Πάνος Λασκαρίδης: «Οι εφοπλιστές μπορούν να χέσουν τον πρωθυπουργό» – Ο χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ντροπιαστική αμηχανία του Γιάννη Πλακιωτάκη (Βίντεο)

Θυμίζουμε ότι ο Πάνος Λασκαρίδης είναι οικονομικός χορηγός της Οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκης, οπότε μπορεί να το λέει με αυτή την άνεση.

Γιάννης Πλακιωτάκης Πάνος Λασκαρίδης / Χαμός στα social media από την ντροπιαστική αμηχανία του υπουργού

Με μία κυνική ομολογία ή μάλλον με μία κυνικότατη προσέγγιση, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης απογύμνωσε τη γνωστή επιχειρηματολογία περί ελληνικής ναυτιλίας με τέσσερις σκληρές κουβέντες.

  1. Η διεθνής ναυτιλία δεν έχει τίποτα να κάνει με την Ελλάδα.
  2. Οι εφοπλιστές δεν έχουν ανάγκη τον πρωθυπουργό, «they can shit on the Prime Minister» είπε αγγλιστί, που σημαίνει «μπορούν να χέσουν τον πρωθυπουργό».
  3. Δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση.
  4. Στην πλειοψηφία τους οι πλοιοκτήτες χρησιμοποιούν ξένη σημαία και όχι την ελληνική.

Σπάνια οικονομικός παράγοντας με διαμέτρημα και επιρροή όπως ο Πάνος Λασκαρίδης χρησιμοποιεί μία τέτοια φρασεολογία και ορολογία η οποία είναι και προκλητική αλλά και αποκαλυπτική για το πώς πραγματικά σκέφτονται και ενεργούν οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες στη χώρα αυτή και συγκεκριμένα τα εφοπλιστικά στελέχη που παραδοσιακά διατηρούν γραφεία, σχέσεις και συμφέροντα στην Ελλάδα.

Είναι προφανές πως ο Πάνος Λασκαρίδης αποκαλύπτει με τον δικό του ωμό και κυνικό τρόπο μία πραγματικότητα την οπoία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Βεβαίως η Ελλάδα σαν χώρα είναι πολύ μικρή για να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διεθνή ναυτιλία, με την έννοια ότι το διεθνές εμπόριο της χώρας, εισαγωγικό-εξαγωγικό, είναι πολύ περιορισμένα. Βεβαίως και η Ελλάδα δεν μπορεί να επηρεάσει τις διεθνείς τιμές στη ναυτιλία, ούτε κατά διάνοια μπορεί να σκεφτεί κανείς πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τα διεθνή μεγέθη και τις τιμές στις κατασκευαστικές μονάδες της Δύσης ή της Ανατολής. Βεβαίως οι ισχυροί της παγκόσμιας ναυτιλίας, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλοί Έλληνες στην καταγωγή, δεν δίνουν δεκάρα για το τι πρεσβεύει κάποια ελληνική κυβέρνηση ή πώς νομοθετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, διότι τα συμφέροντά τους είναι προσανατολισμένα προς τα μεγάλα διεθνή μεγέθη τα οποία δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τη μικρή Ελλάδα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Πάνος Λασκαρίδης: H αλήθεια πίσω από τις άκριτες συκοφαντίες

Σε ανακοίνωσή του ο Υποναύαρχος επί τιμή και πρόεδρος του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης τοποθετείται δημόσια ως προς κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις του ιδίου που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στον κυβερνοχώρο. Οι δηλώσεις αυτές αφενός εμπεριέχονται σε κατασκευασμένο και μονταρισμένο- χωρίς τη συγκατάθεσή του- ρεπορτάζ, και αφετέρου δεν αντανακλούν τα πραγματικά του συναισθήματα προς τις κρατικές αρχές και γενικότερα τις σχέσεις της ναυτιλίας με τους κοινωνικούς εταίρους της. O κ. Λασκαρίδης στις συχνές δημόσιες τοποθετήσεις του αλλά κυρίως μέσω των πράξεων του έχει αποδείξει την εκτίμησή του προς τους θεσμούς και τη φιλοπατρία του.

ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
 

Η δήλωση του κ. Πάνου Λασκαρίδη έχει ως ακολούθως:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.