Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πως πήγαν να αλλάξουν την Συνθήκη της Λωζάνης στον Θράκη όπως ζητάει η Τουρκία

Να γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε ποτέ να ανεχτεί ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο! Ο Ταγίπ Ερντογάν τα τελευταία χρόνια ζητάει επιμόνως αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης, για να φάει πόρτα την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα από τον έμπειρο στην διπλωματία Προκόπη Παυλόπουλο

Πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να νομιμοποιήσει και την λεγόμενη «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη – Σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να βάλει ρύθμιση για «εθνικές μειονότητες»!

Αρχικά φαίνεται «αθώο» αλλά πρόκειται για μια πραγματικά πολιτικά ύπουλη διατύπωση που έβαζε «βούτυρο στο ψωμί» σε όλους εκείνους που στην μαρτυρική μας Θράκη θέλουν να επιβάλλουν αναγνώριση δήθεν «τουρκικής μειονότητας» και δίνουν μάχη χαρακωμάτων στο δικαστήριο του Στρασβούργου…

Ας θυμηθούμε τώρα τι έχει κάνει εν προκειμένω ο Προκόπης Παυλόπουλος, τόσο όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και σήμερα:

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε, ορθά κοφτά και μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο στον Ταγίπ Ερντογάν, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν ανέχεται καν τέτοιου είδους μειονότητα. Και μάλιστα είχε επισημάνει στον Ερντογάν ότι για να επισκεφθεί και την Θράκη δεν έπρεπε να θέσει τέτοιο ζήτημα ούτε με έμμεσο τρόπο. Και ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Θράκη χωρίς να θίξει τέτοιο θέμα και προτρέποντας τους μουσουλμάνους να σέβονται την νόμιμη κυβέρνησή τους!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έμεινε εκεί. Μετά τη λήξη της θητείας του, στις 25 Αυγούστου 2020, μετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου» με θέμα «Η προκλητική παραβατικότητα της Τουρκίας κατά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης, σχετικά με το ζήτημα των μειονοτήτων». Τότε είχε τονίσει ξεκάθαρα και τα εξής: «Από την ίδια την διατύπωση των διατάξεων της Συνθήκης της Λωζάνης προκύπτει, με αδιαμφισβήτητη ευκρίνεια, ότι στη μεν περίπτωση των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης πρόκειται περί αμιγώς «Θρησκευτικής Μειονότητας» ενώ στη περίπτωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, των Πριγκηπονήσων και των Περιχώρων, πρόκειται για αμιγώς «Εθνική Μειονότητα»!!!

Όπως είναι φανερό ο Προκόπης Παυλόπουλος ουδέποτε θα μπορούσε να ανεχθεί τις αθλιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Δηλαδή με Προκόπη Παυλόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε καλά ότι δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καν ότι θα ήταν δυνατόν να νομοθετήσει με αυτόν τον τρόπο.

Ένας παραπάνω λόγος λοιπόν που δείχνει πώς και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανανέωσε τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν πάντα -και φυσικά παραμένει- πραγματικός θεματοφύλακας των Εθνικών Θεμάτων. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει καθημερινά πως είναι έτοιμη για κάθε υποχώρηση απέναντι στην αδηφαγία του Ταγίπ Ερντογάν…

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.