Βζιιιν οι επενδύσεις! Φεύγει από την Ελλάδα και η πετρελαϊκή Repsol και πάει… Κολομβία και Ινδονησία (Βίντεο)

repsol-greecerepsol-greece
repsol-greece

Η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να δίνει έμφαση σε τέσσερις περιοχές, τον κόλπο του Μεξικού, την Αλάσκα, την Κολομβία και την Ινδονησία.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί σύμφωνα με αρμόδιες πηγές στην ισπανική Repsol για την παραμονή της στις ελληνικές παραχωρήσεις υδρογονανθράκων. Η εταιρεία η οποία συμμετέχει σε 3 παραχωρήσεις σε Ιωάννινα, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο, αν και επισήμως δεν έχει ειδοποιήσει τους συνεταίρους της, δεν κρύβει τις «τάσεις φυγής» από την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει ανακοινωθεί, η εταιρεία σκοπεύει να περιορίσει τις επενδύσεις της στην αγορά της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων από τα επίπεδα των 2,4 δισ. ευρώ το 2019 σε 1,6 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2025. Ειδικά για την έρευνα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 800 εκατ. δολάρια όλη την περίοδο μέχρι το 2025, όταν το 2017 μόνο ξόδεψε 700 εκατ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ακόμη δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για τη χώρα μας, ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ήδη η Repsol στο μπλοκ των Ιωαννίνων έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια άνω των 30 εκατ. ευρώ, μαζί με το συνεταίρο της Energean, για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών.

Η πρόοδος των ερευνών στα δύο άλλα πεδία που συμμετέχει η Repsol στην Αιτωλοακαρνανία μαζί με την Energean και στο Ιόνιο μαζί με την Ελληνικά Πετρέλαια, είναι μικρότερη και περιορίζεται στις προετοιμασίες για τις έρευνες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.