Η Πελώνη νομίζει ότι είμαστε στο 1967 και το Σύνταγμα είναι «ελαστικό»

Ως «παιδαγωγικό μέτρο» εμφάνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την εκδικητική εξαίρεση των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις από την τηλεκπαίδευση. Το 3% των σχολικών αιθουσών αριθμεί 26-30 μαθητές, είπε επίσης.

TENTY BOYS ΤΕΝΤΥ ΜΠΟΥ
TENTY BOYS ΤΕΝΤΥ ΜΠΟΥ

Δεν μας είπε όμως πόσες αίθουσες 20-25 μαθητές, από τους 15 που είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να έχουν.

«Είναι προφανές ότι σε ότι αφορά τις καταλήψεις έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Όσοι παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή» σημείωσε η κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δουλεία του Υπουργείο Παιδείας είναι να παρέχει… Παιδεία και αν αυτή δεν παρέχεται τότε η Υπουργός και οι Υφυπουργοί Παραβιάζουν το Σύνταγμα, όχι τα ανήλικα Παιδιά που απαιτούν να τηρηθεί το Σύνταγμα. Από πότε και σε ποιο Δυτικό Κράτος οι ανήλικοι μαθητές αντιμετωπίζονται ως παραβάτες, επειδή ζητάνε, μάσκες, καλύτερες τάξεις, μέτρα υγιεινής και περισσότερους εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες;

Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν ευσταθεί γιατί η Ευρώπη με το πρόγραμμα SURE παρέχει κονδύλια για όλα τα παραπάνω.

Η Νίκη Κεραμέως θα αποκλείσει η μικρή Νεφέλη επειδή είναι η ίδια ανίκανη να διαχειριστεί την λειτουργία των σχολείων;

 

Το Αρθρο 16 του Συντάγματος

1. H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Kράτους. H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.
2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
3. Tα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα.
4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Tο Kράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.