«O μπαμπούλας των ενηλίκων This is what we’ll get» της Ζωής Χαλιδιά

  • Ειδική αστυνομία στα πανεπιστήμια, διότι «παντού στον κόσμο», κάτι απολύτως ψευδές, αλλά η σπουδάζουσα γενιά θα μάθει τι εστί σπουδαστικό της Ασφάλειας, τι εστί καθημερινές παρακολουθήσεις και χαφιεδισμός.
  • Ειδική αστυνομία για τις διαδηλώσεις που θα δρα κατά βούληση και θα είναι υπεράνω εισαγγελέων.
  • Ειδική αστυνομία για μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, για πάσα «νόσο».

Ακόμα και την πανδημία, η κυβέρνηση, την αντιμετωπίζει περισσότερο με τον Χρυσοχοΐδη, παρά με τους υπουργούς Υγείας.

Η πολιτική ηγεσία είναι εμποτισμένη με τα δόγματα της ηγεμονικής εξουσίας, που ασκείται με διατάγματα και απολυταρχική νοοτροπία. Η άσκηση αυτής της «δεσποτικής επίβλεψης», προϋποθέτει να έχει μία κάποια θεσμική μορφή. Τούτων δοθέντων, όσους δαπίτες δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να τακτοποιήσει ως μετακλητούς, θα τους ντύσει «ειδικούς αστυνομικούς». Κι όσους χρυσαυγίτες δεν συνέλαβε, πιθανόν να τους προσλάβει στο δημόσιο.

Όλοι αυτοί οι ειδικοί αστυνόμοι -άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη γνώση- θα είναι νομοτηρητές της κοινωνίας κι οι πολίτες θύματα της αμάθειάς τους. Θα εκπέμπουν την αύρα της επιτήρησης και θα φέρονται κατά την κρίση και την ιδιοσυγκρασία τους. Θα είναι οι μπαμπούλες των ενηλίκων.

Στη νύχτα της άγνοιάς μας, όλες αυτές οι ειδικές αστυνομίες θα έχουν την ίδια όψη και την ίδια αποστολή: Επιτήρηση και καταστολή ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για ένα ακόμα κάλυμμα της σύγχρονης μοναρχίας μας, που διαρκώς υψώνει τείχη για να προστατέψει τα συμφέροντά της και να εδραιώσει την «αριστοκρατική κατοχή» της εξουσίας, που την αντιλαμβάνεται ως φέουδο.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

 

Την ίδια στιγμή ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κοινή γνώμη, ζαβλακωμένη, βλέπει να όχι μόνο να μην ζει το όνειρό που της έταξαν αλλά να γυρίζει το σενάριο σε εφιάλτη. Παρ΄όλα αυτά παραμένει τραγικά εχθρική απέναντι στον Τσίπρα, διότι την έμαθαν να τον θεωρεί φταίχτη κάθε φορά που δεν της κάθεται το πλάνο ψήλωμα.

Όμως μέσα σε αυτό το περιβάλλον, όπου διαβιώνουν αξιολύπητες ψυχές, με κενά μνήμης, γεννιέται κάθε φορά κι ο οίστρος για ανθρώπινη ζωή. «Κι αυτό δεν είναι το όνειρο ενός τρελού, ούτε ουτοπία του ποιητή». Είναι φυσική αντίδραση της ίδιας της ζωής, όταν της βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές κι οι νόμοι είναι διαρκώς αντίθετοι με τις πραγματικές της ανάγκες. This is what you’ll get.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.