Αποκάλυψη: Τα απόρρητα έγγραφα του FBI

 

Αποκάλυψη: Τα «απόρρητα» έγγραφα του FBI για το «Novartis-Gate»

Τα επίσημα έγγραφα τα οποία αντάλλαξε το FBI με τις ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία ∆ιαφθοράς στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης Novartis αποκαλύπτει σήμερα η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

• Έρευνα της «Μ» ρίχνει άπλετο φως και αποκαλύπτει τις αδιαβάθμητες, πολυσέλιδες εκθέσεις των αμερικανικών Αρχών προς τους Έλληνες εισαγγελείς για την υπόθεση που αναστάτωσε την πολιτική ζωή της χώρας!

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ FBI ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Έγγραφο Νο1 (29-12-2016)

To πρώτο πληροφοριακό δελτίο του FBI εστάλη στις 29-12-2016 στην τότε εισαγγελέα ∆ιαφθοράς Ελένη Ράικου, και αναφέρεται στον τρόπο δράση της Novartis. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι βάσει καταγγελιών από τους µάρτυρες δηµοσίου συµφέροντος στις ΗΠΑ προκύπτει ότι η φαρµακοβιοµηχανία το διάστηµα 2008-2014, µέσω των εργαζοµένων της, πρακτόρων και θυγατρικών, προσέφερε και κατέβαλε ανάρµοστες δωροδοκίες σε αξιωµατούχους στην Ελλάδα, «συµπεριλαµβανοµένων ρυθµιστών, γιατρών και παρόχων ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης που εργάζονται για την ελληνική δηµόσια διοίκηση, σε σχέση µε τις ελληνικές της δραστηριότητες». Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι µέσω του συγκεκριµένου σχεδίου δωροδοκίας η εταιρεία «έδωσε ή προκάλεσε την πληρωµή εκατοµµυρίων δολαρίων σε αλλοδαπούς αξιωµατούχους επί σκοπώ απόκτησης ή διατήρησης δραστηριότητας στην Ελλάδα. Αυτές οι πληρωµές αποσκοπούσαν, για παράδειγµα, να επηρεάσουν ρυθµιστικές και τυπικές αποδοχές, την κοστολόγηση φαρµάκων, αποφάσεις αγοράς, αποφάσεις συνταγογράφησης και τα αποτελέσµατα κλινικών δοκιµών σε σχέση µε φάρµακα που παρασκευάζονται από τη Novartis και πωλούνται στην Ελλάδα». Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι το επίµαχο διάστηµα η Novartis «λάδωνε» τοις µετρητοίς ή µέσω ταξιδιών κυβερνητικούς παράγοντες στην Ελλάδα που κατείχαν ανώτερη θέση στην ελληνική κυβέρνηση (διοίκηση), συµπεριλαµβανοµένων και των ελληνικών φορέων ιατρικής περίθαλψης. «Η πληρωµή από την ΝVG τοις µετρητοίς και άλλα αντικείµενα (παροχές) αξίας προορίζονταν να επηρεάσουν τους ανώτερους αξιωµατούχους ώστε να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν δραστηριότητα, όπως κανονιστικές και τυπικές αποδοχές, ευνοϊκή κοστολόγηση φαρµάκων, αποφάσεις φαρµακευτικής αγοράς, αποφάσεις συνταγογράφησης και επιρροή στα αποτελέσµατα κλινικών δοκιµών», αναφέρει.   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ dikastikoreportage.gr

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.