Αύξηση 2% και στους δημόσιους υπαλλήλους για να αντιμετωπίσουν την Ακρίβεια αλλά… στην Ισπανία

Προκειμένου οι μισθοί τους να συμβαδίζουν με τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μισθολογική αύξηση 2% το 2022 προκειμένου οι μισθοί τους να συμβαδίζουν με τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή, δήλωσε σήμερα πηγή στο υπουργείο Προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 

Η μισθολογική αύξηση θα πρέπει να επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια από το Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του έτους στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία INE έδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθωρισμός 12μήνου διαμορφώθηκε στο υψηλό επίπεδο 13 ετών του 4%. Ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 1,6% τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω αυξήσεις το 2022. Οι συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται, στο μεταξύ, να αυξηθούν την 1η Ιανουαρίου προκειμένου να ανταποκρίνονται στο μέσο επίπεδο του πληθωρισμού για το 2021, που σύμφωνα με ειδικούς εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στο 2,8%.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.