Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Εν ενεργεία Εισαγγελέας κάρφωσε στην ΝΔ τα έγγραφα του FBI – Μου είπαν δώσε τον Τσίπρα να γλιτώσεις

 • «Εν ενεργεία εισαγγελέας ενημέρωσε την Νέα Δημοκρατία για τα έγγραφα του FBI»

 • «Μου είπαν να δώσω τον Τσίπρα για να γλιτώσω»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

 • 0:00 Στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
 • 1:25 ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε μέσα μαζικής εξαπάτησης
 • 2:00 Σήμερα παραποίησαν την είδηση
 • 3:25 Από όσα ακούμε υπέπεσε σε βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα ο κ.Αγγελής
 • 5:00 Για πρώτη φορά ανώτατος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου διώκεται πειθαρχικά
 • 6:30 Ο κ.Αγγελής γιατί τρέμει τον κρίση των συναδέλφων του και επιδιώκει πολιτική παρέμβαση και προστασία;
 • 8:27 Κατέρρευσε η μεγάλη πολιτική απάτη
 • 10:41 Την Λίστα Λαγκαρντ την ερεύνησε ο κ.Αθανασίου, έγινε ειδικό δικαστήριο και καταδικάστηκε υπουργός και λένε ότι είναι δική μου σκευωρία
 • 11:55 Μέχρι κι ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε ότι τα εξοπλιστικά είναι σκευωρία δική μου
 • 12:20 Μπουγάδα ξεπλύματος σκανδάλων
 • 12:53 Στο έγγραφο του #FBI αποτυπώνονται ονόματα και ποσά
 • 14:40 Οι κατήγοροί μου γίνονται μόνοι τους κατηγορούμενοι από τα σφάλματά τους
 • 16:00 Όταν έγραψε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποκάλυψε ότι ο κ.Αγγελής αρνήθηκε να πάρει τα στοιχεία από το FBI
 • 18:30 Από την συνάντηση FBI – Τουλουπάκη – Αγγελή κάποιος από αυτούς ενημέρωσε την Νέα Δημοκρατία για στοιχεία που αφορούν Έλληνες πολιτικούς
 • 21:51 Η Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε με έγγραφο δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για να παρακάμψει την άρνηση του κ.Αγγελή να παραλάβει τα στοιχεία από το FBI usb. Κάποτε πρέπει έρθει αυτή η δικαστική συνδρομή.
 • 25:40 Καραμπινάτο περίπτωση κατάχρησης εξουσία με παρεμπόδιση δίωξης ενόχου
 • 26:30 Αυτό είναι παραδικαστικό
 • 27:13 Μου έλεγαν να δώσω τον Τσίπρα για να γλιτώσω
 • 27:25 Έχω μάθει να τιμώ τον λόγο μου και να έχω μπέσα

Στο σκαμνί ο κατήγορος του Παπαγγελόπουλου

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή επειδή αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς το 2018 που αφορούσαν σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis και συγκεκριμένα πρώην υπουργού της ΝΔ, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών- Kαταρρέει με πάταγο η σκευωρία κατά του πρώην υπουργού δικαιοσύνης που αποκάλυψε το σκάνδαλο Novartis

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ με πάταγο η σκευωρία που στήθηκε κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που είχε το θάρρος να διερευνήσει δικαστικά το μεγάλο σκάνδαλο της NOVARTIS.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ioannis-aggelis-1-768x480

Η ποινική δίωξη κατά του εισαγγελέα Αγγελή, που χρησιμοποιήθηκε απροκάλυπτα για να στηθούν κατηγορίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλάζει ριζικά το σκηνικό στην πολύκροτη υπόθεση.Στο σκαμνί ο κατήγορος του Παπαγγελόπουλου

Γιατί αποδεικνύεται ότι ο κ. Αγγελής ήταν αυτός που αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς, τραπεζικούς λογαριασμούς που αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα κορυφαίου στελέχους της ΝΔ που είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο της NOVARTIS.

Στην ουσία ο κ. Αγγελής παρεμπόδισε με τις πράξεις του τη διερεύνηση του σκανδάλου και γι’ αυτό του ασκήθηκε με καθυστέρηση ποινική δίωξη.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πανηγυρικά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος με μία αιχμηρή δήλωση κατακεραυνώνει τους κατηγόρους του.

«Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα καταλήγουν μαζί με τις βρομιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν, εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα», δήλωσε με νόημα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι ακριβώς θα γίνει με τους επίμαχους λογαριασμούς που είχε αρνηθεί να παραλάβει ο εισαγγελέας Αγγελής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Ποιον πολιτικό και ποια συγγενικά του πρόσωπα αφορούσαν;

Βέβαια το πλέον σημαντικό είναι ότι μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Αγγελή, το δικαστικό συμβούλιο δεν μπορεί να παραπέμψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε Ειδικό Δικαστήριο.

Μόνο με διασταλτικές ερμηνείες του νόμου μπορεί να στοιχειοθετηθεί παραπομπή, η οποία όμως θα συνιστά μείζον δικαστικό και πολιτικό σκάνδαλο.

Μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη έρχεται από το χώρο της Δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση Novartis η οποία ανατρέπει το αφήγημα που έχει «υφάνει» η ΝΔ περί δήθεν «σκευωρίας». Συγκεκριμένα, ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή επειδή αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς το 2018 που αφορούσαν σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στη υπόθεση NOVARTIS και συγκεκριμένα πρώην υπουργού της ΝΔ.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς ο Αγγελής αποτελεί βασικό μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώ είχε καταθέσει και στον τραγέλαφο της Προανακριτικής Επιτροπής που έστησε η ΝΔ.

Πιο αναλυτικά η ποινική δίωξη αφορά στην άρνηση του Ιωάννη Αγγελή να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς (Σε αντίθεση με την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και είχε έρθει σε κόντρα με την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που ήθελε να τα παραλάβει) κατά τη διάρκεια ταξιδιού των τότε εισαγγελέων Διαφθοράς στη Βιέννη το Δεκέμβριο του 2018 στη Βιέννη, όταν ο ίδιος ήταν επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς που διενεργούσαν την έρευνα και για τα πολιτικά πρόσωπα.

Τα στοιχεία αφορούσαν σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών προσώπων οι οποίοι ερευνώνταν για την υπόθεση NOVARTIS. Ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία επειδή θεωρούσε ότι η παραλαβή έπρεπε να γίνει μέσω της EUROJUST. Αμέσως μετά το ταξίδι στη Βιέννη, η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς είχε ενημερώσει τον Άρειο Πάγο.

Σε βάρος του Ιωάννη Αγγελή είχε σχηματιστεί δικογραφία για πέντε αδικήματα. Ειδικότερα για «υπεξαγωγή υπηρεσιακού εγγράφου», για «αντιγραφή προγραμμάτων από ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς τη συναίνεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς», για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» αλλά και για «παράβαση καθήκοντος». Για όλα από αυτά εκτός από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Το ερώτημα πλέον που τίθεται πάντως και θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Αγγελής είναι για ποιο λόγο αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ. Όπως επίσης και αν κινήθηκαν οι διαδικασίες για την παραλαβή των στοιχείων αυτών μέσω της EUROJUST ή αν η όλη υπόθεση έμεινε εκεί. Πάντως το γεγονός ότι οι Αμερικανοί διέθεταν στοιχεία και συγκεκριμένα λογαριασμό για συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού της ΝΔ καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας και ότι δήθεν την όλη υπόθεση έστησε η τότε κυβέρνηση, καθώς το επιχείρημα αυτό δεν αντέχει καν στην κοινή λογική.

Να σημειωθεί ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πάντως, Ιωάννης Αγγελής, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται για τα επίμαχα στοιχεία.

Τον τελευταίο λόγο πάντως, για την εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

ΣΥΡΙΖΑ

«Η ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, γιατί σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αρνήθηκε να παραλάβει usb με στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ που σχετίζονται με την Novartis, επιβεβαιώνει πόσο «σκευωρία» ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Μητσοτάκης, που βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή, δεν έχει παρά να ζητήσει έστω και τώρα μία συγγνώμη από τους πολίτες. Και για τα άθλια ψέματά του προκειμένου να γλιτώσει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων σε βάρος Δημοσίου, ασφαλισμένων και φορολογουμένων, το οποίο εξάλλου επιβεβαίωσε και η ίδια η Novartis αποδεχόμενη να πληρώσει για διαφθορά στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατ. ευρώ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ. Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό, ως έχει υποχρέωση, ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, που σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη ο κος Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει». «Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι πως η μόνη αληθινή σκευωρία είναι τα ειδικά δικαστήρια που προσπαθεί να στήσει ο κος Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάντα έτσι ήταν η Δεξιά και η παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

«Η σημερινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση Novartis υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο, δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτον, ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι αλλά ένα σοβαρό σκάνδαλο που έπληξε τα συμφέροντα του δημοσίου και το οποίο ερευνούσε εξονυχιστικά η εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Και δεύτερον, ότι η δικαιοσύνη ανεπηρέαστη από φωνές και κραυγές που επιζητούν να κλείσει άρον-άρον ο φάκελος της υπόθεσης, είναι, ως οφείλει, αποφασισμένη να επιτελέσει το καθήκον της και να ερευνήσει σε βάθος, κάθε πτυχή της» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Όπως σημειώνει, «το σκάνδαλο Νοvartis, όπως αποδείχθηκε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της εταιρείας με το αμερικανικό δημόσιο και την καταβολή αποζημίωσης άνω των 300 εκ. ευρώ για παράνομες πράξεις που η πολυεθνική φαρμακευτική παραδέχθηκε ότι τέλεσε στην Ελλάδα, δεν είναι ένα φανταστικό σενάριο ούτε μια θεωρία συνωμοσίας, όπως επιχείρησε να το εμφανίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο με εμπλοκή Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, σε φορολογούμενους και ασφαλισμένους. Η γνωμοδότηση-κόλαφος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που «υιοθέτησε» όσα αναφέρονται στον συμβιβασμό αυτόν αλλά και όσα περιλαμβάνονται στην διεξαχθείσα έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς, άνοιξε το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημίωσης εκ μέρους του ελληνικού κράτους. Εναπόκειται πλέον στην ελληνική κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας. Και προκύπτει το ερώτημα: Θέλει να το κάνει; Ή μάλλον, καλύτερα, μπορεί;».

Το σχόλιο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Με μία λιτή δήλωση σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την ποινική δίωξη κατά του Ιωάννη Αγγελή. «Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα» τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.