Αποκάλυψη (Πέσαμε από τα Σύννεφα): Ο Project Manager είναι συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη από το 2008 και θα σώσει το ΕΦΚΑ όπως την Ολυμπιακή!

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μεταξύ… συγγενών και φίλων «μαγειρεύεται» το κρυφτούλι με τις εκκρεμείς συντάξεις

Με αλχημείες συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών συντάξεων

Στενός σύμβουλος του νέου υπουργού Εργασίας και στέλεχος της Ν.Δ. είναι τελικά ο project manager που διόρισε ο Κωστής Χατζηδάκης για να φέρει εις πέρας την εκκαθάριση των 400.000 εκκρεμών συντάξεων.

ΚΩΣΤΗΣ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ο ακριβής αριθμός αποκαλύπτεται, παρά την προσπάθεια και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου στη Βουλή να συνεχίσει την παραπλάνηση των ασφαλισμένων.

Έχοντας εισπράξει την άρνηση στελεχών με πολυετή εμπειρία στα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας στράφηκε στον οικονομολόγο Μιχάλη Κεφαλογιάννη, συνεργάτη του τουλάχιστον από το 2008, όταν και τον είχε διορίσει στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Μάλιστα, ο κ. Κεφαλογιάννης το 2016 είχε διοριστεί, όντας μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., πάλι από τον κ. Χατζηδάκη ως ένας από τους 35 συντονιστές ομάδων εργασίας κυβερνητικού προγράμματος.

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - PROTERGIA

Ιδιώτες… από το παράθυρο

Εκμεταλλευόμενος το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της πολυετούς αναμονής των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση αρχίζει τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, η ομάδα έργου που θα συσταθεί υπό τον project manager «θα μπορεί να καταφεύγει -εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιριών του ιδιωτικού τομέα».

Οι γνωστές λαθροχειρίες

Δεν απέφυγε τον πειρασμό και κατέφυγε και ο ίδιος στα γνωστά κόλπα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εκκρεμοτήτων και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, ο Πάνος Τσακλόγλου έκανε… μισό βήμα προς την αλήθεια, λέγοντας ότι οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στο τέλος του 2020 ήταν 154.000 και οι εκκρεμείς επικουρικές 119.694.

Εάν, όμως, σε αυτές τις συνολικά περίπου 275.000 προστεθούν οι 62.000 συνταξιούχοι με διαδοχική ασφάλιση που περιμένουν τη νομοθετημένη προσαύξηση στη σύνταξή τους από το 2016, οι περίπου 20.000 εκκρεμείς διεθνείς συντάξεις και τα μερίσματα, ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τις 400.000, όπως πρώτη είχε γράψει η «δημοκρατία» τον Δεκέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, πέραν της πρόσληψης του project manager, το σχέδιο για το τρέχον και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνει τη δυνατότητα προσωρινής στελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με πρώην υπαλλήλους των Ταμείων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, τη συγκρότηση κλιμακίων εργαζομένων με παροχή επιπλέον αμοιβών βασισμένων στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, αποσπάσεις από άλλους φορείς του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ για χρονικό διάστημα έξι μηνών, την προσωρινή διάθεση προσωπικού από επιστημονικά επιμελητήρια, προσλήψεις νέων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ ώστε να απελευθερωθούν στελέχη με εμπειρία στην απονομή συντάξεων που τώρα απασχολούνται σε άλλες δραστηριότητες, αλλά και αγορά φορητών υπολογιστών, ώστε οι απασχολούμενοι μέσω τηλεργασίας υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.