Ευθεία επίθεση Παυλόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Όποιος αναφέρεται σε θαλάσσιες ζώνες παίζει το παιχνίδι των Τούρκων» (Βίντεο) @KMitsotakis

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
 

(Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αγοράζει Φρεγάτες και Αεροπλάνα, κόβει τις συντάξεις, κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία για να βρεί τα 10 δισεκατομμύρια αν έχει σκοπό να μην υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα, αναρωτιόμαστε εμείς)

Ηχηρό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι άλλους κυβερνητικού. Στο συνέδριο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για την Επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821 με θέμα: «Η Χίος κατά την Εθνεγερσία του 1821» μίλησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στην Τουρκία, καθιστώντας την σφαγή της Χίου ως τον προπομπό όλων των γενοκτονιών του 20ού αιώνα!

Ξεκάθαρη, όπως κάθε φορά ήταν η τοποθέτηση του κ.Παυλόπουλου και για τις περιβόητες «θαλάσσιες ζώνες», ενώ είπε σκληρές αλήθειες για το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, «Όμως ξεκαθαρίζουμε σαφώς… Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μια. Δεν είναι η διαφορά μας γενικώς οι θαλάσσιες ζώνες. Δε μιλάμε για θαλάσσιες ζώνες, δεν έχουμε διαφορές επί θαλασσίων ζωνών, μια διαφορά έχουμε μόνο…την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ περί την νησιωτική υφαλοκρηπίδα…Τίποτε άλλο όλα τα άλλα είναι λυμένα…

Ούτε γκρίζες ζώνες υπάρχουν ούτε οτιδήποτε… Και όσο στην Τουρκία αφήνουμε το περιθώριο ενός πληθυντικού που δυστυχώς αφέθηκε στο παρελθόν τόσο το χειρότερο για μας… Αλλά ευτυχώς η γραμμή του ΥΠΕΞ ήταν είναι και θα παραμείνει σαφής. Μια διαφορά με βάση το Διεθνές δίκαιο στη Χάγη υπό τους όρους των δηλώσεων που έχουν γίνει από Ελλάδα από το 2015, σχετικά με την έκταση της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου της Χάγης… Ως εκεί».

Ο κ. Παυλόπουλος ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στο Λούβρο, είπε: «Και μια επί της αρχής συμφωνία ότι οι μεγάλες διαφορές μας με σημαντικότερη, κυριότερη, το ζήτημα της οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να λυθούν μόνο με πρόσβαση στο ένα εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για την επίλυση τέτοιων θεμάτων, που είναι το Διεθνές Δίκαιο».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.