Δήμιος τώρα η αποτυχημένη Κεραμέως! Βία και αποκλεισμός των ανηλίκων μαθητών στις καταλήψεις! (Βίντεο)

Ψυχολογική Βία και αποκλεισμός των ανηλίκων μαθητών που κάνουν καταλήψεις!

Η αποτυχημένη υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει πλέον χάσει τον έλεγχο και αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του δυνάστη. Όπως σημείωσε πως όσοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις, αντί δημοκρατικού διαλόγου, θα «μπλοκάρονται» από τους καθηγητές για την τηλεκπαίδευση. Σε μια κυβέρνηση που κυβερνάει με υποκλοπές θέλει να εισαγάγει και στην Παιδεία τον εκπαιδευτικό – ρουφιάνο.

Με νέες διόλου παιδαγωγικές πρακτικές φαίνεται πως το υπουργείο επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση που ξεκινά σήμερα σε όλα τα υπό κατάληψη σχολεία. Μιλώντας στο Mega, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η τηλεκπαίδευση θα γίνεται με παρουσίες και απουσίες, ενώ έσπευσε να τονίσει πως: «Όσοι συμμετέχουν στην κατάληψη, δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση».

 

Ερωτηθείσα πως θα επιτευχθεί αυτό, η υπουργός είπε πως ο εκάστοτε καθηγητής θα «μπλοκάρει» τον μαθητή που θα θελήσει να μπει στο σύστημα και παράλληλα συμμετέχει στην κατάληψη. Όπως εξήγησε η ίδια, ο καθηγητής δεν θα τον κάνει αποδεκτό στη ψηφιακή τάξη. Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το πως θα γνωρίζουν οι καθηγητές και το υπουργείο ποιος συμμετέχει και ποιος όχι στην κατάληψη, η ίδια, παραπέμποντας στη λογική άλλων εποχών, «έριξε το μπαλάκι» στους διευθυντές, λέγοντας χαρακτηριστά: «Ο κάθε διευθυντής έχει εικόνα των μαθητών που παρεμποδίζουν το μάθημα διά ζώσης».

Συνέχισε λέγοντας: «Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία». «Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά αν γίνεται με ανοιχτά σχολεία» ανέφερε.

Επανέλαβε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%. Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό». Σημείωσε πως η σωστή πληροφόρηση είναι όπλο απέναντι στον κορονοϊό και κάλεσε σε συστράτευση για τις «πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε».

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Επανέλαβε τον ισχυρισμό πως οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα. Σχετικά με τα κενά που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών και εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Για τα κενά που παρατηρούνται, υπογράμμισε πως αυτά αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ αναμένεται να αναπληρωθούν σε σύντομα χρονικό διάστημα. Τέλος, σημείωσε για τους υπαλλήλους καθαριότητας, ότι έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι και «να καλύπτονται οι ενισχυμένες ανάγκες καθαρισμού».

Αναλυτικά η απόφαση για την τηλεκπαίδευση: 

Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.