Δημήτρης Κούβελας: Το Φάρμακο μπορεί να σώσει όσους είναι σε κρίσιμη κατάσταση

«Υπάρχει άδεια από τις 9 Νοεμβρίου για το αντίσωμα»

Ο Δημήτρης Κούβελας Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μέλιγγώνη

Ο καθηγητής κάλεσε τους αρμοδίους να αναλογιστούν και την αξιοποίηση των φαρμάκων που ήδη υπάρχουν για τον νέο κορωνοϊό, καθώς αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά και σε πλεόνασμα, με γνωστή θεραπευτική ικανότητα.

Παρόλο που δεν υπάρχει έγκριση ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) παρά μόνο από τον Αμερικανικό (FDA). Η συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης κλινικών δοκιμών στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου μας δίνει αυτή τη δυνατότητα»

Συγκεκριμένα ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε στα φαρμακευτικά σκευάσματα μονοκλονικών αντισωμάτων που ενδείκνυται για χρήση σε περιστατικά ελαφράς και μέτριας βαρύτητας, φάρμακα δηλαδή που θα βοηθήσουν στη θεραπεία των ασθενών αυτών αλλά και στην αποσυμφόρηση του ΕΣΥ και ειδικά των νοσοκομείων.

Με την επισήμανση ότι πρόκειται για ακριβά φάρμακα, εφόσον η κάθε δόση κοστολογείται στα περίπου χίλια ευρώ, ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε παράλληλα στο υψηλότατο οικονομικό κόστος των λοκ ντάουν που επιβάλλει η πολιτεία και που με μια συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας με εμβόλια και φάρμακα, θα μπορούσε να αναχαιτιστεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.