Εμβολιασμός ΠΟΕΔΗΝ: Με δηλώσεις του νόμου 105 δεν θα επιτύχει ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Εγκληματίες! Θρήνος για 37χρονη νοσοκόμα που εξέπνευσε γιατί δεν έβρισκε ΜΕΘ
Εγκληματίες! Θρήνος για 37χρονη νοσοκόμα που εξέπνευσε γιατί δεν έβρισκε ΜΕΘ

Εμβολιασμός ΠΟΕΔΗΝ: Για λάθη επί λαθών στο υπουργείο Υγείας που θα δημιουργήσουν προβλήματα στον εμβολιασμό των υγειονομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Εμβολιασμός ΠΟΕΔΗΝ: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση της διαδικασίας του εθνικού εμβολιασμού απέναντι στον κορονοϊό, με το κυβερνητικό επιτελείο να προσθέτει τις τελευταίες λεπτομέρειες στο πλάνο για την πρωτόγνωρη, αυτή διαδικασία, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν με κυριότερο να πειστούν οι πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Για παράδειγμα σύμφωνα με το Έθνος το ποσοστό των υγειονομικών που θέλει να κάνει το εμβόλιο διαφοροποιείται με βάση την ειδικότητα.

Κατά μέσο όρο στα νοσοκομεία όλης της χώρας το ποσοστό των γιατρών κινείται κοντά στο 50% ενώ χαμηλότερο είναι αυτό των νοσηλευτών και κινείται στο 35 με 40%. Πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό όσων θέλουν να εμβολιασθούν και ανήκουν σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα νοσοκομεία. Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι περίπου 6 στους 10 νοσηλευτές είναι άκρως επιφυλακτικοί και δηλώνουν αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο. Την ανησυχία της γι αυτά τα χαμηλά ποσοστά προσέλευσης του υγειονομικού προσωπικού εξέφρασε η ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννακού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννάκος αναφέρει:

Σήμερα δήλωσα στην υπηρεσία μου (ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο) ότι επιθυμώ να εμβολιασθώ με ονοματεπώνυμο και αναμένω τη σειρά μου. Δυστυχώς το κλίμα είναι αρνητικότατο στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Είναι κρίμα γιατί χάσαμε συναδέλφους από κορονοϊο. Ουσιαστικά οι συνάδελφοι νιώθουν ότι τους εξαναγκάσουν να δηλώσουν υπέρ του εμβολιασμού.

Οι ασφυκτικές προθεσμίες μιας ημέρας που δόθηκαν για συμμετοχή με συμπλήρωση προσωπικών δεδομένων έδωσε τροφή να επικρατήσουν οι αρνητικές απόψεις εμβολιασμού στα νοσοκομεία.

Καμμιά ενημέρωση για την ωφελιμότητα του εμβολίου. Η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό μέχρι σήμερα είναι στο 20% και εάν δεν αλλάξει η τακτική δεν θα διορθωθεί η κατάσταση. Απαιτείται ενημέρωση του προσωπικού με ανοικτή ημερομηνία δήλωσης επιθυμίας εμβολιασμού.

Με δηλώσεις του νόμου 105 που ανακατεύει μέσα προσωπικά δεδομένα, χωρίς καμμιά ενημέρωση με προθεσμία μιας ημέρας δεν γίνονται εμβολιασμοί. Δείτε σχετική υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε στους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας να συμπληρώσουν.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.