Δικαστικό Συμβούλιο: «Ο Μανιαδάκης ουδέποτε διορίσθηκε Σύμβουλος Υπουργών» – Γεωργιάδης: «Ο Μανιαδάκης συνεργάτης μου στο Υπουργείο»

JUSTICE

Το Δικαστικό Συμβούλιο, όπως διαβάζουμε στο dikastikoreportaz.gr , αποφάσισε να απαλλάξει από όλες τις κατηγορίες τον Νίκο Μανιαδάκη καθώς όπως περιγράφεται στο σκεπτικό, «ουδέποτε διορίσθηκε Σύμβουλος των εκάστοτε Υπουργών»

«..το Δικαστικό Συμβούλιο, συντασσόμενο πλήρως με τη σχετική Εισαγγελική πρόταση και τη διάταξη έκδοσης τυπικών κλήσεων της Ανακρίτριας Διαφθοράς, κατέληξε ομόφωνα στην απαλλαγή του καθηγητή Νικόλαου Μανιαδάκη με τις εξής σκέψεις:

«i) ουδέποτε διορίσθηκε Σύμβουλος των εκάστοτε Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών Υγείας […], ii) δεν συμμετείχε κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 ως εκπρόσωπος (τακτικός ή αναπληρωματικός) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) […], iii) δεν συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων […], iv) δεν συμμετείχε σε θεσμοθετημένη Επιτροπή του Ε.Ο.Φ. […], v) η ως άνω ιδιότητα του κατηγορουμένου ως καθηγητή της ανωτέρω Σχολής δεν επαγόταν ως εκ της θέσης του καθήκον παροχής συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας και τους Υπουργούς Υγείας […].

Με τις ανωτέρω σκέψεις, το Δικαστικό Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στα καθήκοντα του κατηγορούμενου δεν περιλαμβάνονταν ούτε η διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, ούτε η κυκλοφορία νέων φαρμάκων, ούτε η διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για υπηρεσιακή πράξη αντίθετη με τα καθήκοντά του και συνακόλουθα δεν μπορεί να γίνει κατηγορία σε βάρος του για την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, την επίμαχη περίοδο που εξέτασε το Δικαστικό Συμβούλιο, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Ο κ.Μανιαδάκης, συνεργάτης μου κατά το διάστημα της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας, εργαλειοποιήθηκε από την κα Τουλουπάκη και τελικά κατηγορήθηκε ως κομιστής χρημάτων της εταιρίας αυτής και σε μένα και σε άλλους. Απηλλάγη με βούλευμα ως απολύτως αθώος»

«Ο κ.Μανιαδάκης, συνεργάτης μου κατά το διάστημα της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας, εργαλειοποιήθηκε από την κα Τουλουπάκη και τελικά κατηγορήθηκε ως κομιστής χρημάτων της εταιρίας αυτής και σε μένα και σε άλλους. Απηλλάγη με βούλευμα ως απολύτως αθώος»

Αργότερα ο πρώην Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επανήλθε με διευκρινιστικό tweet:

«Το θράσος αυτών των ανθρώπων ακόμη και την ημέρα της δικαίωσης ενός ανθρώπου δεν περιγράφεται. Η απόφαση αθώωσε τον κ. Μανιαδάκη καθώς απεδείχθη ότι ποτέ δεν ήταν διορισμένος σε καμμία επιτροπή τιμών. Όπως έχω καταθέσει ήταν ο σύνδεσμός μου με την Τρόϊκα!»

Το θράσος αυτών των ανθρώπων ακόμη και την ημέρα της δικαίωσης ενός ανθρώπου δεν περιγράφεται. Η απόφαση αθώωσε τον κ. Μανιαδάκη καθώς απεδείχθη ότι ποτέ δεν ήταν διορισμένος σε καμμία επιτροπή τιμών. Όπως έχω καταθέσει ήταν ο σύνδεσμός μου με την Τρόϊκα!
Το θράσος αυτών των ανθρώπων ακόμη και την ημέρα της δικαίωσης ενός ανθρώπου δεν περιγράφεται. Η απόφαση αθώωσε τον κ. Μανιαδάκη καθώς απεδείχθη ότι ποτέ δεν ήταν διορισμένος σε καμμία επιτροπή τιμών. Όπως έχω καταθέσει ήταν ο σύνδεσμός μου με την Τρόϊκα!

«Ναι ήμουν σύμβουλος σε Σαλμά, Γεωργιάδη και Βορίδη»

 Το ότι ήταν σύμβουλος υπουργών Υγείας, ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης το είχε παραδεχτεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 όταν κατέθετε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

 «Οφείλω να σας πω ότι είχα ελάχιστη συνεργασία με την εταιρία Novartis. Ουσιαστικά την περίοδο που υπήρξα σύμβουλος στον κ. Σαλμά, στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. Βορίδη, δεν είχα καμία συνεργασία με την εταιρία. Δεν είχα ούτε ένα συμβόλαιο, ούτε μία διάλεξη, ούτε μία παρουσίαση. Δεν είχα καμία απολύτως συνεργασία. Ξαφνικά βρέθηκα υπόλογος για μία εταιρία με την οποία δεν είχα συνεργασία…» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, σε σχετική ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, φέρεται -κατά τις πληροφορίες- να απάντησε ο Ν. Μανιαδάκης: «Εγώ όσο καιρό ήμουν σύμβουλος, από τον κ. Σαλμά και μετά, δεν είχα καμία εξάρτηση και καμία συνεργασία με τη Novartis. {…} Εγώ, την περίοδο που ήμουν σύμβουλος των υπουργών, από το καλοκαίρι του 2012 και μετά, δεν είχα… Ας έρθει ο κύριος αυτός να μας δείξει έστω κι ένα ευρώ αν έχω πάρει από την εταιρία. Έχω πάρει χρήματα από την εταιρία μετά το 2015, που έδωσα μία διάλεξη, νομίζω για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Και είχα κάνει ένα project για την εταιρία μαζί με έξι άλλους καθηγητές, δημοσιευμένο το 2009…».

Παρά τα όσα παραδέχτηκε στη Βουλή, το Δικαστικό Συμβούλιο πως επειδή δεν ήταν διορισμένος σύμβουλος υπουργών Υγείας αλλά «άτυπος» όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, τότε δεν θα μπορούσε να είχε καμία εμπλοκή στην τιμολόγηση του φαρμάκου.

One thought

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #kolosogo #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.