Βιογραφικά

Γρηγόρης Πεπόνης

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση λένε οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά. Η φήμη του σκληρού εισαγγελέα τον συνόδευε σε όλη τη σταδιοδρομία του, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στη σύντομη θητεία του ως οικονομικού εισαγγελέα με τις αλλεπάλληλες διώξεις, συλλήψεις μεγαλοοφειλετών, παραγγελίες ποινικών και προκαταρκτικών εξετάσεων.
Υπήρξε αμείλικτος στα «φακελάκια», ενώ δεν δίστασε να ασκήσει δίωξη σε στενό συνεργάτη του που αναμείχθηκε σε «θάψιμο» δικογραφιών. Ένας άνθρωπος που σύμφωνα με τους συνεργάτες του, σύμφωνα με το Έθνος, «δεν πρόκειται να δεχθεί την παραμικρή συνεννόηση ή υπόδειξη», ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που προεξοφλούσαν ότι κάποια στιγμή θα έρθει σε σύγκρουση και «θα τα βροντήξει».

Ο Γρηγόρης Πεπόνης γεννήθηκε το 1952. Στο δικαστικό σώμα μπήκε στις 3-9-83 και στις 22-2-05 προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών, βαθμό που διατηρεί και σήμερα.

Από το ξεκίνημα της θητείας του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας ο 59χρονος σήμερα εισαγγελέας άσκησε σωρεία διώξεων κατά «επωνύμων» και οικονομικών παραγόντων της πόλης, εξαναγκάζοντάς τους έτσι να καταβάλουν σημαντικά ποσά στα δημόσια ταμεία, αφού τους κυνήγησε για εικονικά τιμολόγια και για δωροδοκίες, ύστερα από προσχεδιασμένες επιχειρήσεις με χαρτονομίσματα «σημαδεμένα» από την Ασφάλεια.

Κυνήγησε με πάθος τα «φακελάκια», συνέβαλε στην εξάρθρωση κυκλώματος ανέγερση αυθαιρέτων ενώ αργότερα στην Εισαγγελία Πειραιά ως προϊστάμενος κίνησε διώξεις για ναυάγια (σε σκέλη της υπόθεσης του «Σάμινα Εξπρές») και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Δίωξη άσκησε και για τις ιατρικές βεβαιώσεις που είχαν στηρίξει την αίτηση της τ. ανακρίτριας του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια για αποφυλάκιση και οι οποίες τη βοήθησαν να βγει για κάποιο διάστημα από τη φυλακή.

Το 2007 ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση, μαζί με τον εισαγγελέα Α. Λιόγα, για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και σε σύντομο διάστημα πρότεινε την παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ποινική ευθύνη υπουργών. Ομως η πρότασή του «σκόνταψε» στις αντιρρήσεις του τότε εισαγγελέα Γιώργου Σανιδά, που έκρινε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούσαν να θεμελιώσουν ποινική ευθύνη κυβερνητικών στελεχών, κάτι που στενοχώρησε ιδιαίτερα τον Γρηγόρη Πεπόνη προκαλώντας την έντονη δυσφορία του.

Λίγους μήνες μετά, υπέβαλε αίτηση εθελουσίας εξόδου από το Σώμα αλλά από τον Αρειο Πάγο άφησαν ευθέως ανοικτό να φανεί ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημά του, γιατί η εθελουσία έξοδος προβλέφθηκε για όσους εμφανίζουν προβλήματα υγείας, καθυστερήσεων και υπηρεσιακής ανεπάρκειας .

Στις 9 Μαΐου του 2011 ήρθε η αναγνώριση με την επιλογή του από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για το «πόστο» του οικονομικού εισαγγελέα, που θεσπίστηκε με νόμο του προηγούμενου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σπύρος Μουζακίτης

Ο Σπύρος Μουζακίτης θεωρείται άνθρωπος «ίδιας κοπής» με τον Γρηγόρη Πεπόνη. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ξεκίνησε την καριέρα του στο δικαστικό σώμα στις 3-9-83, όπως και ο Γρηγόρης Πεπόνης και την επόμενη χρονιά με μετάταξη πέρασε στον εισαγγελικό κλάδο ενώ στις 31 Μαϊου του 2005 προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών.

Διενέργησε πολλές έρευνες και ασχολήθηκε με σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Δικό του πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα οδήγησε τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των αθλητών Κατερίνας Θάνου και Κώστα Κεντέρη, του προπονητή τους Χρήστου Τσέκου αλλά και ιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ, σχετικά με το περιβόητο τροχαίο ατύχημα το καλοκαίρι του 2004, τις παραμονές της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Πριν από μερικούς μήνες, σε δικό του εισαγγελικό πόρισμα (ύστερα από σχετική προκαταρκτική εξέταση) στηρίχθηκαν οι διώξεις που είχαν ασκηθεί για την κατάληψη του πανεπιστημίου από μετανάστες ενώ στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τα συνδικαλιστικά του εισαγγελικού κλάδου, θητεύοντας ως γενικός γραμματέας της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Αποχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης- Μουζακίτης

13 Μάιος 2013

Οι δύο επιτυχημένοι εισαγγελείς που διερεύνησαν με εντιμότητα τα μεγάλα σκάνδαλα αποχωρούν επικαλούμενοι επικάλυψη των αρμοδιοτήτων τους από τον εισαγγελέα Διαφθοράς…

Παρέδωσαν όλες τις δικογραφίες που χειρίζονταν και ζήτησαν να μην ανανεωθεί η θητεία τους ως αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα, οι εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν από τις 2 Μαΐου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους φακέλους που χειρίζονταν, θεωρώντας ότι οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται και ταυτίζονται πλήρως με αυτές του εισαγγελέα Διαφθοράς, θέση που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με νόμο και ανέλαβε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

Επιπλέον, οι εισαγγελείς, με έγγραφό τους, απάντησαν στο ερώτημα που είχε υποβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παράταση ή μη της θητείας τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ), ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν ως οικονομικοί εισαγγελείς.

Στην επιστολή τους προς τον κ. Μαρκογιαννάκη -και ενώ είχαν ενημερώσει τον επικεφαλής του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή- οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται πως επιστρέφουν όλες τις ανοικτές δικογραφίες, γιατί ο νέος νόμος που θεσπίζει το θεσμό του εισαγγελέα Διαφθοράς «δεν εξαιρεί τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους».

Ανάμεσα στις δικογραφίες που διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών είναι και αυτές που αφορούν στα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων (όδευε προς περάτωση σύντομα), τα CDS και άλλες.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλλει παραιτήσεις από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, επικαλούμενοι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, προκαλώντας έρευνα του Αρείου Πάγου για όσα κατήγγειλαν.

Τότε, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε ανανεώσει τη θητεία τους.

 

Δήμητρα Κοκοτίνη

Η Δήμητρα Κοκοτίνη γεννήθηκε το 1954 στην Κοινότητα Δαμιανών Ευρυτανίας

Διορίστηκε:

β) Πρωτοδίκης Αθηνών στις 31-8-1982

Προήχθη:

  • Στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών στις 11-12-1997
  • Στο βαθμό του εφέτη στις 2-8-2001
  • Στο βαθμό του προέδρου εφετών στις 23-7-2010
  • Στο βαθμό του αρεοπαγίτη στις 3-12-2014.

Ειρήνη Καλού

Η Ειρήνη Καλού γεννήθηκε το 1954 στην Ηλιούπολη Αττικής

Διορίστηκε:

α) Πάρεδρος πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981

β) Πρωτοδίκης Αθηνών στις 31-8-1982

Προήχθη:

  • Στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών στις 15-1-1997
  • Στο βαθμό του εφέτη στις 3-2-2000
  • Στο βαθμό του προέδρου εφετών στις 6-8-2009
  • Στο βαθμό του αρεοπαγίτη στις 14-1-2014

Πόπη Παπανδρέου:  

Η εισαγγελέας που τα έβαλε με τη διαφθορά: Το θρίλερ που έχει εκτυλιχθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και δη με την ποινική μεταχείριση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά,

Κόλλια Ελευθερία 18 Ιανουαρίου 2014,
Το θρίλερ που έχει εκτυλιχθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και δη με την ποινική μεταχείριση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, έχει αφανή, πλην όμως καθοριστική πρωταγωνίστρια: την επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου. Τη δική της υπογραφή έχει το εισαγγελικό πόρισμα-καταπέλτης με τους 25 κατηγορουμένους, τη δική της σφραγίδα φέρει η πρόταση για την προσωρινή κράτηση του γνωστού επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ως ύποπτο φυγής. Οσοι έζησαν από κοντά τη διαφωνία της με τον ανακριτή κ. Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με τον επαχθή, και πρωτόγνωρο για τα δικαστικά χρονικά, όρο της εγγυοδοσίας ύψους 5 εκατ. ευρώ, έχουν να λένε ότι η στάση της ήταν κάθετη, άτεγκτη, απόλυτα παγιωμένη.
«Το γυναικείο δίδυμο της Δικαιοσύνης»
Δεν είναι η πρώτη φορά. Σε όλες τις υποθέσεις που διερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου, η κυρία Παπανδρέου επιδεικνύει τετράγωνη δικονομική λογική.

«Το γυναικείο δίδυμο είναι στο στόχαστρο, καθώς οι παρεμβάσεις τους μπορεί να είναι καθοριστικές για τα δημόσια πράγματα, γίνονται ρυθμιστές εξελίξεων» 
τονίζουν νομικοί κύκλοι.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις φοβούνται, καθώς έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους πολλές και σοβαρές υποθέσεις, όπως πολλοί είναι και αυτοί που ελπίζουν στον ρόλο τους. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από πληθώρα αποκαλύψεων για πάρτι εκατομμυρίων στο πρόσφατο παρελθόν, με πρωταγωνιστές ηχηρά ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου που μέχρι πρότινος ήταν στο απυρόβλητο, το αίτημα για απονομή Δικαιοσύνης είναι επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε. Στο συλλογικό υποσυνείδητο, τόσο η κυρία Ράικου όσο και η κυρία Παπανδρέου δεν είναι δύο συνήθεις εισαγγελικές φιγούρες αλλά δικαστικοί λειτουργοί που τους ανατέθηκε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να γράψουν Ιστορία, ξεμπροστιάζοντας επίορκους και απατεώνες ύστερα από μακρά περίοδο ατιμωρησίας και ομερτά.

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Αν και μικρή το δέμας, η κυρία Παπανδρέου αναμετρείται με μεγέθη πολιτικά, επιχειρηματικά, κοινωνικά που θα τρόμαζαν άλλους εισαγγελείς. Σαν Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, είναι προφανές ότι αντλεί εμπιστοσύνη από την ίδια της τη δουλειά, γνωρίζει καλά άλλωστε ότι είναι νομικό «αστέρι». Το παραδέχονται ακόμη και «εχθροί» της, κυρίως συνάδελφοι που της καταμαρτυρούν «σύνδρομο υπεροχής».
Διά ζώσης, η 37χρονη (και εμφανίσιμη) εισαγγελέας είναι εύχαρις, ευγενής, με κοφτερή γλώσσα, επιλέγει ωστόσο κάποιες φορές να μην είναι ιδιαίτερα προσιτή – «για να μην αναπτύσσει εξαρτήσεις και καταδυναστεύεται από βαρίδια» λένε όσοι τη γνωρίζουν.
Δεν υπάρχει δικαστικός που να μην παραδέχεται ότι είναι «άφθαστη νομικά», «προσηλωμένη στο αντικείμενό της», «ακαταπόνητη». «Η Πόπη δουλεύει σαν σκυλί, από τα ξημερώματα ως τις 8 το βράδυ, πολλές φορές σε βάρος της κοινωνικής ζωής της, ενίοτε και της υγείας της, πάντα έτσι ήταν, από τότε που τη θυμάμαι» λέει δικαστικός που έχει μοιραστεί μαζί της τα ίδια θρανία.
Η Πόπη Παπανδρέου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1999 με άριστα, είναι κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Ποινικό Δίκαιο – Ποινική Δικονομία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και σήμερα εκπονεί διδακτορική διατριβή, πάντα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 2006-2007 τελείωσε πρώτη, και με διαφορά (σε σύνολο 35 δικαστικών λειτουργών), τη Σχολή Δικαστών – «η ίδια θεωρούσε αδιανόητο να έλθει δεύτερη» λένε -, ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει σε σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παρά το νεαρόν της ηλικίας της, είναι και συγγραφικά δραστήρια, καθώς έχει ήδη υπογράψει τέσσερα νομικά βιβλία.
Ανώτερος δικαστικός που τυχαίνει να τη γνωρίζει επιμένει ότι η στάση της είναι στενά συνδεδεμένη με το κοινωνικό προφίλ της. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η προσωπική και επαγγελματική θωράκιση είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει μια γυναίκα που δεν έχει προνομιακή κοινωνική αφετηρία, έχει γεννηθεί στην ελληνική επαρχία, τις Συκιές Αρτας, έχει μεγαλώσει στην περιοχή της Λαμπρινής, στα Πατήσια, έχει τελειώσει το Αρσάκειο, προέρχεται δηλαδή από μια τυπική μέση οικογένεια (σχετικά πρόσφατα μάλιστα έχασε τον πατέρα της). Διακρίνεται βεβαίως από φιλοδοξία και επιθυμία για διάκριση, αλλά αυτό δεν μπορεί να της το προσάψει κανείς ως μειονέκτημα».

Οι σοβαρές υποθέσεις

Η κυρία Παπανδρέου δεν αποχωρίζεται εύκολα τα τακούνια της, όταν όμως η περίσταση το απαιτεί, δεν διστάζει να προτάξει την… ανδρική της πλευρά: «Επρεπε να σας έχω πει ότι θα έλθω να σας συλλάβω;» ρώτησε σύμφωνα με έγκυρες πηγές τον διαμαρτυρόμενο και αιφνιδιασμένο Ακη Τσοχατζόπουλο, όταν εισέβαλε στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνοδεία αστυνομικών το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης του 2012.
Στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ειδικά σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Κοντομηνά, το πόρισμά της θεωρείται κατά κοινή ομολογία «δεμένο»· ακόμη και το Δικαστικό Συμβούλιο που ήρε τη διαφωνία της με τον ανακριτή για το θέμα της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία ή μη, παραδέχθηκε τις σοβαρές ενδείξεις ενοχής Κοντομηνά, στάθμισε ωστόσο διαφορετικά – πιο θετικά για τον επιχειρηματία – το θέμα της ηλικίας και της βεβαρημένης υγείας του.
Συνάδελφοί της που τη συναναστρέφονται καθημερινά παίρνουν όρκο ότι «η Παπανδρέου δεν δυσαρεστήθηκε με την έκβαση της ιστορίας αυτής, καθώς η διαφωνία είχε να κάνει αποκλειστικά με το αν ο επιχειρηματίας ήταν ύποπτος φυγής». Από τη σκοπιά της, η ίδια ενίσχυε το εν λόγω ενδεχόμενο, καθώς ο κ. Κοντομηνάς έχει μετοχές σε αεροπορικές εταιρείες. Η ανάκληση και αναστολή των αδειών εκμετάλλευσης και λειτουργίας αμφότερων των εταιρειών προσδιόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του θρίλερ.

Η σχέση με την Ελένη Ράικου

Σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, χθες τα εξοπλιστικά και τα «στημένα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι συμβάσεις ηλεκτρονικού πολέμου και το κύκλωμα στο ΤΑΥΤΕΚΩ, αύριο άλλα… Μπορεί ο ένας φάκελος προς διερεύνηση να διαδέχεται τον άλλο, η κυρία Παπανδρέου χαίρει ωστόσο διαχρονικής στήριξης από την εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου. Την πρώτη γυναίκα εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διαχειρίστηκε υποθέσεις όπως αυτές της Κωνσταντίνας Κούνεβα, των επιχορηγήσεων στο υπουργείο Πολιτισμού (υπόθεση Ζαχόπουλου) και αργότερα, μέσω του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος που σύστησε, των προμηθειών στα εξοπλιστικά και της Siemens.
Οι δύο γυναίκες έχουν καλή χημεία και στενότατη συνεργασία από την περίοδο εκείνη, καθώς η κυρία Παπανδρέου ήταν μέλος του νεότευκτου Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος.

Απεδείχθησαν και αχώριστες, καθώς η κυρία Ράικου αποφάσισε να την έχει στην ομάδα της και όταν αναβαθμίστηκε σε αντεισαγγελέα Εφετών και εισαγγελέα Διαφθοράς. Την κυρία Ράικου πλαισιώνουν ακόμη δύο επίκουροι εισαγγελείς, ο κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και ο κ. Γιάννης Σέβης.


Ο εισαγγελέας Π. Νικολούδης που έπιασε «λαγό»


Πώς αποκαλύφθηκε το κόλπο με το ΤΤ

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» είναι το ρητό που συνοδεύει τον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Νικολούδη, επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο ρόλος του οποίου απεδείχθη κομβικός στην αναμόχλευση της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το πόρισμα που είχε συντάξει από το 2012 η Τράπεζα της Ελλάδος ίσως έμενε στο συρτάρι των εισαγγελικών αρχών αν εκείνος δεν άρχιζε να ψάχνει «τι», «πώς», «ποιοι» και «γιατί».
Η έρευνα δεν ήταν εύκολη. Διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχαν στείλει αναφορές στην ανεξάρτητη Αρχή, στρεφόμενες κατά δανειοληπτών – επιχειρηματιών, αποπροσανατολίζοντας τους πάντες με τη λογική τού «δεν φταίμε εμείς, αλλά αυτοί που λαμβάνουν τα δάνεια». Το νομικό άλλοθι, σύνηθες: «καταδολίευση δανειστών», έγκλημα κατά της περιουσίας, έντονο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό φαινόμενο, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Η «καταδολίευση δανειστών» αποτελεί εν πολλοίς και τη βάση του πτωχευτικού νόμου. Τι θα πάρεις από κάποιον που τα έχει χάσει όλα;
Ο κ. Νικολούδης έκανε κάτι απλό, όσο και δύσκολο: αντέστρεψε το πρίσμα. Εστίασε στο ποιοι έδωσαν τα δάνεια και μάλιστα διαχειριζόμενοι περιουσία που δεν ήταν προσωπική, δική τους. Η αλλαγή στόχευσης άλλαξε το τοπίο. Κι έτσι ο εισαγγελέας έπιασε λαγό, ή μάλλον λαγούς.
Το πρώτο πόρισμα, που διερευνήθηκε εν συνεχεία από την Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν είναι και το μοναδικό: στις 23 Αυγούστου του 2013 απέστειλε δεύτερο, ως προς τα δάνεια που έλαβαν οι επιχειρηματίες Ελληνας και Ευθυμίου – αναμένονται μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές ποινικές διώξεις. Παράλληλα, ο κ. Νικολούδης έχει αποστείλει αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να διερευνηθούν 17 δάνεια, με ελέγχους μεμονωμένους και ξεχωριστούς, που εκτιμάται ότι θα έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπόθεση του σκανδάλου Καρούζου

31.1.13

Με έγγραφο προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ζητεί τα στοιχεία ταυτοτήτων των τραπεζικών στελεχών που… γνωμοδότησαν υπέρ της χορήγησης δανείων, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, προς τις εταιρίες του Ομίλου Γιάννη Καρούζου.

Η εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί η νομιμότητα των δανείων και αν υπήρχαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για την χορήγησή τους. Αυτά δόθηκαν σε περισσότερες από 30 εταιρίες του επιχειρηματία και της συζύγου, Ρεβέκκας Σκαφτούρα.

Ζητεί να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν τα δάνεια για να καταλήξει στα στελέχη που θα καλέσει για κατάθεση και με ποια ιδιότητα (υπόπτου, μάρτυρα).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.