Ο Ερντογάν αγόραζε Ουκρανικούς πυραύλους Cruise όταν ο Κούλης έτρωγε κατσικάκι στην Σαμοθράκη!

Οι Ουκρανοί πουλάνε κινητήρες για τους Τουρκικούς πυραύλους Cruise που ετοιμάζει που θα έχουν εμβέλεια τόση που θα μπορούν από τα ασφαλή παράλια της Μικράς Ασίας να χτυπήσουν στόχους μέχρι την Ηπειρο!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συμφωνίες συνεργασίας Τουρκίας-Ουκρανίας υπογράφηκαν την περασμένη Παρασκευή, επιτρέποντας σε τουρκικές εταιρείες, μαζί με την ουκρανική αμυντική βιομηχανία, να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και παραγωγή προηγμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η Ουκρανία θα προμηθεύσει τον κινητήρα AI-35 για τον νέο τουρκικό πύραυλο κρούζ

Η Ουκρανία θα προμηθεύσει εξελιγμένους πυραυλοκινητήρες στην Τουρκία για τον νέο πύραυλο κρουζ με ικανότητα προσβολής πίσω από τις εχθρικές αμυντικές γραμμές της Ελλάδας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Defence Express, επικαλούμενο την πλατφόρμα δημοσίων προμηθειών ProZorro, μετέδωσε ότι η εταιρεία SE Ivchenko-Progess υπέγραψε αριθμό συμβάσεων για εξαρτήματα αεροπορικού κινητήρα τελευταίας τεχνολογίας για τους στροβιλαεριωθούμενους κινητήρες AI-35 που θα εξοπλίσουν τον νέο τουρκικό πύραυλο κρούζ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ο Μητσοτάκης, ο Πατριωτισμός, η Τουρκάλα σύζυγος Χριστοφοράκου και οι μίζες της Siemens που γνωρίζουν οι τουρκικές υπηρεσίες.

 

Η SE Ivchenko-Progress σχεδίασε την οικογένεια κινητήρων AI-35 για να εξοπλίσουν τα ανεπάνδρωτα εναέρια συστήματα μεγάλης ταχύτητας και τα εξελιγμένα κρούζ πυραυλικά συστήματα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι κινητήρες AI-35 πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία, όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή των νέων κρούζ πυραύλων. Σχετικές πληροφορίες αναφέρθηκαν, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, από τον διευθυντή της επιχείρησης Ίγκορ Κραβτσένκο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην επιχείρηση του πρώην υπουργού οικονομικών, εμπορίου και αγροτικών της Ουκρανίας Τιμόφη Μιλοβάνοφ.

Προτείνουμε το και άρθρο από το echedoros-a.gr που ακολουθεί: 

Ο Ζελένσκι είπε στην Άγκυρα ότι το Κίεβο αναμένει να συνεργαστεί με τον γείτονα της Μαύρης Θάλασσας στην κατασκευή κινητήρων, την ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας, την παραγωγή πλοίων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) γράφει η Nezavisimaya Gazeta .

Η από κοινού κατασκευή επιθετικών UAV είναι ο πιο ελπιδοφόρος τομέας αυτής της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας.

Τα τουρκικά drone Bayraktar TB2 που χρησιμοποιούνται από το Αζερμπαϊτζάν στο μέτωπο του Καραμπάχ έχουν δείξει σημαντική απόδοση.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς πολιτικούς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Ντονμπάς και την Κριμαία σε «επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Ο πρώην αναπληρωτής της Βερχόβνα Ράντα Γεβχέν Ντομπριάκ πιστεύει ότι «εάν η ουκρανο-τουρκική συνεργασία φτάσει σε παραδόσεις drone, μπορούν να εμφανιστούν ελεύθερα στον ουρανό πάνω από τον Donbass».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον Ντομπριάκ , «η Ρωσία δεν θα παραμείνει στην άκρη και θα αναπτύξει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας στις ανακηρυχθείσες δημοκρατίες».

Και δεν υπάρχει τίποτα να πούμε για την Κριμαία: Εκεί ο εναέριος χώρος καλύπτεται εδώ και καιρό από τα πιο σύγχρονα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400. Αλλά έρχονται απειλές από την Ουκρανία και, όπως αποδεικνύεται, η Τουρκία τις υποστηρίζει παρασκηνιακά.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Το 2019, η Ουκρανία έχει ήδη αγοράσει επιθετικά drone Bayraktar TB2 από την τουρκική εταιρεία Baykar Makina. Πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές τους, οι οποίες θεωρήθηκαν επιτυχημένες. Αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν στο Donbass. Και στις αρχές Οκτωβρίου 2020, ο γενικός διευθυντής της Ukrspetsexport, Βαντίμ Νόζντρια, ανακοίνωσε ήδη ότι η Ουκρανία σκοπεύει να αγοράσει άλλα 48 drone Bayraktar TB2 από την Τουρκία και να ξεκινήσει την κοινή παραγωγή τους, για τους σκοπούς αυτούς ήδη αναζητείται ένας χώρος.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι παράγοντες δείχνουν ότι τα τουρκο-ουκρανικά UAV θα έχουν καλύτερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά από το drone Bayraktar TB2.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μυστική κατασκευή drones

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η χρήση ουκρανικών κινητήρων σε πολλά υποσχόμενα τουρκικά UAV.

Και αυτή η εμπειρία υπάρχει ήδη, καθώς το Κίεβο και η Άγκυρα συνεργάζονται κρυφά στην παραγωγή επιθετικών drone για τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν διαφημίζεται.

Τον Αύγουστο του 2019, τα κοινωνικά δίκτυα έδειξαν δοκιμές ενός πιο ισχυρού από το τουρκικό drone Bayraktar TB2, το Bayraktar Akıncı, στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι ουκρανικοί κινητήρες turboprop AI-450C.

Χάρη σε αυτούς, η ικανότητα μεταφοράς του αεροσκάφους Akıncı είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή του BayraktarTB2.

Μπορεί να μείνει στον αέρα για μια ολόκληρη μέρα και η εναέρια οροφή του είναι 12 χλμ. δηλαδή 4 χλμ. περισσότερο από το Bayraktar TB2.

Έχει επίσης διπλάσιο βάρος στα πυρομαχικά του. Ορισμένα τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά (υψόμετρο, χρόνος και εύρος χρήσης) του επιτρέπουν να είναι απρόσιτα από τα τακτικά συστήματα άμυνας του εχθρού. Αυτό το UAV θεωρείται ήδη στρατηγικό drone. Και, φυσικά, η Άγκυρα ενδιαφέρεται πολύ γι ‘αυτό.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΘΡΑΚΗ,ΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΘΡΑΚΗ,ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι εχθρικές δηλώσεις του Ερντογάν

«Αντιλαμβανόμαστε την Ουκρανία ως βασική χώρα όσον αφορά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας. Και σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζαμε πάντα, υποστηρίζαμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

» Η Τουρκία δεν αναγνώρισε και δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη με τον Ζελένσκι μετά τη συνάντησή τους την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τη δυναμική της ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας, ιδίως στον αμυντικό τομέα και στον τομέα της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας.

«Δίνουμε οδηγίες στα υπουργεία Άμυνας και σε άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες των δύο χωρών να διασφαλίσουν την επιτυχή υλοποίηση όλων των έργων αμοιβαίου ενδιαφέροντος», υπογραμμίζει η κοινή δήλωση που υπέγραψαν.

«Αυτή η δήλωση μπορεί να θεωρηθεί αντι-ρωσική.

Ποια είναι η προσάρτηση της Κριμαίας;

Η Τουρκία κατέλαβε σημαντικό μέρος της Συρίας, υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση του Καραμπάχ, όταν οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ απαιτούν να σταματήσει η αιματοχυσία.

Η Ουκρανία, η οποία εξαπέλυσε μια στρατιωτική σύγκρουση στο Ντονμπάς, υποστηρίζει την Τουρκία.

Και τώρα θα παράγουν ισχυρά και πολλά υποσχόμενα όπλα – επιθετικά UAV που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες αυτές τις συγκρούσεις.

Αυτό είναι ένα πλήγμα για τα συμφέροντα όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας συνταγματάρχης Βλαντιμίρ Ποπόφ στη NG.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.