Μας προετοιμάζουν για νέα Ιμια στο Καστελλόριζο;

Το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης που εμφανίστηκε σε δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας μετά από χρόνια δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Μπορεί πλέον να καμαρώνει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άξιος συνεχιστής του. Ή καλύτερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι και μετά τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού, το 2020 έχουμε μια κυβέρνηση Σημίτη με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τους παλαιότερους, δεν είναι κάτι νέο. Υπήρχε πάντα μια οριζόντια κοινοβουλευτική ομάδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας, που φάνηκε και στην περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και διατηρείται μέχρι τις μέρες μας. Αυτή η οριζόντια κοινοβουλευτική ομάδα διατηρεί μια αυτοτέλεια σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής, για τους ψήφους βεβαίως, αλλά στα μεγάλα ζητήματα, όπως της Novartis, τα σκάνδαλα, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, όλο το σύστημα δρα συντονισμένα. 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι και τα ΜΜΕ και οι βαρόνοι του σημιτικού μεσαίωνα, στήριξαν από την πρώτη μέρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα ίδια ΜΜΕ που έβρισκαν ανύπαρκτα σκάνδαλα στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και έριχναν τόνους λάσπης στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. 

Αν ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, στην περίπτωση των Εθνικών θεμάτων η παλιννόστηση του συστήματος Σημίτη μέσα στην Νέα Δημοκρατία με ταυτόχρονη περιθωριοποίηση κάθε πατριωτικής άποψης είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα. Όπως οι εκσυγχρονιστές έβαλαν στο περιθώριο τις πατριωτικές απόψεις του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι σήμερα η οικογένεια έχει εξαφανίσει κάθε πατριωτικό Καραμανλικό στοιχείο από την Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας κάποιες εθνικιστικές καρικατούρες που το πρωί φοράνε – μεταφορικά – περικεφαλαίες και το βράδυ λένε ότι το Oruc Reis το πήρε ο αέρας.

ΚΩΣΤΑΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στον ελληνοτουρκικό διάλογο που αρχίζει στην Άγκυρα αναλαμβάνει με απόφαση του πρωθυπουργού ο συνταξιούχος  διοικητής της ΕΥΠ του Κώστα Σημίτη, ενώ βλέπουμε στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ, να έχουν πιάσει καίρια πόστα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και εμφανίζονται καθημερινά σε τηλεοπτικά πάνελ σε όλα τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας 

Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που το εκσυγχρονιστικό μπλοκ εμπλεκόταν σε Ελληνική Κυβέρνηση, καταλήξαμε στα Ίμια, στο γκριζάρισμα του Αιγαίου με την συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνώριζε συμφέροντα της Τουρκίας στο ελληνικό πέλαγος, στους S-300, στην παράδοση του Οτσαλάν και το σχέδιο Ανάν. Θυμίζουμε ότι στην συμφωνία της Μαδρίτης (8 Ιουλίου 1997) για πρώτη φορά μετά την συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα αναγνώρισε:

ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
Σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος (αριστερά) είναι υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη

«- Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις, οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και – Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας»

Δηλαδή ότι και η Τουρκία έχει – πέρα από τα νόμιμα – ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο και ότι θα αποφεύγει μονομερείς ενέργειες, θέτοντας έτσι υπό τουρκική ομηρία το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα από έξι στα 12 μίλια όταν το κρίνει αναγκαίο.

ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
ΕΛΙΑΜΕΠ για το Καστελλόριζο

Η άποψη μέλους του ΕΛΙΑΜΕΠ – που σήμερα λύνει και δένει στο Μαξίμου – από το 2011,  για το Καστελλόριζο είναι χαρακτηριστική «Η αντικατάσταση της αναφοράς στο Καστελλόριζο με τον όρο «νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου» προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για τη διεκδίκηση δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ΑΟΖ για μία νήσο εκτάσεως 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ωστόσο, μια απλή ματιά στον χάρτη της περιοχής αποκαλύπτει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα» 

Με αυτά τα δεδομένα δεν μοιάζει να είναι «αβλεψία» της συμφωνίας του Μητσοτάκη με την Αίγυπτο να μείνει «ακάλυπτος» ο 28 μεσημβρινός αφήνοντας την μισή Ρόδο και πέρα έξω από τον χάρτη. Για να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα τα ΜΜΕ που ελέγχει η κυβέρνηση έσπευσαν να πουν ότι «οι Τούρκοι πανηγυρίζουν» από το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα που επισήμανε αυτή την «τρύπα» στον χάρτη της συμφωνίας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η Τουρκία πανηγυρίζει που η συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει την Κύπρο. Άλλη μια «αβλεψία» είναι ότι ενώ επί πέντε χρόνια η πατριωτική διπλωματία των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχτιζε την συμμαχία με τις τριμερής συναντήσεις Αιγύπτου Ελλάδας Κύπρου ξαφνικά ο Μητσοτάκης υπογράφει μια κουτσή συμφωνία με την Αίγυπτο πετώντας έξω την Λευκωσία.

Abdel Fattah el-SisiX Abdel-Fattah Al-Sisi,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΒΟΜΒΑ,ΚΟΝΤΡΕΣ,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΛΑΟΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΒΟΥΛΗ,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΑΝΕΛ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΥΠΡΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΑΛ ΣΙΣΙ
Η συμμαχία που Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε στην άκρη

Επίσης, ενώ ο Πρωθυπουργός πήρε 3 ελικόπτερα για να πάει σε μια θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο, δεν βρήκε χρόνο να επισκεφθεί την Ρω ή την Στρογγύλη που οι Τούρκοι δηλώνουν ότι δεν είναι Ελληνικά νησιά. Όταν ο Καμμένος έκανε τακτικές επισκέψεις, στο Καστελόριζο στην Ρω και την Στρογγυλή, η ΝΔ έλεγε όμως ότι προκαλεί τους Τούρκους και, ειρωνεύονταν το μπουφάν παραλλαγής και ταυτόχρονα στηλίτευαν τις πτήσεις με Ελικόπτερο.

Τέλος με ποιο παράλογο σκεπτικό ο Μητσοτάκης ανευ όρων βάζει διαιτητή την Γερμανία, όταν τόσο απροκάλυπτα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας επισκέπτεται την Λιβύη ταυτόχρονα με τον Χουλουσί Ακάρ, και τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ, παίρνοντάς τόσο ξεκάθαρη θέση υπερ της Τουρκίας. 

Αυγερινός Χατζηχρυσός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Kontra της Κυριακής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.