Γιώργος Πατούλης: Όργιο σπατάλης με υπογραφή Πατούλη και για 25 θέσεις πάρκινγκ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
 

Σπατάλες με τη βούλα Πατούλη και για 25 θέσεις πάρκινγκ

Στέργιος Ζιαμπάκας

Η Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζεται να μισθώσει χώρο στάθμευσης δαπανώντας ετησίως 40.000 ευρώ έως και για τέσσερα χρόνια. ● Πηγές της Περιφέρειας μιλούν για «δώρο» του περιφερειάρχη στους συμβούλους του, πληρωμένο από τους φόρους των πολιτών.

Σπατάλες «α λα Πατούλη» και σε θέσεις πάρκινγκ εντοπίζουν πηγές της Περιφέρειας Αττικής. Η περιφερειακή αρχή ετοιμάζεται να μισθώσει χώρο στάθμευσης 20-25 θέσεων σε απόσταση μέχρι 700 μέτρα από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας (λ. Συγγρού 15-17), δαπανώντας ετησίως 40.000 ευρώ, έως και για τέσσερα χρόνια.

Επικαλείται τις ανάγκες στάθμευσης των καθημερινών επισκεπτών του κτιρίου, θεσμικών οργάνων και φορέων του Δημοσίου, αλλά και της Εκκλησίας(!), ωστόσο, σύμφωνα με καλούς γνώστες της εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής, η μίσθωση δεν αποτελεί παρά ένα «δώρο» του περιφερειάρχη στους συμβούλους του, πληρωμένο από τους φόρους των πολιτών.

Η απόφαση για τη μίσθωση του χώρου στάθμευσης για δύο χρόνια (με δυνατότητα παράτασης ακόμη δύο ετών) τίθεται προς ψήφιση στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο. Το θέμα εκκινήθηκε από το γραφείο του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
 

Σύμφωνα με το εισηγητικό έγγραφο, οι 25 θέσεις στάθμευσης που έχει το κτίριο στα δύο του υπόγεια δεν επαρκούν για τις ημερήσιες ανάγκες σε πάρκινγκ, οι οποίες «με μέτριους υπολογισμούς προσδιορίζονται περίπου σε 40-50 θέσεις».

Το κτίριο της λ. Συγγρού 15-17 «δέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών, θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και της Εκκλησίας και υπηρεσιακών οχημάτων από άλλες Περιφερειακές Ενότητες και λοιπούς φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς αποτελεί και το κέντρο Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής», ενώ επιπλέον -σύμφωνα πάντα με την περιφερειακή αρχή- ανάγκες για θέσεις πάρκινγκ προκύπτουν και από την προσέλευση πολιτών και εργαζομένων με τα Ι.Χ. τους, για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό και αποφυγής μετακινήσεων με ΜΜΜ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
 

Ανυπόστατα

Τα παραπάνω επιχειρήματα κρίνονται ανυπόστατα από πηγές της «Εφ.Συν.». Οπως εξηγούν, ακόμα και σε μια μεγάλης συμμετοχής συνάντηση μπορούν με άνεση να σταθμεύσουν βάσει προγραμματισμού έως 10 αυτοκίνητα στο υπόγειο, από όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση των επισήμων στους ανελκυστήρες του κτιρίου.

Εξάλλου, προσθέτουν, δεν αφορά τη στάθμευση επίσημων προσκεκλημένων ένας χώρος που αναζητείται σε απόσταση έως 700 μέτρων από το κτίριο. Οσον αφορά τις ανάγκες στάθμευσης των επισκεπτών πολιτών, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκεντρωθούν τόσα πολλά οχήματα που να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις υφιστάμενες θέσεις: αφενός ο περιφερειάρχης οφείλει να τηρεί τα ισχύοντα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού, αφετέρου -τονίζουν- μετά την πρόσφατη μετακόμιση και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης από το κτίριο της λ. Συγγρού 15-17, δεν υπάρχει υπηρεσία της Περιφέρειας που να εξυπηρετεί το κοινό.

Επομένως, οι μόνοι που έχουν μείνει στο κτίριο είναι οι μετακλητοί συνεργάτες του περιφερειάρχη και όποιων αντιπεριφερειαρχών, σημειώνουν πηγές της «Εφ.Συν.», που κρίνουν τη δαπάνη των 40.000 ευρώ ανά έτος μη νόμιμη, εξηγώντας ότι αντιτίθεται με τους κανόνες του Δημόσιου Λογιστικού, καθώς είναι ασαφές υπό ποια ιδιότητα προσέρχονται όσοι προσέρχονται στο κτίριο και ποια η θέση τους στο οργανόγραμμα της Περιφέρειας.

«Αν τους είχε πιάσει ο πόνος για τους εργαζόμενους που πάνε στη δουλειά τους με Ι.Χ., τότε θα έκαναν κάτι και για το κτίριο στη λ. Συγγρού 80-88. Αλλά δεν κάνουν. Εκεί είναι τα παιδιά ενός κατώτερου θεού», σχολιάζουν με νόημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.