Η Σοφία Νικολάου «ξέχασε» να δηλώσει τους εμβολιασμένους κρατούμενους – Αν ήταν απευθείας ανάθεση δεν θα τους άφηνε χωρίς Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής «ξέχασε» να δηλώσει τους εμβολιασμένους κρατούμενους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.g

Εμβολιασμένοι φυλακισμένοι δεν εμφανίζονται στο σύστημα του ΕΟΔΥ με συνέπεια όλοι οι κρατούμενοι που εμβολιάστηκαν να μην έχουν πιστοποιητικό – βεβαίωση εμβολιασμού.

ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ SOFIA-NIKOLAOU

Η Γενική Γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής παρέλειψε να δηλώσει στο κεντρικό αρχείο του ΕΟΔΥ τους κρατούμενους που έχουν ήδη εμβολιασθεί με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα στις μεταγωγές τους, είτε στο δικαστήριο είτε σε υγειονομικές υπηρεσίες. Στο μεταξύ αρκετοί κρατούμενοι που έχουν ήδη αποφυλακιστεί αδυνατούν να πάρουν βεβαίωση εμβολιασμού καθώς δεν φαίνεται ο εμβολιασμό τους στο σύστημα του ΕΟΔΥ.
Οι εμβολιασμοί κρατουμένων ξεκίνησαν και διενεργήθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι εμβολιασμοί, μάλιστα, γίνονταν ακόμη και μεταμεσονύκτιες ώρες καθώς διατέθηκαν στους κρατούμενους εμβόλια τα οποία είχαν διατεθεί τις συγκεκριμένες ημέρες και δεν ήταν δυνατόν να φυλαχθούν εκ νέου.

Ωστόσο, οι εμβολιασμοί αυτοί δεν εμφανίζονται στο σύστημα και παρά τις οχλήσεις των κρατουμένων για την έκδοση πιστοποιητικού προς ενική Γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Σοφία Νικολάου περί άλλων τυρβάζεται.

ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -  SOFIA NIKOLAOU
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ –  SOFIA NIKOLAOU

Με δεδομένη την άμεση καταγραφή των εμβολιασμένων στο σύστημα, προκαλείται σήμερα τεράστιο ζήτημα καθώς κανείς δεν γνωρίζει που έχει κρατηθεί το αρχείο εμβολιασμού κρατουμένων. Οι βεβαιώσεις αυτές θα μπορούν νομίμως να εκδοθούν, μόνο εάν οι διευθύνσεις των φυλακών έχουν κρατήσει σχετικό αρχείο, καθώς η Γ.Γ. Σωφρονιστικής Πολιτικής δεν φρόντισε ώστε ο εμβολιασμός των κρατουμένων να περνάει άμεσα στο κεντρικό σύστημα που αφορά όλους τους πολίτες.

Το σοβαρότερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν όσοι κρατούμενοι στο μεταξύ – από τον Φεβρουάριο, Μάρτιο – έχουν αποφυλακισθεί και αδυνατούν να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.