Κατέρρευσε το Πρόγραμμα Γέφυρα 1: Ο Μητσοτάκης αφήνει ακάλυπτους Χιλιάδες δανειολήπτες χωρίς την επιδότηση Οκτωβρίου

 

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Κατέρρευσε… η Γέφυρα 1! Χιλιάδες δανειολήπτες έμειναν χωρίς την επιδότηση Οκτωβρίου.

 

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών με θύματα για ακόμα μια φορά τους πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα 1».

Πρόκειται για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας και λαμβάνουν από το κράτος επιδότηση της μηνιαίας δόσης για διάστημα εννέα μηνών, το οποίο έληγε τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τρίμηνη παράτασή του, έως το τέλος του έτους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Ωστόσο, χιλιάδες δανειολήπτες έλαβαν έκπληκτοι e-mail από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ότι δεν θα λάβουν καμία κρατική στήριξη για τον Οκτώβριο.

Όπως κατήγγειλε στη «δημοκρατία» δικαιούχος του «Γέφυρα 1» η τράπεζα απέσυρε από τον τραπεζικό του λογαριασμό ολόκληρη τη δόση του δανείου του, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ είχε ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο του 2021, σε ποσοστό 40% επί της μηνιαίας δόσης, καθώς είχε βρεθεί ένα αδιάθετο κονδύλι της τάξεως των 48.000.000 ευρώ.

Το μήνυμα της ΓΓΠΣ

Μάλιστα, το e-mail που έλαβε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει υπολογιστεί η μηνιαία δόση [10] για την οφειλή σας για τον μήνα [Οκτώβριο]. Το συνολικό ποσό της δόσης είναι [….€], η εγκεκριμένη επιδότηση του Δημοσίου ανέρχεται σε [0,00%] [0,00€] του συνολικού ποσού της δόσης, επομένως καλείσθε να καταβάλετε το ποσό των […€]. *Σε περίπτωση που έχετε καταβάλει ήδη τη δόση αγνοείστε το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα. *Το παρόν μήνυμα δημιουργήθηκε και αποστάλθηκε αυτοματοποιημένα από την Ηλεκτρονική

«Ξέχασαν» το… ΦΕΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα δημιουργήθηκε επειδή καθυστέρησε η έκδοση της διάταξης σε ΦΕΚ, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να μην μπορεί να προχωρήσει στην καταβολή της επιδότησης προς τις τράπεζες! Μάλιστα, πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν πως την επιδότηση δεν έλαβαν όσοι έπρεπε να πληρώσουν τη δόση Οκτωβρίου πριν από τις 13 του μηνός. Φυσικά, η καταβολή πραγματοποιείται ανάλογα με την ημερομηνία σύναψης του δανείου, η οποία μπορεί να έχει συμφωνηθεί οποιαδήποτε μέρα του μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το… λάθος θα διορθωθεί τον επόμενο μήνα, αφού όσοι δανειολήπτες που είναι δικαιούχοι του προγράμματος δεν πήραν την επιδότηση Οκτωβρίου θα καλυφθεί η δόση του δανείου τους έως και τον Ιανουάριο του 2022.

Ουδείς όμως σκέφτηκε πως οι δανειολήπτες είχαν προγραμματίσει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με βάση την κρατική επιδότηση, αντί ολόκληρης της μηνιαίας δόσης προς την τράπεζα.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.