Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Γιάννος Παπαντωνίου: «Η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να λειτουργεί ανεξάρτητα»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν επιβλήθηκε κανένας όρος στον Γιάννο Παπαντωνίου για την υπόθεση που αφορά τη δωροδοκία των 2,5 εκατ. ευρώ

Ένας ακόμη φάκελος που περιλαμβάνει τη σοβαρή κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος βρίσκεται σε εκκρεμότητα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Η συγκεκριμένη δικογραφία δεν αφορά σε εξοπλιστικό πρόγραμμα αλλά στην πώληση του σπιτιού του πρώην υπουργού στη Σύρο, το 2016, η οποία, κατά τη Δικαιοσύνη, ήταν εικονική με σκοπό τη νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ κατά την αποφυλάκιση με σκόντο στις 7 Απριλίου 2020

Ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια, ενώ ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του και ένα ακόμη φιλικό τους πρόσωπο, απολογήθηκαν σήμερα συμπληρωματικά στην ανακρίτρια για την δικογραφία που αφορά σε δωροδοκία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία ο πρώην υπουργός έλαβε, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, για να υπογραφεί το 2003 σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλική εταιρία. Ο ίδιος αρνείται την συγκεκριμένη κατηγορία και εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του σήμερα δήλωσε: «Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΤΙΟΥ

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Παπαντωνίου Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμανε: «Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.