Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Σκάνδαλο: Αναίρεση από Άρειο Πάγο στην απαλλαγή του Νόμου Μητσοτάκη

Η ζημιά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ήταν πολλαπλάσια για τον Ελληνικό λαό από τα λεφτά που έφαγαν, καθώς το 2013 που ήρθε ο «λογαριασμός», η Τράπεζα είχε μαύρη τρύπα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ που κόπηκαν από τους μισθούς και τις συντάξεις των πιο αδύναμων

ce9acea5cea1ce99ce91ce9ace9fcea3-ce9cce97cea4cea3ce9fcea4ce91ce9ace97cea3-bild

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Σκάνδαλο: Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση με τα αμαρτωλά δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δίνει με παρέμβαση της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρίας Κοκκινάκης άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2020 με την οποία είχαν απαλλαγεί όλοι οι κατηγορούμενοι από την κατηγορία της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η απαλλαγή έγινε εξαιτίας του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) με τον οποίο θα έπρεπε η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) να καταθέσει έγκληση για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος.

RealNews Σκάνδαλο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως ο Ειδικός Εκκαθαριστής είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

Ο αντεισαγγελέας Ζαχαρίας Κοκκινάκης έκρινε πως η κατάθεση από την πολιτική αγωγή κατά τη διάρκεια της δίκης της δήλωσης που απαιτεί ο νέος νόμος ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος ήταν εμπρόθεσμη.

Για το λόγο αυτό η υπόθεση παραπέμπεται στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση για το σκέλος που αφορά την απιστία ως βασικό αδίκημα και κατ’ επέκταση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το ΤΤ είχε επενδύσει και σε CDS, τα γνωστά ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα. Η επένδυση έγινε το καλοκαίρι του 2009, λίγο πριν από τις εκλογές και την φυσικά πριν την εθνική χρεοκοπία που μας οδήγησε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Deutsche Bank cds spreads – όχι μωρέ, δεν υπάρχει πρόβλημα…

One thought

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #kolosogo #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.