Με εντολή Μητσοτάκη οι Αστυνομικοί εξανάγκασαν κοπέλες να βγάλουν τα εσώρουχά τους στο Ηράκλειο;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΕΒΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΑΜΠΡΟΦΣΚΙ
 

Απίστευτη καταγγελία γυναικών ύστερα από αναίτια προσαγωγή τους στο Ηράκλειο Κρήτης και εξευτελιστική μεταχείρισή τους στο τμήμα – Το επιβεβαίωσαν οι Αστυνομικοί

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας του Ηρακλείου βρέθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου, γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με την καταγγελία τους, προσήχθησαν αναίτια και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.  Μάλιστα, όπως αναφέρουν, πήγαν περιπολικό το οποίο είχε 5 επιβάτες συνολικά, κάτι που αντιβαίνει κατά πολύ τους όρους lockdown που υποτίθεται υπεύθυνη για την εφαρμογή του είναι η Αστυνομία.

Όπως καταγγέλλουν εξαναγκάστηκαν να μπουν στο περιπολικό και να μεταβούν στο τμήμα υπό την απειλή της κατηγορίας για απείθεια σε περίπτωση «μη συνεργασίας».

Στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλουν ότι αφού τους έγινε σωματικός έλεγχος, τις εξανάγκασαν να βγάλουν τα εσώρουχά τους. Αναφέρουν συγκεκριμένα «στο τμήμα ακολούθησε μια σειρά από άλλες παράνομες ενέργειες: προσωπικές ερωτήσεις, φωτογράφιση των προσωπικών μας αντικειμένων, απομάκρυνση των κινητών μας και  σωματικός έλεγχος με αποκορύφωμα τον εξαναγκασμό αφαίρεσης των εσωρούχων μας».

Μετά από δίωρη κράτηση τις άφησαν ελεύθερες αφού τους επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στην κάθε μια, με την αιτιολογία “κίνηση χωρίς σχετική βεβαίωση μετακίνησης”, πράγμα που δεν ίσχυε, όπως τονίζουν.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΑΜΠΡΟΦΣΚΙ,MAREVA GABROWSKI
 

Ολόκληρη η καταγγελία:

«Καταγγέλλουμε δημόσια μια ακόμα εμπειρία κατάχρησης εξουσίας και αυθαιρεσίας από την ελληνική αστυνομία. Συγκεκριμένα, στις 3/2/2021, μετά τις 21.00, κι ενώ βρισκόμασταν πεζή σε δρόμο του Ηρακλείου, 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μας ακινητοποίησαν.

Μας ζήτησαν βεβαιώσεις μετακίνησης και αστυνομικές ταυτότητες, που τις επιδείξαμε αμέσως. Έπειτα, μας ανάγκασαν να παραμείνουμε καθιστές, έκαναν έλεγχο στα σακίδιά μας και παρότι δε βρέθηκε τίποτα παράνομο κάλεσαν περιπολικό για την μεταφορά μας στο τμήμα. Ρωτήσαμε πολλές φορές το λόγο της προσαγωγής μας και οι απαντήσεις ήταν “μην αγχώνεστε”, “δεν είναι τίποτα” και “θα δούμε λίγο τα στοιχεία σας και θα σας αφήσουμε”.

Γνωρίζουμε πως δεν υπήρχε κανένας νόμιμος λόγος για αυτήν την προσαγωγή αφού δεν ειπώθηκε καμία κατηγορία εις βάρος μας. Παρ’ όλα αυτά μας ανάγκασαν να μπούμε στο περιπολικό και να μεταβούμε στο τμήμα υπό την απειλή της κατηγορίας για απείθεια σε περίπτωση μη συνεργασίας μας.

Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή προς το τμήμα ήμασταν πέντε άτομα μέσα στο περιπολικό, πράγμα αστείο, αν σκεφτεί κανείς ότι επικείμενο πρόστιμο που μας επιβλήθηκε ήταν για την “αντιμετώπιση” της πανδημίας.

Στο τμήμα ακολούθησε μια σειρά από άλλες παράνομες ενέργειες: προσωπικές ερωτήσεις,  φωτογράφιση των προσωπικών μας αντικειμένων, απομάκρυνση των κινητών μας και  σωματικός έλεγχος με αποκορύφωμα τον εξαναγκασμό αφαίρεσης των εσωρούχων μας.

Η αυθαιρεσία συνεχίστηκε με την δίωρη παραμονή μας σε κελί προσωρινής κράτησης, χωρίς τα πράγματά μας ή κάποιο μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Το πρόσχημα για την αναμονή μας ήταν “η εξακρίβωση από την Αθήνα ότι δεν εκκρεμεί κάτι εις βάρος μας’’. Κάθε φορά που διαμαρτυρόμασταν για τις διαδικασίες στις οποίες εκείνοι μας υπέβαλαν, οι απαντήσεις ήταν οι εξής: “δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι”, “αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται”, “παρακαλούμε να συνεργαστείτε” και συγκεκριμένα σχετικά με την παράνομη κράτηση: “δεν υπάρχει άλλος αστυνομικός να σας επιβλέπει” και “είστε πάρεργο, έχουμε να ασχοληθούμε με σημαντικότερες υποθέσεις”.

Κατόπιν της δίωρης κράτησης μας άφησαν να φύγουμε, αφού μας επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στην κάθε μια, με την αιτιολογία “κίνηση χωρίς σχετική βεβαίωση μετακίνησης”, πράγμα που δεν ίσχυε.

Όταν αντιδράσαμε για το πρόστιμο, μας είπαν να στείλουμε ένσταση σε μια διεύθυνση e-mail, την οποία και έδωσαν λανθασμένη*, μια πάγια τακτική που ακολουθεί η αστυνομία Ηρακλείου. Η ένσταση προφανώς απορρίφθηκε, επιβεβαιώνοντας την τακτική που ακολουθείται από την ελληνική αστυνομία, να επιβάλει άσκοπα πρόστιμα, ως εισπρακτικά μέσα με παράλληλο σκοπό τον εκφοβισμό και την καταστολή.

Όλα τα παραπάνω που βιώσαμε, αποτέλεσαν ξεκάθαρα μια προσπάθεια ψυχολογικού πολέμου από την πλευρά της αστυνομίας διότι τολμήσαμε να βγούμε από το σπίτι μας μετά τις 21.00. Το κράτος αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες εν μέσω πανδημίας και φοβούμενο τις συνέπειες της κοινωνικής δυσαρέσκειας, επιτίθεται μέσω της ΕΛ.ΑΣ -και όχι μόνο- με χυδαίο τρόπο στα κατοχυρωμένα μας δικαιώματα, επενδύει στην καταστολή και τη βία, αστυνομεύει τις γειτονιές, σκορπάει τον τρόμο και απαγορεύει να κάνουμε το αυτονόητο: να κυκλοφορούμε ελεύθερες και ελεύθεροι.

Θέλουν να μας κάνουν να εμπεδώσουμε πως όποιο σηκώνει κεφάλι, διαμαρτύρεται, κυκλοφορεί στο δρόμο τις απαγορευμένες ώρες και μη, θα τιμωρείται και θα εξευτελίζεται. Η ατομική μας ευθύνη, απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, είναι οι συλλογικοί αγώνες για τις ζωές μας.

Τέτοια περιστατικά οφείλουμε να τα γνωστοποιούμε και να τα καταγγέλλουμε.
Καμία ανοχή στην αστυνομοκρατία ~ Να κάνουμε τον φόβο μας εξέγερση!

Οι καλλιτέχνιδες της γειτονιάς σας»

Το καλύτερο απόκτημα ενός άνδρα είναι μια καλή σύζυγος. Ευριπίδης. #mareva_gate #ParadisePapers
 

Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν πως κοπέλες εξαναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τα εσώρουχά τους

Η Ένωση Αστυνομικών στην Κρήτη σημειώνει ότι ο σωματικός έλεγχος έγινε από γυναίκες, υπονοώντας ότι είναι αποδεκτός ο εξαναγκασμός αφαίρεσης εσωρούχων.

Σε επιβεβαίωση της καταγγελίας ότι αστυνομικοί κατά τον σωματικό έλεγχο εξανάγκασαν γυναίκες να βγάλουν τα εσώρουχά τους, προχώρησε η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην Κρήτη.

Καταγγελία / Αστυνομικοί εξανάγκασαν κοπέλες να βγάλουν τα εσώρουχά τους

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνουν ότι οι καταγγέλλουσες «εντέχνως δεν αναφέρουν ότι η σωματική έρευνα έγινε από γυναίκα αστυνομικό, προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν σεξιστικό αίσθημα».

Ως εκ τούτου, δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο ότι δεν εξαναγκάστηκαν να βγάλουν τα εσώρουχά τους, ίσα ίσα που αμέσως μετά, αιτιολογούν εμμέσως τον εν λόγω εξαναγκασμό λέγοντας ότι «αν νομίζουν ότι λίγες φορές σε σωματικό έλεγχο από αστυνομικούς έχουν βρεθεί σε απόκρυφα σημεία πειστήρια εγκληματικών ενεργειών (ναρκωτικά , όπλα κ.λ.π.) είναι γελασμένες».

Εκτός λοιπόν από το γεγονός ότι εξισώνουν «ναρκωτικά και όπλα» με σπρέι, δικαιολογούν τον εν λόγω εξαναγκασμό επειδή σύμφωνα με τους ίδιους βρήκαν σπρέι στις τσάντες των γυναικών και «τις τελευταίες ημέρες άτομα του αναρχικού χώρου νυχτερινές ώρες με σπρέι έχουν γράψει σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (Ιερός Ναός Αγίου Μηνά, πολιτικά γραφεία Βουλευτών κλπ) συνθήματα υβριστικά αλλά και συμπαράστασης σε κατάδικους τρομοκράτες δολοφόνους αθώων συμπολιτών μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

«Η Ένωσή μας αποφεύγει να μπαίνει στη διαδικασία να απαντάει σε ανυπόστατα δημοσιεύματα με περιεχόμενο συκοφαντικό για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και περισσότερο για τη τοπική Αστυνομία του Ηρακλείου, υπάρχουν όμως στιγμές που αυτό επιβάλλεται για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους και η Κοινωνία να καταλαβαίνει  τις προθέσεις κάποιων και τα προσωπικά οφέλη που προσπαθούν να καρπωθούν από τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Από χθες 10-02-2021 έχει λάβει δημοσιότητα ανώνυμη ανυπόστατη καταγγελία σε μερίδα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου όπου συμπολίτισσές μας αυτοαποκαλούμενες ως ‘’ καλλιτέχνιδες της γειτονιάς μας’’, με τίτλους σε ανυπόγραφα φυσικά άρθρα ‘’δημοσιογράφων’’  του τύπου ‘’ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ’’ στήνοντας λαϊκά δικαστήρια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον βωμό των click.  

Και ερχόμαστε λοιπόν να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Τις τελευταίες ημέρες άτομα του αναρχικού χώρου νυχτερινές ώρες με σπρέι έχουν γράψει σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (Ιερός Ναός Αγίου Μηνά, πολιτικά γραφεία Βουλευτών κλπ) συνθήματα υβριστικά αλλά και συμπαράστασης σε κατάδικους τρομοκράτες δολοφόνους αθώων συμπολιτών μας, προκαλώντας και παράλληλα φθορές.
Για ποιο λόγο οι καταγγέλλουσες περιφέρονταν στην πόλη του Ηρακλείου στις 23.00 ενώ από τις 21.00 ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας έχοντας βεβαίωση μετακίνησης για φαρμακείο!!! (χωρίς φυσικά να έχουν στην κατοχή τους φάρμακο ή απόδειξη αγοράς τους και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το πλησιέστερο εφημερεύον φαρμακείο) με τσάντες γεμάτες σπρέι διαφόρων χρωμάτων και αποχρώσεων που ορισμένα μάλιστα δεν χωρούσαν είχαν κρύψει μέσα στα ρούχα τους? Προφανώς για να δημιουργούν τα “καλλιτεχνήματά” τους στις γειτονιές του Ηρακλείου (στους τοίχους των γειτονιών για την ακρίβεια) ως ‘’ καλλιτέχνιδες της γειτονιάς μας’’ όπως αυτοαποκαλούνται.

Αναφέρουν ότι αστυνομικοί τις ανάγκασαν να αφαιρέσουν τα εσώρουχά τους, εντέχνως όμως δεν αναφέρουν ότι η σωματική έρευνα έγινε από γυναίκα αστυνομικό, προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν σεξιστικό αίσθημα. Πιθανόν πιστεύουν ότι πρέπει να εξαιρούνται από κάθε φύσεως ελέγχου από αστυνομικές αρχές και να δρουν ανεξέλεγκτα ή αν νομίζουν ότι λίγες φορές σε σωματικό έλεγχο από αστυνομικούς έχουν βρεθεί σε απόκρυφα σημεία πειστήρια εγκληματικών ενεργειών (ναρκωτικά , όπλα κ.λ.π.) είναι γελασμένες.

Οι καταγγέλλουσες για ποιο λόγο δεν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη αλλά προτίμησαν να καταγγείλουν το περιστατικό με ανώνυμη καταγγελία γεμάτη γενικόλογα; Τη καταγγελία γιατί την έκαναν αφού ενημερώθηκαν ότι η ένστασή τους (που σημειωτέον πήγε στο σωστό e-mail ) απορρίφθηκε και όχι πριν;

Όλες οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία, και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους τους πολίτες.

Και όλα αυτά σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας οι οποίοι πειθαρχημένα και σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική αστυνομία εφαρμόζουν όλα τα μέτρα ώστε ο τόπος μας να βγει το συντομότερο από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.  

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συντάκτες, οι οποίοι στον βωμό των click και των εντυπώσεων, ότι αμέλησαν να κάνουν την δημοσιογραφική τους έρευνα, να ακούσουν και τις δύο πλευρές δηλαδή ως οφείλει ένας σωστός και επαγγελματίας δημοσιογράφος προσπαθώντας μονόπλευρα να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη με βαρύγδουπους τίτλους.

Η Ένωσή μας θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο να προστατεύσει το κύρος της τοπικής αστυνομίας από τέτοιες καταδικαστέες από το σύνολο της Κοινωνίας ενέργειες και η τοπική αστυνομία θα συνεχίσει να κάνει σωστά τη δουλεία της όπως κάνει τόσα χρόνια».

 

νικος μπογιοπουλος οικογενεια, νικος μπογιοπουλος συζυγος, νικος μπογιοπουλος γαμος, νικος μπογιοπουλος παντρεμενος, μπογιοπουλος ανταρσυα, νικος μπογιοπουλος γιος, μπογιοπουλος real, μπογιοπουλος αρθρα, νικος μπογιοπουλος twitter, νικος μπογιοπουλος facebook, νικος μπογιοπουλος λαθος πορεία, νικος μπογιοπουλος είναι η οικονομία ηλίθιε, μπογιοπουλος ΚΚΕ, νικος μπογιοπουλος κουμουνιστης,ος μπογιοπουλος κομμουνιστής μπογιοπουλος αριστερά, Διαγγελμα μητσοτακη, Πανόρμου, νεα σμυρνη επεισοδια, νεα σμυρνη τωρα, επεισοδια νεα σμυρνη, Νέα Σμύρνη, νέα σμύρνη επεισόδια, νεα σμύρνη, πλατεια νεασ σμυρνησ, αστυνομια, nea smyrni, βιντεο νεα σμυρνη, νεα σμυρνη πλατεια, νεα σμύρνη επεισόδια, επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, νέα σμυρνη, αστυνομικη βια, nea smirni, ποναω, πονάω, Μπαλάσκας, Ειδικός Φρουρός, Ειδικοί Φρουροί, Κυρανάκης,

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.