ΔΕΗ: Σαν ακρίδες μοιράζουν ΔΩΡΕΑΝ μετοχές στα Golden Boys παρά τους νεκρούς σε ατυχήματα

Έχουν πέσει σαν τις ακρίδες στο κουφάρι της ΔΕΗ, τα Golden Boys που διόρισε ο Κωστής Χατζηδάκης, με μισθούς και bonus που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο (Αυξήσεις 500% στους διευθυντές), την ίδια στιγμή που μείωσε το εισόδημα των υπαλλήλων και των εργαζόμενων της εταιρίας (Μειώσεις στους υπαλλήλους, αυξήσεις στους διευθυντές), οι οποίοι μάλιστα θρηνούν και νεκρούς από την κακοδιαχείρηση της διοίκησης η οποία για να εξοικονομήσει χρήματα για τα bonus, παίρνει ενοικιαζόμενους εργάτες χωρίς ειδίκευση, που οι εργολάβοι τους βάζουν να δουλεύουν 30 μέρες τον μήνα χωρίς ρεπό

ΑΚΡΙΔΕΣ ΔΕΗ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
 

Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών σε στελέχη θεσπίζει η ΔΕΗ

Γιάννα Παπαδημητρίου

Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών (stock awards) στα ανώτατα και ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι έτοιμη να θεσπίσει η διοίκηση του Ομίλου, καθώς η σχετική πρόταση περιλαμβάνεται στα θέματα που θα τεθούν προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ στις 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης, η θέσπιση ενός τέτοιου προγράμματος εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μακροχρόνιων κινήτρων, αποτελώντας μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου αποδοχών και παροχών (δείτε το σύνολο των προτάσεων της διοίκησης της ΔΕΗ για την πολιτική αποδοχών των στελεχών που θα τεθούν προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση εδώ).

Κύριος στόχος του προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος, οι Αναπληρωτές Διευθ. Σύμβουλοι, οι Γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές ΒΟΚ της ΔΕΗ και της ΔΕΗΑΝ, είναι η επιβράβευση των στελεχών για τη συμβολή τους στην επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του Ομίλου και η ενίσχυση της δέσμευσης και της αφοσοίωσής τους.

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί σε 4 κύκλους, με τον πρώτο να αφορά την περίοδο 1/1/2020-31/12/2021 με διάθεση των αντίστοιχων μετοχών το 2022. και τους επόμενους να ακολουθούν κάθε χρόνο, μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στα τέλη του 2025, όταν και θα διατεθούν οι μετοχές που αντιστοιχούν στην περίοδο 1/1/2023-31/12/2024.

Πριν την εκκίνηση κάθε κύκλου του προγράμματος θα προσδιορίζονται οι στόχοι του κύκλου, ενώ οι μετοχές θα διατίθενται μόνο στην περίπτωση επίτευξης των συγκεκριμένων στόχων.

Σε κάθε κύκλο, θα είναι διαθέσιμο το 0,1% του συνολικού αριθμού των μετοχών της ΔΕΗ, δηλ. 232.000 μετοχές, ενώ προβλέπεται και διάθεση έως και του 0,2% των μετοχών ανά κύκλο, σε περίπτωση υπερεπίτευξης των στόχων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ θα λαμβάνει το 6% των προς διάθεση μετοχών, ενώ μεταξύ του Διευθ. Συμβούλου της ΔΕΗΑΝ, των Αναπληρωτών Διευθ. Συμβούλων και των Γενικών Διευθυντών θα διανέμεται το 50% των προς διάθεση μετοχών. Το υπόλοιπο 44% θα διανέμεται στους Διευθυντές ΒΟΚ.

Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που μπορούν να αποκτηθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δεν μπορεί να ξεπερνά το 0,8% των μετοχών που έχουν ήδη εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

Το ανώτατο όριο της αξίας κτήσης των μετοχών αυτών θα είναι τα 17 ευρώ, ενώ το κατώτατο θα είναι τα 5 ευρώ.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.