Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντί να ψάχνουν δουλειά στο δημόσιο, οι νέοι να γίνουν επιχειρηματίες

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ίδιος που μεγάλωσε και ανατράφηκε στην πιο κρατικοδίαιτη οικογένεια των τελευταίων 70 ετών και ο ίδιος που η μόνη εργασία που έκανε στην ζωή του ήταν με μέσον τον Κώστα Σημίτη, να βρει δουλεία με παχυλό μισθό στην Εθνική τράπεζα επί Καρατζά, μετά από παράκληση του – υποτίθεται πολιτικού αντιπάλου – πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ακόμη και οι συγγενείς του οποίου εδώ και αρκετά χρόνια απασχολούνται με τον δημόσιο τομέα, συμβούλεψε τους νέους να μη ψάχνουν δουλειά στο δημόσιο, αλλά να γίνουν επιχειρηματίες.

Να γίνουν επιχειρηματίες με την πιο διαπλεκόμενη κυβέρνηση, που έχει τους μικρομεσαίους κλειστούς πάνω από 200 μέρες και εξυπηρετεί με μίζες και ρουσφέτια μόνο τον ΣΕΒ και όσους δίνουν την καλύτερη μίζα με απευθείας αναθέσεις.

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η συμβουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νέους, να μην ψάχνουν δουλειά στο δημόσιο, αλλά να γίνουν επιχειρηματίες.

ΜΙΧΑΛΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ-ΜΑΡΕΒΑ-ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Κι αυτό διότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η οικογένειά του, εδώ και αρκετά χρόνια κατέχουν θέσεις και αξιώματα στο δημόσιο, χωρίς να υπάρχει διάθεση από πλευρά τους να απεμπλακούν με οποιονδήποτε τρόπο από αυτό.

Ειδικότερα, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο «Innovative Greeks» ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε και τόνισε πως οι νέοι αντί να ψάχνουν δουλειά στο δημόσιο, να μπορούν να σκέφτονται πως θα γίνουν επιχειρηματίες. «Δεν λέω ότι δεν χρειαζόμαστε ταλαντούχο κόσμο στο δημόσιο με αξιοκρατικά κριτήρια και διαδικασίες», έσπευσε να διευκρινίσει.

Θα περίμενε ωστόσο κανείς, ειδικά ένας πολιτικός όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να είναι πιο φειδωλός σε τέτοιες προτροπές προς τους νέους, καθώς το δημόσιο δεν μπορεί να το μονοπωλεί κανείς.

Ακόμη, εάν θέλει πράγματι οι νέοι να σκέφτονται πώς να δημιουργήσουν επιχειρήσεις, θα πρέπει η Πολιτεία να ενισχύει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι όχι μόνο τους μεγαλοβιομήχανους.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.