Η ΝΔ ομόλογησε ότι έδωσε ασυλία σε λαμόγια ΟΤΑ λέγοντας ότι είναι… fake news – Δείτε πως (Βίντεο)

Κάθε φορά που τους πιάνουμε με την γίδα στην πλάτη θα μας λένε ότι είναι Fake News;

ΤΑΚΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ (υπουργός του Κώστα Σημίτη) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρωθυπουργός του Κώστα Σημίτη)

Πήγε να καλύψει την ν-τροπολογία το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ για διώξεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), αλλά πρακτικά ομολόγησε αυτό το οποίο την κατηγορούν από το Κίνημα Αλλαγής!

Γράφει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι «Αντίθετα με τα ψεύδη που διακινούνται, η τροπολογία αφορά αποκλειστικά και μόνο δαπάνες οι οποίες έχουν διερευνηθεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (δηλαδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) πριν την πληρωμή τους.»

Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι δεν κάλυψε τα λαμόγια, δηλαδή είναι ψέμματα (aka Fake News) γιατί αφορά τις δαπάνες που έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου – δηλαδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μα όλες οι δαπάνες περνάνε από το το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΓΕΛ, αλλιώς δεν θα αποδεσμεύονταν! Το ότι οι δαπάνες πέρασαν όμως από τις επιτροπές δεν σημαίνει ότι αυτές έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν μια προς μια που πήγαν οι δαπάνες ή αν παρελήφθησαν σωστά. Που γνωρίζει η επιτροπή αν ένα τιμολόγιο από μια σχολική επιτροπή δήμου για χαρτί φωτοτυπίας δεν έγινε iPhone;

Ούτε το Κίνημα Αλλαγής και η Ευαγγελία Λιακούλη που το αποκέλυψε είπαν ποτέ ότι δαπάνες για τις οποίες δόθηκε η ασυλία δεν είναι αυτές που «οι οποίες έχουν διερευνηθεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου». Το λέει ξεκάθαρα και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, ότι αφορά αυτές τις δαπάνες σε προχθεσινό βίντεο. Και ο Γιώργος Καμίνης ήταν και τέως Δήμαρχος Αθηναίων και ξέρει κάτι παραπάνω.

Tο ακριβές τελικό περιεχόμενο του άρθρου, έχει ως εξής:

« Δαπάνες ενταλμάτων γενομένων επί τη βάση ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων Αιρετών και Υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους. »

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.