Spiegel: Απίστευτες αποκαλύψεις για την σχέση Μητσοτάκη – Palantir και βέβαια… CIA – Η Ελλάδα αλλάζει σε Κολομβία

«Τι ζητούσε η εταιρεία Palantir στην Ελλάδα;»

Το περιοδικό αναφέρεται στην αμερικανική εταιρεία διαχείρισης δεδομένων και τη χαρακτηρίζει μια από τις πιο «αμφιλεγόμενες στον κόσμο», η οποία με όχημα την πανδημία, προσπάθησε να εισχωρήσει στην ΕΕ, με πέρασμα και από την Ελλάδα για κάποιους μήνες το 2020, ως βοήθεια στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους. Η εταιρεία έχει το όνομα του γνωστού κρυστάλλου – γυάλινης σφαίρας στην ταινία «ο άρχοντας των δαχτυλιδιών»!

Ερωτηματικά στο Λονδίνο για τη μυστηριώδη Palantir και τα δεδομένα πολιτών ενώ στην Αθήνα παρακολουθούν τους πολίτες

Το γερμανικό περιοδικό ρίχνει φως στο προφίλ και τις σκιώδεις δραστηριότητες της Palantir, η οποία στην αρχική της φάση είχε συγχρηματοδοτηθεί και από την CIA, ενώ στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται αμερικανικές και άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Όταν βέβαια γράφαμε εμείς για τις σκοτεινές σχέσεις του Μητσοτάκη με την εταιρεία, ήμασταν συνωμοσιολόγοι…

Αυτή είναι η εταιρία παρακολούθησης πολιτών Palantir από την CIA στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη
Είναι ξεκάθαρο και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εταιρεία εμπλέκεται ευθέως στην προπαγάνδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διενεργείται από την κυβέρνηση. Όπως ακριβώς περιέγραφε το γνωστό αμερικανικό ντοκιμαντέρ στο Netflix Τους τρόπους χειραγώγησης για λογαριασμό κυβερνήσεων και πολιτικών. Πως δηλαδή γίνεται η πλύση εγκεφάλου στην κοινή γνώμη μέσω των social media προκειμένου να τους οδηγούν στην κάλπη σαν τα πρόβατα.

«Το λογισμικό της εταιρείας θα βοηθούσε τους Ευρωπαίους να καταγράφουν την εξάπλωση του ιού και να εντοπίζουν ελλείψεις σε νοσοκομεία (…) Ορισμένες χώρες δέχτηκαν με χαρά την προσφορά, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Ελλάδας. Ο ελληνικός πληθυσμός είναι γηραιότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και το σύστημα υγείας δεν είναι πολύ στιβαρό. Η προσφορά της Palantir ήταν χρήσιμη για την κυβέρνηση», περιγράφει το Spiegel.

 

Για τη… σκοτεινή συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, οι Γερμανοί γράφουν: «Η Αθήνα και η αμερικανική εταιρεία συμφώνησαν εν κρυπτώ σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας. Η σύμβαση δεν υποβλήθηκε σε διαγωνισμό και δεν ελέγχθηκε βάσει του νόμου περί προστασίας δεδομένων, κάτι που θα ήταν φυσιολογικό για αντίστοιχες διαδικασίες. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας έγιναν γνωστές μόνο οκτώ μήνες αργότερα, έπειτα από σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση. Η Palantir προσέφερε υποτίθεται βοήθεια προς τους Ευρωπαίους με προσεκτικά υπολογισμένες κινήσεις».

Μάλιστα, στέκονται και στο θέμα της συλλογής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών εκθέτοντας την κυβέρνηση: «Ως αντάλλαγμα για την υπόσχεση περιορισμού της πανδημίας με τη βοήθεια λογισμικού, η εταιρεία έλαβε, όπως φαίνεται, εκτεταμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα από την ελληνική κυβέρνηση (…) Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι κοινοποίησε δεδομένα ασθενών στην Palantir».

Κι εκεί κάνει αναφορά και στην προσωπική συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεργασία: «Το λογισμικό που διέθεσε η εταιρεία αποσκοπούσε μόνο στο να παρέχει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μια γενική εικόνα της πανδημίας. Στο μεταξύ τερματίσθηκε κάθε συνεργασία με την εταιρεία και διαγράφηκαν όλα τα δεδομένα που είχαν συλλεχθεί. Η Palantir ανακοίνωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν αφαίρεσε δεδομένα -ο σχετικός έλεγχος εναπόκειται στον πελάτη. Ωστόσο, η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεκίνησε έρευνα. Σε σχετική ερώτηση ούτε η Palantir ούτε η ελληνική κυβέρνηση θέλησαν να σχολιάσουν».

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.