Ο διεφθαρμένος Μητσοτάκης με εγκύκλιο απαγορεύει σε δημόσιους υπαλλήλους να καταθέτουν ενάντια στο Δημόσιο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Για να προλάβει να καλύψει τα σκάνδαλα και την ληστεία του Δημοσίου η κυβέρνηση Μητσοτάκης, παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη και δημιουργεί εμπόδια στους δικαστικούς λειτουργούς. Το ίδιο έκανε με τους Ιατρούς όπου με νόμο, υπεράνω της δικαιοσύνης, απαγορεύει στους επιστήμονες να καταθέσουν εναντίων πολιτικών και κυβερνητικών

για να καλύψει τους σκόπιμους θανάτους Ελλήνων εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), επειδή απλά δεν ήθελε για ιδεολογικούς λόγους να στηρίξει το Εθνικό σύστημα Υγείας

Εγκύκλιος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Μετανάστευσης γνωστοποιεί στους υπαλλήλους του υπουργείου πως δεν επιτρέπεται να προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες που το δημόσιο εγκαλείται για παράνομες πράξεις διαφορετικά θα διώκονται, καθώς αποτελεί «πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα».

Τα Golden Boys της ΔΕΗ παίρνουν περισσότερα από Καθηγητή Ιατρικής της Σορβόννης (Βίντεο)

Όπως αναφέρεται η κατάθεση του δημόσιου υπαλλήλου θα πρέπει μόνο να στηρίζει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος δημοσίευσε και το σχετικό έγγραφο, να κάνει λόγο για «καθεστώς εκτροπής» και «επιτομή της συγκάλυψης κάθε έκνομης πράξης εκ μέρους του Κράτους που δεν έχει προηγούμενο ούτε και στα χρόνια της Χούντας».

Ο κ. Βερναρδάκης έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Υπάρχει πλέον και με τη βούλα “καθεστώς εκτροπής” μέσα στο Δημόσιο. Η χθεσινή εγκύκλιος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατάζει τους υπαλλήλους του να μην προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες που το δημόσιο εγκαλείται για παράνομες πράξεις, διαφορετικά θα διώκονται πειθαρχικά. Η πρωτοφανής εγκύκλιος, μνημείο καταστρατήγησης της ελευθερίας της Δικαιοσύνης, επιτομή της συγκάλυψης κάθε έκνομης πράξης εκ μέρους του Κράτους, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο ούτε και στα χρόνια της χούντας. Τα υπόλοιπα αύριο…».

Αναλυτικά η εγκύκλιος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους αναφέρει:

«Αναφορικά με την εξέταση υπαλλήλων των υπηρεσιών του υπουργείου ως μαρτύρων σε δίκες με διάδικο το ελληνικό δημόσιο και επειδή έχει παρατηρηθεί η πρόθεση πληρεξούσιων δικηγόρων των αντιδίκων του ελληνικού δημοσίου να ζητούν από αυτούς να καταθέτουν ενόρκως ενώπιων του ακροατηρίου ή γραπτώς δια λήψης ένορκης βεβαιώσεως ενώπιων συμβολαιογράφου, προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, παρακαλούνται οι προϊστάμενοι όλων των υπηρεσιών του υπουργείου, προς διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, να ενημερώσουν τους υπηρετούντες σε αυτές υπαλλήλους ότι η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το ελληνικό δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα, καθώς και ότι η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων των υπηρεσιών του υπουργείου είναι δυνατή μόνο προς επίρρωση των ισχυρισμών του ελληνικού δημοσίου, κατόπιν έγγραφου αιτήματος του γραφείου μας και κατόπιν έγγραφου αιτήματος του γραφείου μας και κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο χειριστή της υπόθεσης».

Απαγορεύεται σε δημόσιους υπαλλήλους να καταθέτουν ενάντια στο Δημόσιο
Απαγορεύεται σε δημόσιους υπαλλήλους να καταθέτουν ενάντια στο Δημόσιο

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.