Ελληνοκαναδή βουλευτής: «Ο Μητσοτάκης αντί να μας μιλήσει για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας, μας μίλησε για την Eldorado»

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η δύσοσμη σχέση Μητσοτάκη – El Dorado εν συντομία:

  • Το ΣτΕ (28/2/2020) αποφάσισε ότι η εταιρία ευθυνόταν για την μη κατασκευή εργοστασίου μεταλλουργίας, για την οποία είχε δεσμευτεί προς την χώρα μας από το 2010. Το δικαστήριο έδινε δικαίωμα  στην Ελλάδα να καταγγείλει την σύμβαση και να ζητήσει αποζημίωση. Με εντολή Μητσοτάκη, το δημόσιο παραιτήθηκε από οποιαδήποτε αποζημίωση και άλλαξε την σύμβαση
  • Αντί αποζημίωσης, στην νέα συμφωνία το αν η εταιρία προχωρήσει σε μεταλλουργία είναι προαιρετικό
  • Το Δημόσιο δεν παραιτήθηκε μόνο από τις αποζημιώσεις αλλά και από τα μελλοντικά φορολογικά έσοδα. 
  • Σκόντο 2 χρόνια στην εταιρία για νέα μελέτη μεταλλουργίας αλλά με ασυλία. Είτε εγκριθεί, είτε δεν εγκριθεί, η εταιρία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και μπορεί να απομυζά τον Ελληνικό πλούτο για 25 + 25 χρόνια 
  • Με εντολή Μητσοτάκη η εταιρία μπορεί να εξάγει ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ μερίσματα στο εξωτερικό
  • Με εντολή Μητσοτάκη η εταιρία θα υπαγορεύει στην Ελλάδα στο πως θα μεταχειρίζεται τα αρχαία. Αριστεία η ΤσιΜενδώνη
  • Με εντολή Μητσοτάκη η Ελλάδα παραιτείται από περιβαλλοντικούς ελέγχους και ο έλεγχος περνάει σε ιδιώτη που επιλέγει η εταιρία
  • Με εντολή Μητσοτάκη η Ελλάδα παραιτείται από κάθε ένδικη διεκδίκηση έναντι της εταιρίας
  • Με εντολή Μητσοτάκη η Ελλάδα παραιτείται από κάθε οικονομική απαίτηση για αθέτηση υποχρεώσεων από την εταιρία και από πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί
  • Με εντολή Μητσοτάκη η Ελλάδα παραιτήθηκαν «αμοιβαία» και οι δυο πλευρές από «αμοιβαίες» αξιώσεις. Μόνο που η εταιρία δεν είχε καμιά αξίωση, αλλά το Ελληνική δημόσιο είχε στείλει εξώδικο για 800 εκ ευρώ το οποίο όμως δεν μετατράπει σε αγωγή.

Την έκπληξή της από τα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού στην εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εξέφρασε η ελληνικής καταγωγής, Νίκι Αστον, βουλευτής της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά.

Όπως αναφέρει το evrosonline.gr, η κ. Άστον μιλώντας ως καλεσμένη στην εκδήλωση των Νομαρχιακών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Έβρου και Ροδόπης με θέμα τις επενδύσεις του «Χρυσού» στη Θράκη, αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε ο κ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπου κύριοι ομιλητές ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για τη μεγάλη γιορτή, για τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους, μας μίλησε για την επένδυση της Eldorado και μας έκανε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση την υποστηρίζει, ξεκάθαρα» λέει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την έκπληξή της.

.

Γεγονός που επαληθεύεται αν κανείς παρακολουθήσει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση, όπως αναφέρει το evrosonline.gr.

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη φιλία και τους δεσμούς των δυο χωρών και των πολιτών τους. Επίσης κάνει αναφορά στους Έλληνες της διασποράς και αναλύει την ψήφο των αποδήμων που πλέον θα γίνει πράξη λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.

Για τα την επέτειο των 200 χρόνων είπε: «Δεν έχουμε μόνο ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.Καταφέραμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να ανακτήσουμε πάλι την αυτοπεποίθηση μας. Όταν καταφέρουμε να βγούμε από την πανδημική κρίση η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της. Σε αυτόν τον τομέα βοηθούν οι επενδύσεις των Καναδών επενδυτών όπως της Eldorado, που πρόσφατα βοηθήσαμε και ξεμπλοκάραμε τα προβλήματα που υπήρχαν και υπογράψαμε μια νέα συμφωνία. Η Eldorado δίνει προοπτικές νέων θέσεων εργασίας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις με επενδύσεις στη χώρα μας».

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.