Η νέα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του Άδωνη Γεωργιάδη λέγεται Elevate Greece για τις start up

Μυρίζει φιάσκο η πλατφόρμα Elevate Greece. Δεν έχει κάνει αίτηση ούτε μία start up! Αν κρίνουμε και με τις άλλες δράσεις της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, η κίνηση φαίνεται ότι φτιάχτηκε για να πάρουν κονδύλια κάποια γαλάζια παιδιά και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν δεν έχει προσωπικό όφελος δεν σηκώνεται από το κρεβάτι το πρωί, εκτός αν είναι να πάει εκδρομή. Το είδαμε με την Λίστα Πέτσα Δημητριάδη, με το Σκοίλ Ελικίκου, το μεγάλο σκάνδαλο του ΤΕΠΙΧ II, τα 6 εκατομμύρια στις μάσκες, την πλατεία Ομονοίας, και τα 2 εκατομμύρια στον Μεγάλο Περίπατο

Η πομπώδης τελετή με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη 13 Οκτωβρίου τα είχε όλα: ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργικά, παρουσιάσεις, λέιζερ, ενθουσιώδεις ομιλίες, τον Άδωνι Γεωργιάδη να φουσκώνει σαν το παγόνι. Υπάρχει, όμως, μια λεπτομέρεια. Μία εβδομάδα μετά την πανηγυρική έναρξη της πλατφόρμας Elevate Greece του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startup), ξέρετε πόσες τέτοιες επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί ή πιστοποιηθεί; Καμία!

Κι ας δήλωνε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ότι υπάρχει ενδιαφέρον από «τριψήφιο αριθμό» νεοφυών επιχειρήσεων. Πιθανώς θα υπάρχει, αλλά φαίνεται ότι δεν βιάζονται να εγγραφούν στην πλατφόρμα του κ. Γεωργιάδη, επειδή θεωρούν ότι δεν θα έχουν και κανένα μεγάλο πλεονέκτημα.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PDF ΜΕ ΤΙΣ Εγγεγραμμένες startups – Elevate Greece

Από κοντά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την ημέρα όπου γίνονταν γνωστά το οριστικό λουκέτο και η μεταφορά στην Τουρκία του εργοστασίου της Pitsos σημείωνε ότι η στήριξη του οικοσυστήματος των startups στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στις νέες και στους νέους που μετανάστευσαν στο εξωτερικό κατά τα χρόνια της κρίσης και «αρχίζουν να σκέφτονται πια για πρώτη φορά ότι μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

Ενδεχομένως να το… ξανασκέφτηκαν

Το Elevate Greece αποτελεί μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας. Η πρωτοβουλία ξεκινάει με την ψηφιακή πύλη, μέσω της οποίας οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επίσημη πιστοποίηση από την αρμόδια Αρχή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Οι γραφειοκράτες του υπουργείου είχαν την ιδέα δημιουργίας του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποίο θα είναι «το επίσημο μητρώο καταγραφής των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Στοχεύει στην παρακολούθηση της προόδου τους, στην υποστήριξή τους με οφέλη και πλεονεκτήματα, ενώ λειτουργεί ως πόλος έλξης για επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό».

Άλλη, όμως, γνώμη έχουν οι επιχειρήσεις…

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Το σκάνδαλο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ ταμείο εγγυοδοσίας 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.