Αποκάλυψη της ΕΡΤ: Προφυλακιστέος ο Μένιος ο Φουρθιώτης γιατί έκοψε η μαγειρίτσα (Βίντεο) @KostasVaxevanis

Πως μπορεί η ΕΡΤ, με εντολή εννοείται του φυσικού προϊσταμένου της Κυριάκου Μητσοτάκη, να καλύψει τον Μένιο Φουρθιώτη; Απλά διαβάστε το ρεπορτάζ των 195 λέξεων και δείτε το βίντεο από το δελτίο της ΕΡΤ. Πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στους λόγους της σύλληψής του και στο όνομα του Κώστα Βαξεβάνη.

Ακριβής αντιγραφή από τον ιστότοπο της ΕΡΤ:

Προφυλακιστέος ο Μ. Φουρθιώτης και δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του (video)

 

Στη φυλακή οδηγείται ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απολογία του ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή. Μετά από διάσκεψη τριών ωρών ανακριτή και εισαγγελέα ο γνωστός παρουσιαστής κρίθηκε προφυλακιστέος. Μαζί του προφυλακίστηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά επίσης αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται και υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν, κατά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τόνισαν μάλιστα πως η μοναδική σχέση τους με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι το γεγονός ότι τους είχε προσλάβει ως φρουρούς μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία του.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.