και με ελληνικά συμφέροντα, των περισσότερων από τα μεγάλα ιδιωτικά ελληνικά νοσοκομεία αλλά και συναφών δραστηριοτήτων (Metropolitan, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ General, Λητώ, Creta InterClinic, AlfaLab, Y-Logimed, Business Care), προχωράει και στην εξαγορά και της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα έναντι 385 εκατ. ευρώ, ενώ είναι πλέον και ιδιοκτήτης της ελληνικής εταιρείας τροφίμων Vivartia εξαγοράζοντάς την από τη Marfin Investment Group (MIG) σε μια συμφωνία που αποτίμησε την ελληνική εταιρεία γάλακτος και τροφίμων άνω των 620 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε και η εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και πληροφορίες στην αγορά εκτιμούν πως οι κινήσεις στον χώρο των τροφίμων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.